FOTO: Prestižní derby v Božejově ovládl sousední Ústrašín


Branky


4. M. Pech , 29. L. Jírů
0

Očekávané sousedské derby mezi Božejovem a Ústrašínem, v němž byl mírným favoritem rozjetý tým Ústrašína, okořenilo 20. kolo Poutník ligy. Utkání, které je vždy nabité emocemi a zavítá na něj nejvíce fanoušků, ať se hraje v Božejově nebo o tři kilometry dále vzdáleném Ústrašíně. Vždy je o co hrát, většinou tedy o body a „přespolní“ prestiž, ale v posledních letech především o to, který tým se posune ze sestupových vod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dva góly v božejovské síti a zatoulaný pes, víc toho první půle nenabídla

V Božejově, před zraky 120 přihlížejících diváků, nastoupili obě mužstva v pozměněných sestavách. Na ústrašínské straně to byl Lukáš Jírů, který se po zranění navrátil do sestavy hostů a na hrotu útoku vystřídal Daniela Starého Tomáš Dedera. To na domácí straně chyběl  nejlepší hráč a střelec 11 branek Pavel Kubů, který před zápasem dal přednost státní maturitě, která ho v pondělí čekala. Dalšími hráči pak byli Kocián a Hašek. Toho v bráně nahradil velmi zkušený Hartl, a místo tradičních opor se do středu pole postavili Fučík a Vacek.T ak za hvizdu rozhodčího Faltýnka a pod dohledem zatím největší návštěvy na domácím hřišti zápas začal.

 

Lépe ovšem začali hosté. Ti se z gólu radovali již ve 4. minutě a to když nepříliš důrazný Kumžák "namazal" na velkém vápně Pechovi, který nedal Hartlovi šanci, a tak bylo po začátku ihned veseleji na hostující střídačce, která na rozdíl od té domácí byla řádně zaplněna. V 4. minutě se tím objevila další vráska na čele domácího trenéra, který hnal své svěřence k lepšímu výkonu. Ten ale nepřicházel. Domácí jakoby se bez svého nejlepšího hráče ne a ne prosadit. V prvním poločase ohrozili branku soupeře pouze sporadicky, a to opravdu na velmi dobře chytajícího Rohovce nestačilo. Hosté měli převahu jak v kombinaci, tak ve vzduchu. Domácí byli všude pozdě, míče jím odskakovaly, dávali si nedůrazné přihrávky a nechávali tak prostor ke kombinaci hostům.

 

Ti měli také převahu ve standartních situacích. Jedna taková přišla ve 29. minutě. Prosadil se z ní navrátilec do sestavy Lukáš Jírů, který odsoudil nedůraz domácích hráčů po odrazu míče, a skóroval tak skoro na brankové čáře. To už domácí tušili, že musí něco radikálně změnit, aby dokázali se zápasem ještě cokoliv udělat. Do přestávky však nic takového nepřišlo. Až snad na potulujícího se psa, spíše tedy fenu, která jakoby vytušila, že domácí nejsou ve své kůži a snažila se jim pomoct tím, že chtěla odnést míč ze hřiště a překazit tak rozehrání přímého volného kopu ústrašínských.  Čekalo se, až jí někdo odvede ze hřiště, což zabralo nějaké minutky, ale nakonec vše dobře dopadlo a mohlo se pokračovat.

Zkušení hosté si tři body pohlídali, pátá ústrašínská výhra v řadě znamená únik z pásma sestupu

V druhé půli už to byl boj hlavně s hlavou. Domácím míče pořád utíkaly, moc se hnali dopředu, objevovalo se hodně nepřesností a dávali tak šanci k brejkům hostů. Druhý poločas už tak nic zásadního nepřinesl, snad jen šanci střídajícího Smítky, který mířil na Rohovcovu bránu, ale přestřelil. Žlutá ponorka už dokázala výsledek udržet a odvézt si velmi cenné tři body, kterými prodloužila svojí sérii výher a uniká tak z pásma sestupu. Tam zase odsoudila božejovské, kteří si svým dalším nevýrazným výkonem po zpackaném zápasu v Hořepníku, znepříjemnili svoje šance k záchraně, kdy prohráli již druhý duel s mužstvem, které se pohybovalo v sestupových vodách. Náskok na poslední sestupovou příčku se ovšem nezměnil, a to díky tomu, že Červená Řečice také prohrála. Existenční bude vzájemný souboj těchto týmů, který se uskuteční ve 22. kole. Snad se Božejovští z nepřesvědčivých výkonů poučí a začnou se rvát o záchranu, dokuď na to mají ještě čas.



Místo: Božejov. Počet diváků: 120. Rozhodčí: FALTÝNEK Martin - KNĚŽÍNEK Jiří (N), NOVÁK Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.