1:4
(0:3)
26. P. Mikita (p.)
33. V. Chadraba
40. V. Chadraba
84. P. Mikita (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2021 17:00

6.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ovčáry vyplenily Plaňany


Branky


55. J. Klucska - 26. P. Mikita (p.) , 33. V. Chadraba , 40. V. Chadraba , 84. P. Mikita (p.)
13

Nečekané vítězství hostů na horké plaňanské půdě. Plaňany sice držely více balón, ale tři střely hostů na bránu stačily k poločasovému vedení 0:3. Ve druhé půli už hosté výhru udrželi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Plaňany hrály, Ovčáry střílely góly

Obecně se asi předpokládalo, že si domácí tým s nováčkem z Ovčár bez potíží poradí. Podle toho se také začal psát scénář tohoto zápasu. Domácí hráči byli pohybliví, dobře kombinovali a vytvářeli si i gólové šance. Jenže jejich proměňování byla potíž. Chybné řešení finální přihrávky, nepřesné zakončení a nebo hráz představovaná čtyřiačtyřicetiletým gólmanem Ovčár Davidem Procházkou.

 

Hosté přijeli s taktikou pečlivé obrany a pokusit se využít případně nějaký brejk. K tomu poprvé došlo po pětadvaceti minutách hry, kdy byl v úniku faulovaný nejlepší hráč Ovčár Chadraba a nařízenou penaltu proměnil kapitán Petr Mikita - 0:1.

 

Do konce poločasu přidal další dva zářezy Vít Chadraba po průnicích do obrany Plaňan. Zvlášť gól na 0:2 byl pohledný, když obehrál stopera, kličku udělal i Arnoldovi a skóroval do prázdné. Poločasový výsledek 0:3 tak byl překvapivý a vzhledem k průběhu hry i nespravedlivý, ale hraje se bohužel či naštěstí na góly.

Kontaktní gól byl ze strany Plaňan málo

Deset minut po přestávce prolomily konečně domácí střeleckou smůlu. Žemba vyslal za obranu Josefa Klucsku, který ze strany přes padajícího gólmana snížil na 1:3. Už před tím střílel dvakrát nepřesně Žemba, vingl minula těsně rána Motrunicha. 

 

Zdálo se, že domácí zaveleli k obratu. Další přízemní střelu Žemby ale ovčárecký gólman vytěsnil na roh. Na druhé straně se k zakončení dostal po standardce Chadraba, ale namířil mimo tyče.

 

Ke kuriózní situaci do v pětadvacáté minutě druhé půle. Míč po rohu spadl na nohu plaňanského obránce a ležící míč na zemi sebral Arnold. K překvapení všech přítomných píská rozhodčí Peška nedovolenou malou domů a nepřímý kop z hranice malého čtverce. "To jsem snad ještě neviděl", "To by mě ani nenapadlo", to jsou věty z úst přítomných diváků a také nyní oblíbená: "Rozhodčí si to ale obhájí". Hosté ale s dobrou šancí nenaložili dobře a trefili pouze do tyče.

 

K vyrovnání se domácí mohli přiblížit deset minut před koncem, ale Freunda vychytal Procházka a střela Motrunicha šla mimo. A tak padl poslední gól na druhé straně. Lazaryev nakopl v šestnáctce úplně zbytečně soupeře a penaltu proměnil Petr Mikita - 1:4.

 

Protože penalta vzbudila velké emoce a rozhodla definitivně zápas, konec se dohrával už úplně zbytečně a za pokřikování pomezního Freunda na hlavního rozhodčího Pešku, že to ještě spolu dořeší.

 

Ovčáry tak nečekaně odvážejí z Plaňan všechny body.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plaňany
Petr Šafránek, trenér: Především výsledek zápasu jsme si představovali jinak, ale soupeř se sám neporazí. Především v prvním poločase jsme pro vítezství udělali hodně málo. Celý zápas měl stejný scénář, soupeř využil dva brejky v prvním poločase a my jsme za celý zápas byli v koncovce bezzubí. To rozhodlo. Zápas jsme si prohráli sami a nemůžeme si na nic stěžovat. Bohužel musím konstatovat, že ve druhém poločase byl hlavní postavou zápasu rozhodčí Peška, který ukázal neomezenou, těžko pochopitelnou moc při rozhodování. Pro nás zápas ukázal, že před sebou máme ještě hodně práce.

FC Ovčáry
Bohuslav Machurka, trenér: Musím sportovně uznat, že domácí byli po celé utkání lepším týmem. Ale góly jsme dávali my a to rozhodlo. Výborně zahrál Vít Chadraba, který sám dva góly dal a po dvou faulech na něj se kopaly dvě penalty. A pochválit musím rozhodčího Pešku za citlivé vedení zápasu. Nevím, proč se domácí tak rozčilovali po nařízení druhé penalty, když i sám faulující přiznal, že to faul byl.



Sestavy


TJ Sokol Plaňany
V. Arnold [-] - M. Čech [-] , K. Hanzálek [-] (46. M. Lutsiuk [-] ) , D. Žemba [-] , O. Shpuryk [-] (74. M. Jambor [-] ) , O. Lazaryev [-] , Y. Pavlenko [-] , A. Motrunich [-] , J. Klucska [-] (74. T. Nguyen [-] ) , T. Freund [-] , R. Metlushko [-]

FC Ovčáry
D. Procházka [-] - J. Mikita [-] , T. Tichý [-] , P. Šíma [-] (67. P. Kubát [-] ) , J. Nouzák [-] - M. Hrubeš [-] , J. Machan [-] (53. K. Machurka [-] ) , P. Pohl [-] , P. Mikita [-] - V. Chadraba [-] (89. Z. Vilt [-] ) , J. Hula [-] (79. L. Hartig [-] )

ŽK: 57. Y. Pavlenko , 63. O. Shpuryk , 83. O. Lazaryev - 13. T. Tichý , 20. V. Chadraba , 72. J. Hula .
Hráči zápasu: V. Chadraba , D. Procházka .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: PEŠKA Libor - FREUND Karel (N), MACHURKA Bohuslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Plaňany by si měly proti nováčkovi domácí zápas pohlídat. V Kouřimi předvedli dobrý výkon a to by jim mělo na Ovčáry stačit. Ani tentokrát tým od automobilky neuspěje.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích