Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.08.2015 16:30

4.kolo, Vysočina | Jihlava | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bítovčice vyválčily v Rantířově bod


Branky


0

Rantířovské Ježky čekal v neděli od 16.30 další zápas na domácím hřišti, kdy domácí hostili celek Bítovčic. Oba celky v minulém kole prohrály, Rantířov doma nestačil na Brtnici, s níž prohrál 1:2, když snižoval až v poslední minutě zápasu Klíma, Bítovčice si vedly ještě hůře, kdy podlehly na domácím hřišti celku ze Staré Říše v poměru 1:3. Jak Rantířov, tak i Bítočice měly co napravovat. Bítovčice přijely na utkání v dosti poslepované sestavě, kterou doplnili někteří hráči z béčka, oproti tomu domácí vyrukovali na soupeře posíleni o dva stabilní hráče áčka, které hraje I.A třídu - Lukáše Vostála a Karla Živného. Utkání mělo strhující průběh, kdy se vedení střídalo, kdy se nejprve hosté ujali vedení, aby nakonec zachraňovali bod v poslední minutě utkání. Dle průběhu utkání lze konstatovat, že remíza byla logickým vyústěním průběhu zápasu a byla spravedlivá. Rantířov tak stále čeká na první výhru v soutěži, naopak Bítovčice poprvé zabodovaly na hřišti soupěře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chyba v komunikaci dopřála Bítovčicím vedení

Úvod zápasu se nesl v poklidném tempu, kdyby bylo vidět, že ani jeden z celků nechce udělat chybu. Prvních 20 minut zápasu mnoho vzruchu nepřineslo, každý chvilku tahal pilku a žádný tým neměl vyloženě navrch, mírně aktivnější však byli přejen hosté z Bítovčic, leč žádné větší šance si jejich hráči nevytvořili. V rozmezí 20.-23. minuty měli domácí Ježci sérii 3 volných přímých kopů z dobré vzdálenosti okolo vápna Bítovčic, domácí hráči centrovali míče do vápna Bítovčic, kdy hostující obrana při centrovaných míčích propadala, ale žádná vyložená branková příležitost z toho nebyla. Na první vážnější možnost tak přítomní diváci čekali do 27. minuty, a příliš velkou radost z toho neměli, neboť se do ní dostali hosté. Celá situace vznikla z rozehrávky rohového kopu domácích, kdy Karel Hula po rozehrání střílel směrem na branku Kučery, ale se odrazil od obránce hostů, příčmež nejbystřeji reagoval útočník Mikulec, který upaloval sám na brankáře Fouse, ale zazmatkoval a míč poslal vedle domácí svatyně. Komplikace pro domácí nastala ve 30. minutě, kdy zraněného kapitána domácích Karola nahradil Dominik Cabúk, a jak se postupem času ukázalo, měl trenér Hula st. při střídání šťastnou ruku. Od 32. minuty začaly Bítovčice svého soupeře přehrávat a domácí obrana nevěděla, kam dřív skočit. Bítovčice zahrávaly sérii 4 rohových kopů, a právě z toho posledního se zrodila zajímavá střelecká pozice, kdy se do zakončení dostal Radek Fejta, ale pouze vyzkoušel pozornost Fouse, který s přehledem střelu kryl. Rozuzlení prvního poločasu přinesla 45. minuta, kdy domácí během chvilky nakupili několik chyb. Rantířovští se snažili rozjet útočnou akci středem hřiště, ale jednu z přihrávek zachytil na středu hřiště hostující záložník a vyslal balón nabíhajícím útočníkům. Následovala chyba v komunikaci mezi brankářem Fousem a domácím obráncem a odražený míč doklepl do branky Michal Mikulec a Bítovčice tak odcházely do kabin spokojenější za stavu 0:1.

Matula zachránil bod v posledních vteřinách

Druhý poločas začaly oba celky poněkud vlažně, ani jeden tým se nikam nehrnul a prvních 10 minut se prakticky nic významného nedělo. První vážný moment ve druhém poločase však znamenal rovnou vyrovnání. V 58. minutě zahrávali domácí dva rohové kopy. Právě z druhého rohového kopu domácí udeřili, když přetažený balón vrátil Marcel Benda na velké vápno, a střídající hráč Dominik Cabúk ho uklidil z "jedničky" od pravé tyče do branky - 1:1. Bítovčice byly v těchto momentech horším týmem a další vrásky jim málem přidělala 63. minuta, kdy dostal Lukáš Vostál míč na dlouhou nohu a skluzem míč o centimetry minul branku hostů. V 65. minutě už se ale domácí opět radovali ze vstřelené branky. Karel Živný sebral odražený míč po rohu Bítovčic, uběhl s ním několik metrů, poté ho poslal na pravou stranu, kde ho, podobně jako Cabúk, poslal do sítě ranou z voleje Martin Chroustovský a dokonale tak otočil zápas na 2:1. Následující minuty po druhém gólu domácích se toho dělo pramálo, v 77. minutě obdržel jedinou žlutou kartu jinak velmi slušně hraného utkání hostující Josef Láznička. V posledních deseti minutách přece jenom Bítovčice vyvíjely aktivitu a snažily se o nátlakovou hru, měly několik rohových kopů, ale exekutoři dnes neměli svůj den a z rohů tak nic nebylo. Když už to vypadalo, že Rantířov dotáhne zápas k vítěznému konci, přišla 91. minuta a s ní vyrovnání. Z pravé strany letěl do vápna domácích vysoký centrovaný míč, gólman Fous byl u míče pozdě a Daniel Matula tak měl snadnou práci - 2:2. Domácí měli ještě minutu na to s výsledkem něco udělat, nic zásadního se však nestalo a zápas tak skončil spravedlivou remízou 2:2. Zápas odřídil s přehledem zkušený rozhodčí Jiří Nerad, přihlíželo 60 diváků.



Ohlasy k zápasu


TJ Ježek Rantířov B
Michal Klíma - vedoucí, Ježek Rantířov: "Zápas asi skončil spravedlivou remízou, kdy v určitých fázích zápasu byli lepší hosté, v některých zase my. Škoda poměrně laciných branek, ale fotbal je o chybách a to se sem tam stane. My jsme vstřelili dvě hezké branky, naopak zamrzí fakt, že jsme inkasovali vždy na konci poločasů."

FC Bítovčice
Vít Ďásek - záložník, Bítovčice: "V úvodu zápasu jsme byli lepší než domácí, díky chybě v jejich obraně jsme se dostali Mikulcem do vedení. Druhý poločas už však byl v domácí režii a my jsme se leckdy horko těžko bránili, za což jsme byli potrestáni dvěma hezkými brankami v naši síti. Bohužel nás kosí zranění, i dnes hrálo spoustu kluků z béčka, proto jsme s bodem spokojení."



Sestavy


TJ Ježek Rantířov B
D. Fous [-] - M. Benda [-] , P. Pavlíček [-] , M. Chroustovský [-] (83. L. Widerlechner [-] ) , M. Karol [-] (30. D. Cabúk [-] ) , L. Vostál [-] , J. Kozák [-] , K. Živný [-] , P. Cibulka [-] , J. Lupač [-] , K. Hula [-]

FC Bítovčice
L. Kučera [-] - V. Ďásek [-] , M. Šťáva [-] , L. Pokorný [-] , M. Mikulec [-] , D. Matula [-] , J. Listopad [-] , J. Láznička [-] (80. M. Vondrák [-] ) , Z. Kourek [-] , R. Fejta [-] (87. M. Jára [-] ) , V. Caha [-]

ŽK: 78. J. Láznička .
Hráči zápasu: K. Hula - J. Listopad .
Místo: Rantířov. Počet diváků: 60. Rozhodčí: NERAD Jiří - PACEK Dominik, SVOBODA Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.