1:1
(1:0)
86. V. Kubín (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.09.2015 16:00

6.kolo, Vysočina | Jihlava | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jamné konečně bodovalo!


Branky


26. L. Klimeš ml. - 86. V. Kubín (p.)
0

K jednomu z vyhlášených derby v okresním přeboru Jihlavska došlo v nedělním odpoledni v Nadějově, který od 16 hodin přivítal rivaly z Jamného. Oba celky nezažívají příliš povedený vstup do sezony, Nadějov měl před tímto zápasem pouhé 4 body, to Jamné na tom bylo ještě hůře, na svém kontě mělo totiž nula bodů! Že derby nemá favorita, ukázal i tento zápas, který nabídl vyrovnanou bitvu, kde se nejprve domácí ujali vedení, aby hosté těsně před koncem utkání vyrovnali a připsali si první bod do tabulky!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Povedená standartka zajistila domácím poločasové vedení

První poločas nabídl klasickou derby taktickou bitvu. Většina hry se odehrávala uprostřed hřiště a oba týmy si nic nedarovaly, přesně jak se na derby zápas sluší a patří, vše však v mantinelech fair play. Oba týmy hrály spíše po šestnáctky a k pořádné šanci se dostávaly spíše sporadicky. I přesto však měl domácí Mír Nadějov více ze hry a jeho hráči vybojovali množství standartek, přičemž z jedné z nich se ujali vedení. Domácí rozehrávali v probíhající 26. minutě rohový kop, který směřoval na Luboše Klimeše, hostující obránci byli pramálo důrazní a Klimeš tak mohl pohodlně skórovat za záda bezmocného Špejtka v brance Jamného. Vstřelená branka posloužila domácím borcům jako impuls do dalších minut, najednou jich bylo plné hřiště a k vidění byly i solidní příležitosti. Ale jak už bývá v posledních zápasech Nadějova zvykem, útočníky trápila střelecká impotence, a ani jeden z asi 5 brejků, z nichž minimálně 3 volaly po brance, nebyli schopní domácí střelci umístit podruhé za záda brankáře hostů. Hosté z Jamného kontrovali dvěma střeleckými pokusy, kdy jeden z nich v pohodě lapil domácí brankář Marek Čejka, druhý mířil vysoko nad jeho branku. Domácí tak šli do kabin pouze s hubeným jednobrankovým vedením, vzhledem k průběhu zápasu mělo být jejich vedení mnohonásobně vyšší.

Zlepšený výkon znamenal bod pro Jamné

Pokud chtěli hosté z Jamného konečně bodovat, bylo potřeba diametrálně změnit herní projev oproti prvnímu poločasu. A jejich snaha o zlepšený výkon byla patrná i na hřišti, hosté měli od úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky míč více na svých kopačkách a snažili se o kombinace. Zápas, podobně jako všechny nedělní utkání, silně ovlivňoval silný vítr, proto se možnost hrát spíše kombinačně po zemi jevila jako zcela logická. Domácí nadále spoléhali na nakopávané míče na osamocený hrot Luboše Klimeše, s čímž si ale hostující zadáci dokázali vesměs v klidu poradit a poučeni z prvního poločasu si na Klimeše dávali pozor hlavně při standartních situacích. Jamné hrozilo především z obou krajů zálohy, kde pendlovali a operovali Pytlík s Vojtěchem Kubínem a díky centrům z obou stran dokázali vytvořit několik závarů před Čejkou, obrana s brankářem si však vždy dokázali poradit. Domácí se hostujícímu tlaku nemohli bránit věčně, podobně uvažoval i Petr Pavlíček, který to vzal v 85. minutě "na sebe", individuálně se proháčkoval do vápna domácích, tam byl nedovoleně zastaven a sudí Denev musel ukázat na značku pokutového kopu. Provádět kop za stavu 1:0 pět minut před koncem není jistě snadná věc na psychiku hráče, že to ale není žádná věda ukázal Vojtěch Kubín, který dokázal nelehkou situaci zvládnout a upravil na 1:1. Ve zbytku zápasu se oba týmy spokojily s remízovým stavem, který asi přece jen více vyhovoval hostům, kteří potřebovali už nutně bodovat. Zápas tak skončil smírem 1:1, kdy první poločas patřil domácícm, druhý naopak hostům, tudíž je remíza spravedlivým rozuzlením dalšího z okresních derby zápasů



Ohlasy k zápasu


TJ Mír Nadějov
Marek Čejka - brankář, Mír Nadějov: "V prvním poločase jsme byli lepším týmem, ale to naše zahazování šancí....Ve druhém poločase se Jamné zlepšilo, a po půl hodině, co jsme bránili, Jamné vyrovnalo z penalty. Takže remíza asi zasloužená."

TJ Sokol Jamné
Ondřej Vomela - obránce, Sokol Jamné: "V první půlce se hrálo po vápna, domácí byli lepší, hrozili hlavně ze standartek na Luboše Klimeše,a jedna jim také po našem nedůrazu vyšla. Druhou půlku jsme drželi míč my a zaslouženě jsme vyrovnali po penaltě na Petra Pavlíčka, který se hezky prokličkoval do vápna."



Sestavy


TJ Mír Nadějov
M. Čejka [-] - Z. Doležal [-] , T. Novotný [-] , A. Milfait [-] , O. Klimeš [-] (82. T. Pech [-] ) - D. Pavlíček [-] , J. Krejčí [-] , P. Fazekaš [-] (77. O. Simandl [-] ) , A. Tlačbaba [-] - L. Klimeš ml. [-] , K. Klimeš [-]

TJ Sokol Jamné
J. Špejtek [-] - J. Hora [-] , T. Skryja [-] , O. Vomela [-] , J. Kubín [-] - R. Musil [-] , V. Kubín [-] , P. Pavlíček [-] , M. Pytlík [-] - L. Varhaník [-] , J. Šoukal [-]

ŽK: 36. Z. Doležal - 68. P. Pavlíček .
Hráči zápasu: O. Klimeš - V. Kubín .
Místo: Nadějov.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.