1:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.08.2015 16:30

4.kolo, Vysočina | Jihlava | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ždírec se na vítězství nečekaně nadřel


Branky


0

Ždírec hostil ve 4. kole okresního přeboru Jihlavska celek z Antonínova Dola, očekávalo se hladké vítězství Ždírce, který zastihl podzim ve vynikající formě, kdy se mohli domácí pochlubit dvěma výhrami a jednou remízou. Oproti tomu Antonínův Důl se zatím dočkal jedné výhry, když v minulém kole porazil na domácím hřišti těsně 3:2 Mír Nadějov, ovšem Ždírci se v minulém kole povedl husarský kousek, když přestřílel venku tým Cejle taktéž 3:2. Hostům chyběl k utkání Petr Kocmánek, do sestavy se naopak vrátil Jan Goth, a rovnou navlékl kapitánskou pásku. Domácí opět spoléhali na svého dosavadního dvorního kanonýra Petra Tlačbabu, který v minulém utkání zaznamenal hattrick. Papírové předpoklady se však v tomto zápase nenaplnily, domácí se trápily, zachraňovat je musel opět Tlačbaba, hosté navíc neproměnili dva pokutové kopy....

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločasovou blamáž odvrátil Petr Tlačbaba

Na začátku prvního poločasu nic nenasvědčovalo tomu, že se domácí tým bude trápit. Na první šanci nemusela necelá stovka diváků čekat příliš dlouho, již ve 30. vteřině se do gólovky dostal domácí útočník Pavel Horáček, s jeho dobře umístěnou si gólman hostí Martin Hanáček poradil, míč se však odrazil k druhému útočníkovi Jindřichu Vampolovi, který neunesl tíhu okamžiku a prázdnou branku trestuhodně minul!!! Po rychlém úvodu tempo zápasu opadlo, z letargie všechny přítomné probudila až žlutá karta, kterou obdržel Petr Vorálek za jeden ze zákroků na protihráče. Větší vzruch vyvoval samostatný únik Petra Tlačbaby, který se po dobré individuální akci dostal až do pokutového území, obhodil si brankáře, ten ho sice jemně atakoval, ale píšťalka sudího Šuhaje zůstala němá, a než se stihl Tlačbaba vzpamatovat, míč už byl v zámezí a na vstřelenou branku se tak čekalo i nadále. Hosté se prezentovali několika zajímavými střeleckými pokusy z dálky, ale všechny zlikvidoval brankář Fiala. Dalším zajímavým momentem prvního poločasu byla situace z 35. minuty, kdy se opět do šance probíjel Tlačbaba, namazal na penaltu Rostislavu Hanusovi, ten však nemířil přesně a míč skončil mimo Hanáčkovy tyče. Zlomový okamžik prvního poločasu nastal ve 42. minutě. Rozhodčí odpískal volný přímý kop pro domácí mužstvo, Radek Forman na nic nečekal, rychle rozehrál na Petra Tlačbabu a ten již věděl, co má s míčem udělat - neomylně ho dopravil do branky, 1:0. Domácí si po vstřelené brance hostující hráče pohlídali a nepustili je do žádných šancí, a jelikož ani domácí žádnou šanci neměli, odcházelo se do kabin za stavu 1:0. 

Ani dvě penalty nepomohly Antonínovu Dolu k bodům

Kdo čekal, že tempo zápasu ve druhé půlce opadne, musel být nepříjemně překvapen. Ani jeden z týmů nepolevoval, domácí Ždírec se snažil navýšit vedení, hosté se snažili o vyrovnání, k čemuž jim měl dopomoci i střídající Lubomír Slavík, bývalý vynikající fotbalista a kapitán FC Vysočina Jihlava. Avšak domácí měli i ve druhém poločase mírně navrch, optickou převahu dokázali využít k několika šancím, ale jak Hanus, tak Vampola s Horáčkem svými šancemi pohrdli. Tu největší si vytvořil nejlepší hráč zápasu Petr Tlačbaba, ale svůj projektil nasměřoval pouze do tyčky hostující branky!!! Od tohoto okamžiku se však na hřišti začaly dít věci. Hosté se nadechli k náporu, kdy se hostující útočník probíjel do vápna, centroval na své spoluhráče, ale domácí obránce Jaroš zasáhl míč rukou a rozhodčí Šuhaj byl nekompromisní - pokutový kop. Míč si vzal tradiční exekutor, brankář Martin Hanáček, ale ke smůle hráčů Antonínova Dolu ho napálil jen do tyče!!! V těchto momentech stáli při Ždírci všichni svatí. Že dnes štěstěna není domácím nakloněna, se ukázalo zanedlouho, kdy dobrou akci domácích, kterou zastavila až branková síť, zastavil praporek pomezního rozhodčího, když domácí útočník byl v asi metrovém ofsajdu. Jestli si v tuto chvíli domácí mysleli, že je všem pohromám konec, byli na velkém omylu. V 82. minutě utíkal domácí obraně hostující útočník a toho ve velkém čtverci fauloval Libor Pospíchal za cenu pokutového kopu a žluté karty. Po předchozím nezdaru se k provedení postavil velezkušený Lubomír Slavík, který za svou kariéru zahrával pokutových kopů bezpočet. Penaltu z dnešního odpoledne si však za rámeček nedá, jelikož se z penaltového puntíku vůbec netrefil mezi tři tyče!!!! Domácí, kteří byli z událostí předchozích minut jako opaření upnuli všechny své síly k uhájení těsného vedení, hosté v posledních 7 minutách zvyšovali tlak, ale vyloženou šanci si nevytvořili, a domácí tak s notnou dávkou štěstí dovedli utkání k vítěznému konci a nadále vévodí tabulce okresního přeboru. Antonínův Důl však podal sympatický výkon a mohl si klidně odvést i tři body, nakonec se však vrací domů bez jediného bodu!



Ohlasy k zápasu


TJ Ždírec
Zdeňka Žampová - trenérka, Ždírec: "Viděli jsme opravdu infarktový závěr zápasu, ve kterém jsme měli do té doby navrch a v poli jsme dominovali. Dokázali jsme si díky převaze v poli vytvářet brankové příležitosti, ale nakládali jsme s nimi špatně. Antonínův Důl však byl více než důstojným soupeřem a vůbec zde nepodal špatný výkon a můžou ho mrzet dvě neproměněné penalty."

TJ Sklo Bohemia Antonínův Důl
Vladislav Čurda - trenér, Antonínův Důl: "Utkání rozhodly standartní situace, které mnohem lépe zvládl domácí tým a zaslouženě tak dokráčel ke třem bodům. My jsme navíc neproměnili dvě penalty, to se pak těžko vyhrává."



Sestavy


TJ Ždírec
B. Fiala [-] - L. Pospíchal [-] , P. Čermák [-] , L. Záškoda [-] (53. J. Nepraš [-] ) , R. Hanus [-] - O. Jaroš [-] , J. Vampola [-] , R. Forman [-] , J. Bucl [-] (82. V. Fiala [-] ) - P. Tlačbaba [-] (90. J. Hably [-] ) , P. Horáček [-]

TJ Sklo Bohemia Antonínův Důl
M. Hanáček [-] - L. Pirožek [-] , M. Pallán [-] , Z. Duba [-] , L. Zdarsa [-] - P. Vorálek [-] , T. Pokorný [-] (68. J. Poul [-] ) , M. Šabatka [-] , J. Göth [-] - L. Mazač [-] , P. Novák [-] (53. L. Slavík [-] )

ŽK: 57. P. Tlačbaba , 82. L. Pospíchal - 14. P. Vorálek , 78. M. Pallán .
Hráči zápasu: P. Tlačbaba - L. Mazač .
Místo: Ždírec. Počet diváků: 92. Rozhodčí: ŠUHAJ Filip - POLODNA Vladimír, HOLUB Radim.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.