Horní Cerekev klopýtla v Hořepníku, domácí bojovníci uválčili bod se suverénem ligy


Branky


24. J. Mezera (vl.) , 71. O. Petrů - 64. M. Kůta , 66. L. Suchý
0

Velké překvapení se odehrálo na hřišti v Hořepníku, kde se v rámci 21. kola Poutník ligy postavila domácí jedenáctce do cesty suverénní Horní Cerekev. Předzápasové prognózy mluvily jasně, měla to být od začátku do konce hra kočky s myší. Hořepničtí, kteří balancují nad propastí, však podali nesmírně bojovný výkon, kterým doslova vydřeli cenný bod. Jednoznačný favorit duelu měl sice daleko více ze hry, v koncovce si však počínal nepřesně, a navíc v domácí brance stál čaroděj Jirka Lapáček, hrdina zápasu, jenž svým mimořádným výkonem zhatil hornocerekvické ambice na plný bodový zisk.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí gólman Lapáček zavřel bránu, po vlastní brance J. Mezery vyhrál Hořepník první poločas

Za krásného slunečného počasí, před solidní návštěvou, se utkaly týmy Hořepníka a Horní Cerekve o další mistrovské body. Domácí do utkání vyrukovali se třemi útočníky, ale v oslabené sestavě, když jim chyběli P. Moravec, M. Joneš, L. Havlín či P. Dlouhý. Naopak hosté přijeli do Hořepníka v téměř kompletním složení, roli jasného favorita zápasu však nesplnili, když proti nadšeně bojujícímu domácímu mužstvu ztratili dva body. Ale popořádku.

 

Od začátku duelu bylo zřejmé, pod čí taktovkou se bude zápas odehrávat. Hornocerekvičtí v této sezoně kralují, a že jde o nesmírně kvalitní tým, se ukázalo i v Hořepníku. Hosté hrozili po celý zápas zejména centrovanými míči z křídelních prostorů, ale dokázali i umě kombinovat středem hřiště. Do první velké šance se dostal již ve třetí minutě Serbus, jeho hlavička se ale pouze otřela o tyč domácí brány. Chvíli poté se sám před Lapáčkem zjevil Razima, ale na jeho hlavičce si smlsnul domácí gólman, který se postupem času rozchytal k famóznímu výkonu.

 

 Domácí se snažili pozorně bránit a spoléhat na rychlé brejky. Po čtvrthodině hry bylo poprvé horko před Bečicou, Janu Jelínkovi však dvakrát chyběl krok k tomu, aby mohl rozradostnit domácí fans. Na druhé straně několikrát zazlobil Martínek se Serbusem, ale domácí obrana v čele s Lapáčkem vždy nebezpečí zažehnala, v několika případech pak hostující hráče zradila koncovka. Ve 24. minutě poprvé gólově udeřilo. Domácí Vojta Filip rozehrál roh, centrovaný míč si tváří srazil do vlastní brány Jirka Mezera. Nečekané vedení domácí povzbudilo, střelou se poté prezentoval M. Jelínek, Bečica s obtížemi kryl. Po gólu volala i další domácí akce, když T. Dlouhý zachytil nepřesnou hostující rozehrávku, vyslal do brejku Jana Jelínka, akci ovšem překazil sporně zvednutý praporek pomezního. Plné nohy i ruce práce měl Bečica s dalším atakem Jana Jelínka, nakonec ale hosté hrozící pohromu zažehnali.

 

Ke konci poločasu přišly velké chvíle gólmana Lapáčka. Ten nejdříve vychytal Michala Kůtu včasným výběhem, aby posléze vyhrál další souboj s hornocerekvickým kapitánem, když Kůtovu krásnou střelu z otočky zneškodnil neméně hezkým zákrokem. Hosté se kýženého vyrovnání do poločasu nedočkali, ale všem přítomným bylo jasné, že tlak hostujícího mužstva bude ještě gradovat a že to nejhorší na domácí borce teprve čeká.

 

 

Hořepnická dřina se vyplatila, favorit si do Horní Cerekve odvezl pouze bod

Do druhé půle šli hosté s cílem zvrátit výsledek, což se jim zprvu nedařilo, domácí obrana stála na pevných základech. Ačkoliv tlak hornocerekvické jedenáctky byl místy drtivý, v koncovce si lídr tabulky počínal až neskutečně lehkovážně. Platí to zejména o dvou šancích, při kterých při domácích stáli všichni svatí. V první mega tutovce jeden z hostujících hráčů odmítl vyrovnání, i když před sebou měl prázdnou bránu, ve které stál pouze útočník Tomáš Jelínek, právě od něho se ale míč odrazil na břevno. Při druhé šanci se vyznamenal skvělý Lapáček, který konečky prstů vytěsnil střelu ze dvou metrů.

 

V další gólovce byl posléze Michal Kůta, sólový nájezd však zakončil střelou těsně mimo. Chuť si hornocerekvický kapitán spravil hned vzápětí, když po pohledné kombinační akci konečně našel recept na Lapáčka. Než se domácí z gólového úderu stačili vzpamatovat, dostali od hostujících hráčů další lekci z moderního fotbalu. Tentokrát na konci rychlé kombinace stál Lukáš Suchý, na něhož zývala prázdná hořepnická brána - 1:2. 

 

Otřesení domácí poté mohli blahořečit sudímu Čamrovi, který nejprve přivřel obě oči nad úmyslnou rukou Tomáše Dlouhého, jenž v tu dobu již hrál se žlutou kartou a o chvíli později vytáhl pouze žlutý kartonek po ošklivé kose Jana Jelínka, jenž fauloval Michala Kůtu, pro kterého v ten okamžik zápas skončil. Rozhněvaní hosté poté přitvrdili, takže bylo na hřišti k vidění hodně emocí, osobních soubojů i faulů z obou stran. Pod kotlem zatápěli i hluční domácí fanoušci, kteří své miláčky hnali za vyrovnáním. A dočkali se v 71. minutě. To když se neprve do gólové šance prodral důrazný Jan Jelínek, kterého ještě vychytal Adam Bečica, akce ale vyústila v hornocerekvický faul dva metry za šestnáctkou. K míči se postavil Ondra Petrů, jenž svou přesnou střelou k vzdálenější tyči udělal z Bečici diváka - 2:2.

 

Hosté sice poté měli ještě dostatek času na vstřelení vítězného gólu, ale přes urputně bránící a na pokraji sil bojující domácí tým se jim to už nepodařilo. Hořepničtí ke konci zápasu byli natolik vyšťavení, že docházelo k častému přerušování hry z důvodu křečí u některých domácích hráčů. Záverečný zoufalý nápor hornocerekvického mužstva již skórem nepohnul, a to hlavně díky skvělému Lapáčkovi, který byl jednoznačným hrdinou zápasu. Domácí proti obrovskému favoritovi doslova vydřeli cenný bod, ani ten jim ale nepomohl od pádu na dno tabulky, když po výhře Červené Řečice nad Maratonem je opět Černý Petr v hořepnických rukách.

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Hořepník
Pavel Dlouhý st. - funkcionář: Všichni naši hráči zahráli na hranici svých možností a někteří je asi i přesáhli. Měli jsme i dost štěstí. Dnes podal svůj životní výkon brankář Jirka Lapáček. Takže gratulace a konstatování, že jestliže v dalších zápasech zopakujeme dnešní výkon, tak nemůžeme sestoupit.

SK Horní Cerekev
Jiří Mezera - hráč: Podobně jako proti Kamenici jsme neproměnili ani ty nejvyloženější šance, rovněž výkon nebyl ideální, znovu především chyběla kreativita záložní řady. Líbila se mi bojovnost a jednoduchost domácího týmu, která nám v tomto zápase chyběla. Všichni v kabině pochválili hořepnického brankáře Lapáčka, ten podal opravdu parádní výkon. Naopak jsme naštvaní na J. Jelínka, který nám zranil Michala Kůtu, a také na rozhodčího, jenž měl tento úmyslný faul potrestat červenou kartou. Bod z venku se počítá, ale doufáme, že příští zápasy budou v našem podání již daleko lepší.



Sestavy


TJ Sokol Hořepník
J. Lapáček [-] - R. Filip [-] (66. M. Severa [-] ) , T. Jelínek [-] , J. Jelínek [-] , P. Starka [-] , T. Dlouhý [-] , O. Petrů [-] , M. Jelínek [-] , P. Zíka [-] , V. Mezera [-] , V. Filip [-]

SK Horní Cerekev
A. Bečica [-] - M. Kůta [-] (71. P. Chadim [-] ) , J. Havel [-] - J. Serbus [-] - M. Martínek [-] , P. Staněk [-] , J. Razima [-] , L. Suchý [-] , J. Mezera [-] , Š. Filsoch [-] (61. J. Plachý [-] ) , L. Loukota [-]

ŽK: 27. T. Dlouhý , 69. J. Jelínek - 59. Š. Filsoch , 72. J. Mezera , 90. J. Razima .
Hráči zápasu: J. Lapáček - P. Staněk .
Místo: Hořepník. Počet diváků: 80. Rozhodčí: ČAMRA Jiří - DLOUHÝ Pavel (N), MEZERA Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.