Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.09.2021 16:30

8.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Petřínská rezerva neměla jednoduchou cestu za vítězstvím


Branky


17

Košutka po úvodních nezdarech pomalu sbírá body a také střílí branky. O svém by mohli hovořit petřínští, kterým byla Košutka dlouho vyrovnaným soupeřem, než hosté z druhé strany města dokázali rozhodnout.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Přetahovaná o vedení

Od úvodního hvizdu oba celky na nic nečekaly a hrál se rychlý a svižný fotbal, který se přítomným divákům musel líbit. Skóre se měnilo hned ve 4. minutě, když Kotěšovec dostal nabídku, která se neodmítá a prakticky do prázdné brány po přihrávce od spoluhráče skóroval, 0:1.

 

Domácí Košutka nesložila zbraně, ba naopak a hnala se ihned za vyrovnáním a to se opravdu záhy podařilo. Po krásné kombinaci ve středu hřiště dostal balon do vápna Kalaš na Pekníka, který se už v takových situacích nemýlí, 1:1. Kdo čekal, že se hra zklidní byl na omylu. Petřín si mohl vzít vedení v zápase prakticky hned vzápětí, ale střelu z úhlu reflexivně vykopl Šatra a následná dorážka už zůstala zablokovaná někde ve zdi složené z těl domácích fotbalistů. Na druhé straně se dral do zakončení Kalaš, který těsně minul po nádherném centru Chabra přes celou šířku hřiště.

 

Hra se dál přelévala ve stylu nahoru-dolu a hosté šli opět do vedení v 18. minutě. Perfektně zahranou standardní situaci podtrhl výskokem a následnou hlavičkou Trojovský, který nikým neatakován uklidil balon k tyči za bezmocného Šatru. Hned za dvě minuty bylo opět srovnáno, když se domácí prezentovali podobnou akcí jako při prvním gólu. Pohledná kombinace vyústila v nahrávku na Pekníka, který se ani tentokrát nemýlil 2:2.

 

Když už to vypadalo, že se hra přece jenom trochu zklidní, tak přišla minuta pětatřicátá, kdy si hostující Šulc hodil balon do vápna, stíhající Primas mu břinknul o kotník a sudí nařídil pokutový kop. Exekuci si vzal na starost Bílik a s přehledem proměnil. Domácí však nechtěli jít do šaten s jednogólovým mankem a vyrazili na další zteč petřínské svatyně. Ve 45. minutě se dostal po závaru k balonu Triner, pohotově si zpracoval balon na prsa a vypálil, střela směřující do sítě však trefila petřínského hráče do obličeje a tak stav zůstal 2:3 ve prospěch hostů.

 

Heller rozhodl

Do druhé půle vstoupili lépe petřínští a měli od začátku územní převahu a na několik minut se jim podařilo přišpendlit hráče Košutky k vlastnímu vápna. Avšak kromě několika střel ze střední vzdálenosti si žádnou větší šanci nevypracovali, a tak to paradoxně mohla být Košutka, kdo mohl vyrovnat. Po pravé straně se v 65. minutě do vápna protáhl Triner a svojí nahrávkou hledal Chabra, který by již asi uklízel do prázdné, ale golman nahrávku vystihl a lapil i následnou dorážku.

 

V rozmezí 70. a 80. minuty se pak zápas definitivně zlomil. Napřed Heller využil zpětnou nahrávku a tvrdou ranou pod břevno přidal uklidňující čtvrtý gól a hned o pár minut později přidal pátý gól Bílik. Ten ho dostal na zlatém podnose, neboť se po špatné komunikaci srazil Pekník s gólmanem Šatrou a na Bílika již zívala odkrytá brána.

 

Košutka se ještě snažila, alespoň zkorigovat výsledek, Triner se po chybě vydal do sóloúniku, obhodil si střídajícího Levého a ten ho nastavenou nohou poslal k zemi, za což viděl červenou kartu. V závěru si už Petřín zkušeně pohlídal tříbrankové vedení a odvezl si 3 body.



Ohlasy k zápasu


TJ Košutka Plzeň
Milan Primas, kapitán: Náš kouč nám v šatně před zápasem řekl, že si nepřeje, abychom se někde v 10ti lidech zakopali na malým vápně a kopali balony nazdařbůh do kopřiv a chtěl, abychom hráli fotbal. Myslím, že to jsme splnili. Především první poločas hodnotím jako jeden z nejlepších, co jsme za poslední dobu odehráli a to nemyslím jen tuhle sezonu. Petřín má ambiciozní, mladé mužstvo plné šikovných fotbalistů a právem je v A třídě na špici. Ovšem i přes prohru mohu říct, že to bylo fajn sobotní odpoledne.




Sestavy


TJ Košutka Plzeň
F. Šatra [-] - J. Chabr [-] (74. P. Sobotka [-] ) , M. Hejnal [-] (65. M. Kadlec [-] ) , J. Kalaš [-] (46. J. Jaroušek [-] ) , K. Liška [-] , D. Triner [-] , D. Král [-] (74. F. Fikar [-] ) , T. Pekník [-] , J. Pekník [-] (82. J. Lhoták [-] ) , J. Hemzáček [-] , M. Primas [-]

SK Petřín Plzeň B
P. Hrabačka [-] - J. Veselý [-] , D. Heller [-] (74. J. Levý [-] ) , J. Krystl [-] , J. Šulc [-] , M. Černický [-] , T. Ježek [-] , J. Tětek [-] , L. Kotěšovec [-] , M. Trojovský [-] , K. Bílik [-]

ŽK: 25. D. Král , 32. J. Chabr - 58. J. Tětek , 73. J. Veselý . ČK: 84. J. Levý .
Hráči zápasu: T. Pekník - K. Bílik .
Počet diváků: 108. Rozhodčí: Kulhánek Milan - SLADKÝ Stanislav, JIRSA Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jakub Volák

Expert: Matěj Boukal
Tip experta: výhra hostů

I když mám kluky z Košutky rád, tak ani jejich obávaný levonohý sniper Pekník nebude stačit na hosty z Petřína.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů