Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.05.2016 16:30

24.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hořepník v Obratani statečně vzdoroval, položilo ho až trojnásobné oslabení


Branky


0

Velmi neobvyklý průběh mělo utkání Obrataně s Hořepníkem. Poslední tým tabulky přicestoval do Obrataně pouze s deseti hráči, do druhé půle pak nastoupil dokonce v osmi lidech. Přesto se domácí dlouho nemohli prosadit, když outsider z Hořepníka srdnatě vzdoroval. V úvodním dějství dokázali oslabení hosté s favoritem herně i výsledkově držet krok, po obrátce byla hořepnická situace již neřešitelná, takže si Obrataň v poklidu dokráčela pro tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí v první půli přesilovku nevyužili

Hořepník nastoupil v Obratani pouze s deseti hráči, navíc s vědomím toho, že po přestávce se bude muset obejít ještě bez dalších dvou hráčů. Přesto Hořepničtí neprodali kůži lacino, když v úvodním dějství domácího favorita zle trápili. Jejich velkou předností byla neutuchající bojovnost, která nedovolila domácím výrazněji se prosadit. Obrataň se rozjížděla pomalu, poprvé přes s formovanou obranu hostů se prodrala do šance v desáté minutě, kdy Daniel Kudrnáč orazítkoval tyč hořepnické brány a o chvíli později si s podobnou příležitostí Kudrnáče bez problémů poradil brankář T. Dlouhý.

 

Poté zahrozili i hosté, když se dalekonosnou střelou prezentoval Moravec, gólman Kalina však zasahovat nemusel, neboť ostrý projektil šel těsně mimo. Vše podstatné se ale odehrávalo převážně před šestnáctkou hostí. Domácí se snažili o kombinační hru, své světlé chvilky měli i hosté, takže se bylo nač dívat. Poslat domácí do vedení mohl po čtvrthodině hry Hovorka, jeho tečovaná střela však mířila kousíček vedle šibenice, zařízení netrefil ani Lukáš Vlach, který zblízka hlavou přestřelil. O chvíli později již šel favorit do vedení, když Marcel Pučálek prostřelil chumel hráčů, gólman T. Dlouhý jeho skrytou střelu zaregistroval až v síti.

 

Domácí i nadále měli více ze hry, hosty zlobily zejména precizně zahrávané centry Boba Hovorky, které nejednou v hostující šestnáctce nadělaly pořádnou neplechu. Gólově však z ničeho nic udeřilo na opačné straně hřiště. To když se na pravé straně uvolnil Pavel Moravec, jehož prudký centr před obrataňskou bránu si nešťastně srazil gólman Kalina do vlastní brány.

 

Obrataň chtěla na smolný moment ihned reagovat, střela Buchara z úhlu našla připraveného T. Dlouhého, stejně jako další střelecký pokus obrataňského hráče, který T. Dlouhý vyrazil na roh. V závěru úvodního dějství se mohlo měnit skóre na obou stranách. Nejprve si slabší chvilku vybral sudí Šenigl, jehož píšťalka po jasném penaltovém zákroku na Hovorku zůstala k údivu všech němá. Poté mohli jít do překvapivého vedení hosté, když Martin Jelínek postupoval z levé strany sám na Kalinu, v rozhodující chvíli si však balón předkopl příliš a z šance nebylo nic. Více se toho do první půle již nevešlo, nadšeně hrající hosté šli do kabin s nečekaně nadějným výsledkem.

Z druhého poločasu se stala jasná záležitost, hosté ho odehráli pouze v osmi

Již na začátku zápasu bylo jasné, že Hořepničtí budou muset do druhé půle nastoupit pouze v osmi hráčích, a tak se také stalo. Pracovní povinnosti nedovolily pokračovat v zápase Tomáši Dlouhému, spolu s ním pak odjel i jeho bratr Pavel. Zajímavě se vyvíjející zápas tak nabral předem očekávaný scénář. Do hořepnické brány se postavil stoper Michal Joneš, který ale dlouho obrataňskému tlaku čelit nedokázal. Domácí se v krátkém sledu dokázali čtyřikrát gólově prosadit, poté po odstoupení dalšího hořepnického hráče byl sudí Šenigl nucen duel předčasně ukončit.

 

Domácí tak snadno dokráčeli ke třem bodům, které jim soupeř v podstatě daroval. První půle však nabídla zajímavou a kvalitní podívanou, ze které hosté vyšli se vztyčenou hlavou. Jejich příkladná bojovnost nadělala domácímu týmu nemalé problémy. Po přestávce však již byla hořepnická situace neřešitelná a beznadějná. Jinými slovy - operace se zdařila, pacient však zemřel...



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Hořepník
Pavel Dlouhý st. - vedoucí mužstva: Je těžké nastupovat do zápasu a vědět, že i když na hřišti předvedu to nejlepší, přesto to na dobrý výsledek stačit nebude. A přesně to se stalo. Kluky musím za první poločas velmi pochválit. Kromě enormního nasazení ukázali i fotbalové schopnosti, favoritovi byli důstojným soupeřem. Druhý poločas nemá cenu hodnotit, v osmi lidech se fotbal hraje špatně.



Sestavy


SK Obrataň
J. Kalina [-] (46. F. Vilímek [-] ) - L. Menšík [-] (46. P. Šimek [-] ) , M. Vesecký [-] , P. Kudrnáč [-] , P. Čekal [-] (46. L. Melichar [-] ) - R. Tábora [-] , L. Vlach [-] , F. Hovorka [-] , R. Buchar [-] (77. O. Pražák [-] ) - D. Kudrnáč [-] (50. M. Vlach [-] ) , M. Pučálek [-]

TJ Sokol Hořepník
T. Dlouhý [-] - M. Joneš [-] , P. Zíka [-] , P. Starka [-] , P. Dlouhý [-] - P. Moravec [-] , L. Havlín [-] , O. Petrů [-] , M. Jelínek [-] - M. Severa [-]

Hráči zápasu: M. Pučálek , F. Hovorka - P. Moravec , M. Joneš .
Místo: Obrataň. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Šenigl Jiří - .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.