F. Olah 18.
A. Olah 44.
2:3
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.10.2021 15:30

9.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Rezerva Kaplice otočila zápas v Malontech


Branky


7

Kaplická rezerva v sobotu odpoledne zajížděla k derby zápasu do nedalekých Malont. Domácí sestava v posledním covidovém období prošla obměnou, omlazením, když se do mateřského oddílu vrátili mladí odchovanci a na herním projevu to je jistě znát.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí vedli v první půli již o dva góly

Malontští od úvodních minut působili na hřišti odhodlaně a rvali se o každý míč. V hostující sestavě se objevil i kapitán Petr Janura, jenž od dvanácti hodin hájil barvy áčka Spartaku v zápase I. A třídy v Netolicích. Úvodní příležitost měli na perfektně připraveném hřišti domácí. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal zcela osamocený František Olah, ale míč z jeho hlavy mezi tři tyče nemířil.

 

Na druhé straně si prostor ke střele našel Presniakov, ale pouze vyprášil rukavice gólmana Přibyla. Skóre se změnilo v minutě osmnácté a do vedení se dostal domácí Hraničář. Přesný Faflův pas si dokázal umě zpracovat do běhu František Olah, čímž se dostal za záda hostujících obránců a křížnou střelou překonal brankáře Fabiána Bílého – 1:0.

 

V polovině prvního dějství mohli hosté vyrovnat. Rohový kop zahrával Janura, k odraženému míči se ve vápně dostal Štrbačka, tečovaná rána prolétla vedle levé tyče.

 

Ve 33. minutě měli výhodu standardní situace hosté, ale po špatné rozehrávce se do brejku dostali domácí, do samostatného úniku se dostal František Olah, míč se snažil umístit k tyči, ale branku Spartaku minul. Vzápětí hosté chybovali při rozehrávce v obranné fázi, domácí se lacino dostali k balónu, potrestat je mohl Kovařík, ale i jemu byla branka soupeře malá.

 

V těchto momentech zápasu byli hosté zcela mimo hru a Malontští je za to mohli ztrestat. V gólové pozici se ocitl Adrian Olah, ale Bílého překonat nedokázal. Na souboj stejných hráčů s opačným výsledkem došlo minutu před přestávkou. Adrian Olah si dokázal najít prostor ke střele a bylo to 2:0.

 

Možná klíčový moment zápasu se udál prakticky hned po rozehrávce, kdy hosté přistihli domácí obranu v nedbalkách, Kubata přesnou kolmicí vysunul Ievgena Presniakova, který umístěnou střelou k tyči dokázal překonat Přibyla, čímž snížil náskok Hraničáře na rozdíl jediné branky – 2:1. 

Ve druhé půlce Kaplice otočila skóre

Po změně stran se obraz hry poněkud změnil. Hosté se dokázali domácím vyrovnat v soubojích, již jim nedávali tolik prostoru a po necelé čtvrthodině hry se jim navíc podařilo náskok domácích zcela smazat. Centr debutující patnáctiletého dorostence Nowaka si ve vápně našel Jan Štrbačka, dokázal se kolem obránců dostat z pravé strany do zakončení a přízemní tečovanou ranou prostřelil Přibyla – 2:2.

 

Hráči Hraničáře se již nedostávali tolik do šancí jako v první půli. V 62. minutě pálil Sycha vysoko nad bránu. S přibývajícími minutami začali domácím viditelně docházet síly a závěrečnou čtvrthodinu lze označit za souboj hostujících fotbalistů s brankářem Přibylem.

 

V 76. minutě se malontský brankář vytáhl při Vávrově střele z přímého kopu, když míč dokázal vytáhnout ze svého pravého horního rohu branky. O tři minuty později Presniakov vybojoval míč pro Januru, technický pokus z levé strany, Přibyl konečky prstů míč vyškrábnul na tyč.

 

V 81. minutě domácí zahrozili z brejku, po Sychově přihrávce zakončoval Adrian Olah, křížný pokus se mezi tři kaplické tyče nevešel. A tak se slova znovu ujali hosté.

 

V 84. minutě po rohovém kopu zakončoval Ševčík, Přibyla zastoupil na brankové čáře jeden z obránců, stejně dopadl i dorážející Štrbačka a závar uťal Vávra střelou nad bránu. Hned minutu na to si prostor ke střele našel na vápně Presniakov, střela po zemi směřovala k pravé tyči, Přibyl míč znovu poslal na rohový kop.

 

A když už asi trenéři přemýšleli nad jmény hráčů do penaltového rozstřelu, tak přišlo rozuzlení minutu před koncem, kdy domácí přece jenom tlak Spartakovců neustáli. Za vápnem napřáhl ke střele Kuchař, přízemní tečovanou střelu si ve vápně převzal Petr Janura, Přibylovi udělal kličku a rozhodl o obratu a zisku tří bodů pro hostující tým – 2:3.

 

Domácí odehráli velmi dobré utkání, ale v tempu, v jakém odehráli první poločas druhé dějství již odehrát nedokázali, docházeli jim fyzické síly a Kapličtí toho dokázali beze zbytku využít.

 

Report sepsal: Libor Granec



Sestavy


TJ Hraničář Malonty
F. Přibyl [-] - M. Beneda [-] , R. Burda [-] , O. Gloza [-] , J. Pilný [-] , J. Ovádek [-] , V. Gažík [-] , A. Olah [-] , S. Kubát [-] , J. Kališ [-] , D. Svatoň [-]

TJ Spartak Kaplice B
F. Bílý [-] - Š. Marek [-] , P. Ševčík [-] , P. Janura [-] , I. Presniakov [-] , T. Vávra [-] , R. Tomáš [-] , M. Kubata [-] , Z. Ginzel [-] , V. Kuchař [-] , J. Štrbačka [-]

ŽK: 54. A. Olah , 77. S. Kubát , 86. J. Kališ - 73. M. Kubata .
Hráči zápasu: A. Olah - I. Presniakov .
Počet diváků: 128. Rozhodčí: Holub Jaroslav - KOSTELNÝ Jan (N), KUCHAŘ Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře