Favorit opět ztratil. Chlebičov na Dobroslavice recept nenašel.


Branky


13. D. Bochňák , 36. J. Otlík (vl.) , 70. D. Bochňák - 87. J. Hollesch
2

7. kolo třetí třídy přineslo nečekaný výsledek, o který se postarali dobroslavičtí hráči. Na svém hřišti hostili B tým Chlebičova, který se po třech odehraných utkáních nacházel na prvním místě se ziskem 7 bodů. Plný zisk jim překazil v posledním zápase Hradec nad Moravicí, který dokázal skóre vyrovnat za pět minut dvanáct. Dobroslavice zase prohrály v Budišovicích 5:2, po zpackaném druhém poločase. Oba týmy tedy měly co napravovat. Chlebičov měl ale chuť dokázat, že patří mezi favority letošního ročníku a Dobroslavice pro to byly ideálním soupeřem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dobroslavice šly do vedení

Chlebičov byl jasným favoritem, a to potvrzoval i na hřišti. Viktore působila fotbalovějším dojmem, byla rychlejší a s míčem si povětšinou její hráči rozuměli trochu lépe než domácí celek. Ten ale na favorita vytáhl důraznou hru, což se jevilo jako dobrá taktika, jelikož postupné útoky Viktorie končili před vápnem nebo je domácí obránci dokázali zastavit. Viktore měla k dispozici několik rohových kopů, ale ty končily na hlavách domácích stoperů, kteří od samého začátku odváděli skvělou práci. I dobroslavičtí na sebe upozornili, kdy první střela domácího celku našla tyčku Ihnovy svatyně. Před úvodním gólem měli hosté ještě k dispozici rohový kop, který doputoval ke střelci, ten jej ale poslal pouze do náruče domácího gólmana. A jak se ve fotbale říká: „nedáš, dostaneš“, tak i zde se toto pořekadlo vyplnilo. Odražený míč našel na křídle Bochňáka a ten nekompromisní střelou z voleje nedal Ihnovi šanci. Hosté se tak dívali na to, jak se na výsledkové tabuli mění ve 13. minutě skóre. Hosté jako by byli tímto gólem namotivováni o něco více, začali tlačit domácí celek. I tak se ale nedokázali střelecky prosadit, a to ani po závaru ve vápně domácích, kdy gólman při rohovém kopu neodhadl výšku letícího centru a nedosáhl tak na míč. Dříve než však hosté stihli tuto chybu využít, stihl ještě brankář míč vyrazit téměř z čela hlavičkujícího útočníka. Dobroslavice tak nadále drželi příznivý stav který se díky jejich důrazné hře změnil v 36 minutě. Před brankou hostí došlo k závaru, a do kotle přiložil ještě dotírající Bochňák, který vyvinul tlak na Otlíka, který si míč uklidil do vlastní sítě, 2:0. Domácí byli na koni, jelikož vedli nad favoritem, který byl jako opařený. Do poločasu už góly nepadly, a tak se do šaten šlo za stavu 2:0.

Dobroslavice výhru udržely

Druhý poločas se nesl v podobném duchu. Domácí důraznou hrou Viktorii nepouštěli ke svému brankáři. Hosté se pokoušeli hrát kombinační hru, která jim vycházela jen do té doby, kdy se dostali před šestnáctku. Pár centrů však mířilo i do vápna, kde ale stáli připravení Krejčí s Lukášem. Přeci jen mohli hosté stav snížit, těžkou skákavou střelu ale zlikvidoval pohotovým zákrokem Kaloč. Hosté museli nakonec skousnout ještě jednu ránu. Domácí se po ruce hostujícího obránce dožadovali penalty, ale sudí nechal hru pokračovat i přes hlasité protesty obou týmů. Toho opět využil důrazný Bochňák, který se dostal před bránícího hráče a míč poslal tam kam patří, do sítě. Stav byl tedy 3:0 a Viktorie už začala působit více odevzdaně. Místo hry po zemi volili stopeři spíše nakopávané míče, které třikrát po sobě skončili u domácího stopera Lukáše, který si takto párkrát míč se svými kolegy na druhé straně vyměnil. Když nefungovaly nákopy, zkoušeli se hosté dostat s míčem do vápna po dlouhých sólech přes půl hřiště, ale ani tento recept nefungoval. Jednak proto, že stopeři rychle k hráči přistoupili, a jednak proto, že nálada, která hosty sužovala rozhodně nepomáhala. Domácí se dostali ještě k jedné úžasné střele, kterou vyslal na bránu Křížek. Gólman se natahoval marně, ale nakonec mu pomohlo břevno. Domácí šance na čisté konto překazil v 87. minutě Hollesch, který podobně jako v prvním poločase Bochňák, zakončil z voleje chladnokrevně k tyči. Gólman Kaloč se natahoval marně. Hosté tak kosmeticky upravili výsledek zápasu na 3:1 a vstřelili tak alespoň gól útěchy.

 

Domácí tak vybojovali tři cenné body a nakopli se na další zápas proti druhému týmu tabulky Služovicím. Hosté příští zápas odehrají doma proti Hrabyni.

 

 

Autor: David Kaloč



Počet diváků: 40. Rozhodčí: VRBA Martin - REŽNÝ Oldřich (N), STARÝ Maxmilián (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
17. 9. 2021 00:14
Hodnocení zápasu
14. 9. 2021 19:56
Hodnocení zápasu