5:4p.
(0:3)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.08.2021 17:00

4.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Drama a osm gólů v Kouřimi


Branky


61. M. Snížek (p.) , 67. M. Snížek , 79. P. Jirků , 86. M. Snížek - 16. O. Lazaryev , 36. Y. Pavlenko , 45. D. Žemba , 76. A. Motrunich (p.)
16

Derby mezi domácí Kouřimí a hosty z Plaňan v prvním poločase šokovalo domácí fanoušky i hráče. Poločasový stav 0:3 ale dokázali domácí zvrátit hlavně díky hattricku nestárnoucího Martina Snížka.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ukrajinský uragán válcoval Kouřim

Tak takhle si určitě kouřimští oslavy sta let fotbalu ve svém městě nepředstavovali! Do výkopu zápasu zbývalo pár minut a soupeř nikde. Najednou se hrnou do brány borci Plaňan již převlečení v dresech, rychlá rozcvička a jde se na věc. A začaly se dít věci. 

 

Domácí nestíhali, chyběla jim šťáva, nápad. Naopak Plaňany posíleni o nové hráče byli svižní a brzy se dostali do vedení. když první branklu zaznamenal v šestnácté minutě Oleh Lazaryev - 0:1.

 

V devětadvacáté minutě přišla možná komplikace pro Plaňany, když se zranil gólman Arnold. Do branky se postavil Tomáš Freund z pole a na jeho místo naskočil Dominik Žemba, který v poslední minutě první půle zvyšoval po další bleskurychlé akci již na 0:3. Ještě předtím se prosadila další ukrajinská akvizice Yevhen Pavlenko - 0:2.

 

No to byla nečekaná sprcha pro domácí. poločas 0:3.

 

 

Kouřim to nevzdala

Na kouřimských hráčích bylo vidět, že ani nepříznivý stav je nezlomil a rvali se o každý metr hřiště. Snažili se nakopávat míče na hrot a ohrozit "nególmana" v brance Plaňan. A právě jeho faul na Hovorku vyvolal první krůček. Martin Snížek penaltu proměnil - 1:3.

 

Už o šest minut později se Martin Snížek radoval podruhé - 2:3 a schylovalo se k dramatu. Hosté ale nesložili zbraně a podnikali další nebezpečné brejky. Jeden z nich, kde mimochodem domácí vehementně reklamovali ofsajd, hasil až Havránek a při tom fauloval. Z pokutového kopu zvýšil Artem Motrunich na 2:4.

 

Ale na rozjeté domácí to už nemělo vliv. Nejprve dal Patrik Jirků kontaktní gól - 3:4, potom hosté minuli z malého čtverce zívající bránu a Martin Snížek z protiútoku srovnal na konečných 4:4.

 

Stínem zápasu bylo nepříjemné zranění kouřimského Milana Hovorky. Co se přesně přihodilo, nám zavolal Tomáš Freund, který musel zaskočit za zraněného gólmana v plaňanské bráně a je znám svým neúprosným důrazem: "Šel jsem do centru, chtěl jsem míč vyboxovat, jenže jsem trefil Milana přímo do nosu, který jsem mu zlomil. Chci se Milanovi touto cestou ještě jednou omluvit a popřát brzký návrat na hřiště."

Tak to je sympatické gesto a i my z redakce se k přání rychlého uzdravení připojujeme.

 

Petr Šafránek by penalty dávno zrušil

Kouřimští byli v penaltové loterii úspěšnější a hostující trenér lakonicky poznamenal: "Za mě se měly penalty již dávno zrušit a to ne kvůli tomu, že jsme je dnes prohráli. Jinak se jednalo o divácky jistě zajímavý zápas, ve kterém padlo dosti branek, ale jsem zklamán, že jsme nedotáhli dobře rozehraný zápas do vítězného konce."



Ohlasy k zápasu


TJ Kouřim
Jan Kočí, vedoucí týmu: Při příležitosti oslav 100 let Kouřimského fotbalu jsme u nás přivítali atraktivního soupeře z Plaňan s jejich ukrajinskou letkou, kteří přijeli k utkání již převlečení a pět minut před začátkem utkání a vletěli na nás opravdu ve velkém stylu. Nám se nic nedařilo. Po přestávce jsme nastartovali motor jménem Snížek, který hattrickem zařídil vyrovnání společně s Patrikem Jirků, kterému nezabránila ani pochybná rozhodnutí plaňanského pomezního... V penaltách už jsme si výhru vzít nenechali.

TJ Sokol Plaňany
Petr Šafránek, trenér: Před zápasem bychom byli s bodem asi spokojeni, po zápase jsme dost zklamáni. V poločase jsme vedli 0-3, přesto jsme nevyhráli. Za mě rozhodly dvě události. Ta nejdůležitější byla, že se nám ve  20.minutě zranil brankář, do brány musel stoper a to nás oslabilo na místě stopera i brankáře a v 85. minutě jsme z malého vápna nedali do prázdné branky na 3-5.



Sestavy


TJ Kouřim
L. Havránek [-] - T. Dufek [-] , J. Keltner [-] , R. Světnička [-] , P. Královský [-] , M. Snížek [-] , P. Jirků [-] , M. Hovorka [-] (69. L. Kocián [-] ) , T. Novák [-] , M. Tománek [-] , T. Svoboda [-] (50. M. Navrátil [-] )

TJ Sokol Plaňany
V. Arnold [-] (29. D. Žemba [-] ) - M. Lutsiuk [-] , O. Shpuryk [-] , O. Lazaryev [-] , Y. Pavlenko [-] , A. Motrunich [-] (88. P. Siruček [-] ) , P. Málek [-] (61. K. Hanzálek [-] ) , J. Klucska [-] (72. D. Siruček [-] ) , T. Freund [-] , D. Konůpek [-] , R. Metlushko [-]

Hráči zápasu: P. Jirků , M. Snížek - O. Shpuryk .
Počet diváků: 330. Rozhodčí: LÖWE Vilém - ŠVORBA Milan (N), FREUND Karel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Nučice | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jirka Stoupa

Expert: Zdeněk Jirkovský
Tip experta: výhra domácích

Komentář redakce: Vypjaté derby hned na úvod soutěže. Kouřim by měla být favoritem, ale důrazná hra Plaňan jim vyhovovat nebude.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích