Lásenice si vyšlápla na Novosedly


Branky


22

Po devatenácti letech se na lásenický nově zrekonstruovaný pažit vrátil okresní přebor. A hned po prohře v prvním kole ve Stráži jsme přivítali jednoho z favoritů celé soutěže SK Novosedly. Ty ale přijely s oslabenou sestavou, kdy na soupisce chyběly největší osobnosti týmu Vohák a Poborský. Také řady Rapidu byly prořídlé. Kvůli dovoleným, povinnostem vedoucích na dětském táboře, či jiné absenci chyběli David Vacek, Petr Janeček, Tomáš Blažek, Aleš Svoboda, Petr Medek, Vojta Písař,  Sláva Bednář a Adam Zimola. Navíc kvůli dlohodobému zranění se nezapojuje Ruda Jon. Obnovenou účast na mistrovských zápasech si měl odbýt zkušený Pepa Chodil, ale bolavý tenisový loket ho nepustil do zápasu. Takže na předzápasové přípravě se sešlo 11 borců a těsně před mačem se dostavil Petr Boček, který měl ale v nohách dva zápasy v kraji jako rozhodčí. A nakonec se nechal jako hráč zapsat i Jirka Novák, který má pořád problém s kolenem. Takže vyhlídky nebyly moc růžové.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po poločase byli spokojenější domácí

Začátek duelu ale vypadal pro domácí ideálně. Hned ve třetí minutě se na dlouhý centr do hostující šestnáctky vřítil Luboš Punda, kterého srazil k zemi jeden z bránících hráčů a zkušený krajský sudí Vican st. neváhal - penalta. K té se tradičně postavil Michal Blažek a bombou ke druhé tyči, než ke které se vydal gólman Malý, vstřelil první gól svého týmu v ročníku - 1:0. Hráči Rapidu působili svěžím dojmem a dostávali se v prvních minutách často k pokutovému území Novosedel. Ve 14. minutě se probojovával z levé strany k bráně Honza Demeter, neměl moc míč pod kontrolou, ale z hranice velkého vápna vystřelil nemastně neslaně levou nohou. Míč mírně poskočil na snad jediném drnu na hřišti, vystoupoupal do výšky, ve které již ležící brankář nebyl schopen zasáhnout - 2:0. Poté se již Novosedly začaly více ujímat své role favorita a začaly mačkat domácí na jejich polovině. Ve 26. minutě se Lukáš Voldřich rozhodl, že projde od poloviny hřiště vše, co mu brání v cestě. No a povedlo se. Napřed ustál lehčí faul od Demetera na půlící čáře, pak obešel Pundu a nakonec Maxu. Z boku již uháněl na Kodyma, kterého střelou po zemi prostřelil - 2:1. To byla voda na mlýn Novosedelských. Více začal hrát i špílmachr Mazanec a najednou bylo rušno před brankou domácích. Ale bez efektu. Kolem 38. minuty se ale Rapid opět dostal do hry, hlavně mladík Matěj Šperl na pravé straně útoku začal motat obránce. Co mu nevyšlo poprvé, podařilo se ve 41. minutě, a to klička dvěma defenzivním hráčům, zpětná přihrávka do vápna od brankové čáry, první střelu ještě Malý fantasticky vytáhl konečky prstů, ale přesně před kopačky dobíhajícího Michala Blažka, který z ostrého úhlu prudkou střelou rozvlnil zelenobílou síť v bráně potřetí - 3:1. Do poločasu se ještě vystřídaly obě družstva v náznacích šancí, ale bez úspěchu.

Domácí berou všechny body

V kabině hostí došlo asi k mytí hlav, Novosedly ihned od začátku druhé půle zařadily vyšší rychlostní stupeň a nováček nevěděl kam dřív skočit. Také hned ve 49. minutě po levé straně hosté podnikli rychlý brejk, který se snažil výběhem hasit Kodym, ale míč propustil pod svým padajícím tělem a Josef Voldřich doklepával do prázdné brány. Podle mnohým přihlížejících se jednalo o jasný ofsajd, kdy v době střely byl Voldřich za předposledním bránícím hráčem, kterým byl vyběhnuvší Kodym. Hlavní sudí také zapískal, protože z jeho pohledu se také jednalo o porušení pravidel, ale po poradě s asistentem Blažkem nakonec branku uznal - 3:2. Rapid poté vypadl z role. Výpady bratří Voldřichových a střely Mazance a Kroupy hodně volaly po vyrovnání. Především Mazanec se činil a za druhou půli vyslal snad šest pumelic buď ze hry, nebo z přímých kopů, které pramenily z tlaku hostí. Naštěstí pro domácí se ale žádná ze střel nevešla mezi tři tyče. Za bouřlivého povzbuzování konečně početné skupiny domácích fandů zelenobílí ale tlak ustáli a ještě se dostali na konci zápasu ke dvěma možnostem, kdy jednou nádherně zleva odcentroval Beránek, ale nabíhající Heřmánek s Demeterem se nedomluvili a oba šli do zakončení, což vyústilo v hlavičku Demetera vedle. Stejně se dařilo i Blažkovi, který také hlavou minul hostující svatyni. Konec zápasu byl hektický, Novosedly se nechtěly smířit s prohrou a ještě vyslaly dvě bomby svištící kolem šibenice branky bezmocně přihlížejícího Kodyma. Ale nakonec tři body zůstaly doma.

ZDROJ: https://tjrapidlasenice.sklub.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Rapid Lásenice
https://tjrapidlasenice.sklub.cz: Hráči Rapidu po konci zápasu i přes velké vyčerpání poděkovali početné skupině fanoušků, která se oproti minulým letům v okresní soutěži rozrostla a byla velkou vzpruhou pro domácí borce. Za výkon v zápase zaslouží pochvalu hlavně Honza Kandl na stoperu, který předvedl jedno ze svých životních představení, Kuba Maxa přeškolený na beka již druhý zápas ukázal, že v něm něco je. V obranných situacích a při prodlužování míčů v hlavičkových soubojích vynikal Jirka Heřmánek. No a opět bojovností a neúnavností zaujal Honza Demeter a zapomenout nemůžeme samozřejmě ani na dvougólového Michala Blažka. Také Matěj Šperl ukázal, že i přes svůj nízký věk je výraznou postavou Rapidu nyní a hlavně do budoucna.

SK Novosedly n. Než
Pavel Fryš: Tento zápas se mi těžko hodnotí. Zaspali jsme začátek zápasu a po deseti minutách jsme prohrávali 2:0. Sice jsme snížili, ale třetí gol domácích, který jsme dostali dvě minuty před přestávkou byl vítězný. Do druhé půle jsme přeházeli sestavu, ale bohužel to stačilo pouze na snížení na konečných 3:2 pro domácí. V druhém poločase jsme domácí téměř nepouštěli k naší brance, ale místy až drtivý tlak k vyrovnání nevedl. Velké šance měli zejména Mazanec, který šel sám na bránu, Hladílek trefil břevno a Kyptova rána tři minuty před koncem minula šibenici domácí brány jen o pár centimetrů. Nehraje se na kdyby, ale na goly a těch daly domácí o jeden více než my. Máme dost zraněných, snad se dáme do příštích zápasů do kupy.



Počet diváků: 60. Rozhodčí: Vican Miroslav - BLAŽEK Vladislav, SVOBODA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
23. 8. 2021 22:45
Hodnocení zápasu
23. 8. 2021 22:47
Josef Voldřich omylem zapsána známka 3, mělo být 6.

Tip: výhra hostů

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jan Valenta

Expert: Martin Zvára
Tip experta: výhra hostů

Lásenice poměrně posílila, nepodceňoval bych ji tedy. Nevím co s Novosedly udělá absence Voháka. Ale i přesto si myslím, že by Novosedly měli bodovat naplno.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér - FC Peč | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: remíza