6:1
(2:0)
75. R. Kába
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.09.2021 16:30

8.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tachov zvítězil posedmé v řadě, za hosty musel do hry i trenér


Branky


28. D. Bulaiev , 45. L. Hudec , 48. V. Mráz , 77. L. Hudec , 88. J. Fišer - 75. R. Kába
17

Tachovští fotbalsté splnili roli favorita a zvítězili v 1.A třídě posedmé v řadě. V sobotu doma porazili Svéradice 6:1, po poločase 2:0. Výhra se však nerodila nikterak lehce. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pomohl až větší důraz

Hosté dorazili pouze s jedenácti hráči, svým způsobem naoko odevzdaní, a tak chtěli domácí utkání co nejrychleji rozhodnout. Již ve 4. minutě se sám před brankářem ocitl Mráz, ale v jasné pozici mířil vedle. Do slibných šancí se poté dostali Hudec a Sláma, ale oba mířili vedle. Když úvodní desetiminutovku uzavřel střelou do gólmana Šuranský, jakoby se na kopačky domácích vkradla nervozita. Nedařila se kombinace, situace řešili komplikovaně, lehkost z posledních duelů byla tatam.

 

A tak musel přijít na řadu důraz... Po půlhodině hry se míč po rohu odrazil k Danyilu Bulaievovi a ten jej protlačil za brankovou čáru. Matný výkon pokračoval, šance proti defenzivním hostům však přicházely i nadále. Kořínek našel centrem Bulaieva, jeho hlavička mířila vedle. Pouze do brankáře mířil Nieves, Šuranský zase mimo, Mráz dopadl podobně. A tak přišla poslední minuta první půle, kdy se klasickou brankou do šatny prosadil Lukáš Hudec - 2:0.

 

Druhé dějství začalo pro domácí nejlépe, jak mohlo. Hudec se uvolnil ze strany, přihrál Slámovi, který zády k bráně přistrčil Vojtěchu Mrázovi a jeho placírka levačkou zapadla k tyči. Hosté se do té doby dostávali k brejkům jen ojediněle, v 53. minutě však po chybě domácí obrany byli velmi blízko brance. Po hodině hry se dvakrát ve velké šanci ocitl Sláma, poprvé po příhře od Hudce trefil břevno, poté z levé strany mířil nad branku.

 

Tachovská defenziva hrála bez dirigenta Viterny a v této pasáži utkání se to projevilo... Po chybě domácích pláchnul Roman Kába a Landrgott přišel o možnost čtvrtého čistého konta v řadě. Lehkou nervozitu vkrádající se mezi tachovské fanoušky naštěstí rozehnal rychlou odpovědí Lukáš Hudec. Vzápětí však opět chyba v domácí obraně, opět brejk a výborný Landrgott!

 

Vše podstatné se pak již odehrálo na druhé straně. Hudec trefil z přímého kopu břevno. Poté po krásné kombinaci hledal střídající Roháč v jasné pozici Fišera, ale nepřesně. Tachovští mladíčci si naštěstí stihli vše vynahradit. Tobias Roháč vlétl v 85. minutě do vápna, vzal to na sebe a mohl slavit první gól za muže. V samém závěru pak Kořínek vyzval ke spolupráci Sloupa a jeho parádní centr proměnil v závěrečnou tečku za utkáním Jan Fišer.

 

Zdroj: fktachov.cz, upraveno redaktorem.



Ohlasy k zápasu


FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Našim divákům jsme opět představili úplné nové tváře z dorostu, prakticky celá obrana byla nová a také v útoku jsme museli improvizovat. Hosté ale také přijeli oslabení a tak se úvod utkání nesl v pro mne až příliš vysokém počtu nepřesností z obou stran. Měli jsme od začátku sice převahu, častěji míč v držení, ale přestože jsme si vytvářeli šance, v jejich proměňování jsme byli zbrklí a naše koncovka nebyla dostatečně kvalitní. Útoky jsme hrnuli hlavně středem, kde jsme se jen těžko mohli prosazovat proti zhuštěnému bloku hostů. Hráli jsme si na Brazilce a chtěli akce dohrávat až do branky. Chyběla střelba a jednoduchost. Naštěstí jsme se díky důrazu ujali vedení ze závaru před brankou soupeře. To nás trochu uklidnilo, A jako už poněkolikáté, jsme druhou branku přidali v samém závěru poločasu. O přestávce jsem se snažil kluky uklidnit, ale také jsem chtěl, abychom hru zjednodušili a hráli víc přímočařeji... Kluci si dali říci a druhý poločas už jsme hráli to, na čem jsme se domluvili. Vytvářeli jsme si jednu šanci za druhou a to už jsem věděl, že tam nějaké branky napadají. To se také dělo a tak jsme mohli střídat všechny hráče z lavičky a dát příležitost dalším našim dorosteneckým nadějím. Nakonec dva z těchto mladíků i vstřelili branky, tak i za to jsem rád. Soupeř dohrával utkání zbytečně důrazně a bohužel to zraněním kotníku odnesl mladík Šroub a rozšířil tak řadu našich zraněných hráčů... Nyní nás čekají tři velmi náročná utkání za sebou, pro které musíme dát naše marody dohromady a pořádně potrénovat, abychom to zvládli.

FK Svéradice
Marcel Voříšek, trenér: Bohužel jsem do hry musel zasáhnout i já, ale myslím, že kdybychom hráli v deseti, mělo by to stejný průběh. Snažil jsem se alespoň nějakým způsobem vykrýt prostor, jinak jsem týmu moc nepomohl. S dvacetiletými kluky to prostě na hřišti už nedávám, na mě je to i jiný level, jsem soudný. V první polovině jsem neuhlídal hlavičkujícího hráče při rohovém kopu, který vracel míč do vápna a poté padl první gól. Jinak jsme celkem dobře vzdorovali a i Roman Kába mohl přidat o branku navíc. Faktem je, že na konci zápasu už jsme byli utavení a góly se soupeřům dávaly snadněji. Jejich mladí kluci evidentně prošli dobrým dorostem a hráli pěkný fotbal. Jednoznačně zasloužená výhra domácích.



Sestavy


FK Tachov
P. Landrgott [-] (79. D. Dvořák [-] ) - P. Sláma [-] (67. [-] ) , G. Nieves [-] (54. J. Fišer [-] ) , J. Šroub [-] (67. M. Všetička [-] ) , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , J. Šuranský [-] , V. Mráz [-] , Z. Sloup [-] , A. Kořínek [-] , D. Bulaiev [-]

FK Svéradice
M. Soukup [-] - L. Petřík [-] , M. Heimlich [-] , R. Kába [-] , S. Makovec [-] , A. Vachuška [-] , M. Hájek [-] , T. Nesveda [-] , L. Jíra [-] , P. Mičkal [-] , M. Voříšek [-]

ŽK: 45. A. Vachuška .
Počet diváků: 181. Rozhodčí: NESVADBA Karel - ŠKARDA Jiří, LIŠKUTÍN Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jakub Volák

Expert: Matěj Boukal
Tip experta: výhra domácích

Hosté mají svou kvalitu, ale proti běhavému Tachovu dlouho nevydrží. Domácí vyhrají vyšším rozdílem.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích