0:6
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.09.2021 16:00

8.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby mezi Luby a Mochtínem ovládli hosté tenisovým kanárem


Branky


38. J. Žiak , 60. J. Žiak , 71. J. Žiak , 80. Z. Smolík , 82. T. Velek , 90. Z. Smolík
17

Na derby se oba týmy velmi připravovaly a jelikož se znají, nemělo dojít k žádnému velkému překvapaní. Nakonec však došlo... 150 přítomných diváků sledovalo, jak zejména ve druhé půli mochtínský celek dominuje a sází jednu branku za druhou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zastřelování se hostů

Očekávané derby začal Mochtín velkou šancí hned ve 2. minutě, ale domácí golman Šít byl proti. Tutovku Žiaka vyráží nohou na rohový kop. I v dalším průběhu byl mochtínský tým fotbalovější, měl i další slibné příležitosti, které však nedokázal přetavit v gól. Ten přišel až ve 38. minutě, kdy Jiří Čeleda dlouhým a přesným pasem vyslal do úniku Jana Žiaka a ten křižnou střelou přesně k tyči otevírá skore utkání.

 

Navýšení mohlo přijít vzápětí, ale při zákroku na mochtínského Pláničku uvnitř domácího vápna zůstala píšťalka němá. A když ve 42. minutě nedokázal svoji velkou příležitost proměnit v gól ani Velek, odcházelo se do kabin za stavu 0:1.

 

Bůra za poločas

Tři minuty po přestávce se dostává do slibného zakončení Šafránek, ale trefuje jen tyč lubské brány. V dalším časovém úseku zvyšují domácí svoji aktivitu, kopou několik rohových kopů, jdou za vyrovnáním, ale v zakončení se jim nedaří.

 

Chleba se láme v 59. minutě tohoto derby. Mochtín předvedl svůj klasický brejkový útok, ve kterém Plánička přesnou přihrávkou vybídnul ke skorování Jana Žiaka, a ten se nemýlí. A když stejný hráč o 11 minut později šikovně přeloboval domácího golmana, vede Mochtín již 3:0 a Jan Žiak oslavuje spolu s početným ochozem mochtínských fanoušků svůj hattrick.  

 

Domácí tým je v rozkladu, obrana dělá chyby, od další pohromy je drží jen golman Šít, který v 75. minutě likviduje zázračně další šanci Šafránka. O pět minut později ale již znovu kapituluje po zakončení Zbyňka Smolíka, který navyšuje skóre na 0:4 a mochtínští fanoušci mohutně skandují "Dáme bura, dáme bura". Jejich přání vyplňuje v 82. minutě Tomáš Velek. V samotném konci zápasu přidává svoji druhou branku v utkání Zbyněk Smolík a upravuje účet tohoto utkání na 0:6 pro Mochtín.

 

Zdroj: tjmochtin.cz, upraveno redaktorem.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Mochtín
Jiří Čeleda, hráč: Derby v Lubech je speciální a celá kabina se vždy těší. Někteří z nás mají dokonce svoje speciální předzápasové motivační cvičení a rituály. Do samotného zápasu jsme vlétli se snahou dát rychle góly a tím zápas rozhodnout. Soupeře jsme zatlačili na jejich půlku, ten zalezl v 7 lidech do obrany. V první půli ještě stíhal a držel se zuby nehty, aby nedostal gól. Bohužel přes naši snahu jsme dali pouze jeden gól, i když šance byly minimálně na tři. O poločase jsme si v kabině řekli, že začneme hrát přes jejich val trochu jinak. Paradoxně jsme drobet polevili, a až po první desetiminutovce druhého poločasu jsme se zase zvedli. Mezitím nás podržel fantasticky chytající "Bláto". Pak jsme konečně přidali na obrátkách, začali hrát zase naší hru a soupeř pak prakticky vůbec nestíhal. Valili jsme jeden útok za druhým a góly nám tam začali padat. Posledních 10 minut bylo jen otázkou, jak si kluci v útoku vyhoví a kdo dá gól. Musím všechny kluky pochválit, jak k zápasu přistoupili a s jakým nasazením zápas odehráli. Zároveň musím poděkovat našim fanouškům, kteří dorazili ve velkém počtu a byli mnohem více slyšet než fanoušci domácího týmu. Nám pak chvílemi připadalo, že hrajeme doma.



Sestavy


TJ Start Luby
D. Šít [-] - M. Johánek [-] (68. T. Blohmann [-] ) , J. Cole [-] , R. Švec [-] , D. Šnour [-] , M. Vejskal [-] , V. Petrželka [-] , P. Voráček [-] (68. J. Holý [-] ) , J. Voráč [-] (88. D. Beránek [-] ) , K. Šleis [-] , . Basha [-] (88. H. Pikhart [-] )

TJ Sokol Mochtín
M. Blahník [-] - Z. Plánička [-] (65. V. Pretzelmayer [-] ) , Z. Smolík [-] , J. Šafránek [-] (77. J. Osvald [-] ) , D. Gajdušek [-] , T. Velek [-] , J. Čeleda [-] , J. Žiak [-] , J. Bejvl [-] , J. Dolejš [-] (79. M. Kapusta [-] ) , J. Lysek [-]

ŽK: 16. P. Voráček , 25. M. Vejskal , 87. J. Voráč - 22. Z. Smolík , 51. J. Lysek .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: FILLINGER Miloš - ŠKARDA Jiří, KOŘAN Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jakub Volák

Expert: Matěj Boukal
Tip experta: výhra hostů

Mochtín bude chtít odčinit domácí porážku s Košutkou a z Lub si odveze 3 body.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Myslím ze pro nas bude těžký zapas. Minulý rok sme vyhráli u Lubech 6-2, ale teď si myslím ze ni čeká těžký zapas. Luby budut chcat se dokázat pred svoje fanoušci, a nám chybi i par hraci (já taky sem jeste zranění) a to je chyba. Myslím že zápas zakončí remíza, ale domácí vyhraje na penaltech, kde máme moc velký problém. Na penaltech proste nemáme psychika, poslední 2 zapasy na pentaly sme prohráli, a v oby dva nedal penalta nas Z. Smolík, to už je moc.

Tip : Remiza. Vyhra Luby penalta

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích