0:2
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.09.2021 17:00

7.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Tachov předvedl gesto fair-play, Hrádek odehrál nejlepší utkání sezóny


Branky


18

Tachov jede na vlně vítězství a pro body si tentokrát přijel do Hrádku u Sušice. Neměl to však jednoduché, domácím se utkání rovněž povedlo, ale hosté byli nakonec úspěšnější. Celý svůj výkon nakonec korunovali gestem fair-play!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí nedávali kůži nadarmo

První čtvrthodina byla nepříjemná, domácí lítali po celém hřišti a tachované se nedokázali dostat do hry. Hrál se rychlý fotbal a bylo zřejmé, že domácí takové tempo nemohou vydržet celý zápas. Ve 23. minutě hry šli hosté do vedení – Mráz si vyměnil míč s Kořínkem, uvolnil Davida Beneše, a ten překonal domácího brankáře.

 

O chvíli později se dostal ke střele Štěpán, ale mířil vedle. Vzápětí mohli hosté navýšit vedení – Viterna zakombinoval se Slámou, který nasměroval parádně na Beneše, avšak vteřinku před tím, než by útočník v modrém zasunul do prázdné, předvedl domácí obránce "megaskluz" a uklidil míč na roh. Poté se ukázal výborně hrající Mráz – vyměnil si míč s Nievesem, z hranice velkého vápna však technickou střelou minul branku.

 

Po půlhodině hry zakombinoval Kořínek s Umanskyim, Nieves by však musel viset týden a s kolíky na uších na šňůře na prádlo, aby na centr dosáhl… Po chvíli mířil těsně vedle Sláma, a uzavřel tak poločas.

 

Gesto fair-play!

Tachov přidal na pohybu, důrazu, začal soupeře napadat a výsledek se brzy dostavil. Skvělý presing útočné vozby vyšperkoval Sláma, který vybojoval míč, vybídl Jana Fišera a tachovský mladíček nezaváhal – 0:2. Vzhledem k tomu, že domácí se v první půli hodně vydali, na pořádný zvrat jim chyběly síly. Hostující defenziva v čele s výborným Viternou fungovala na jedničku, v podstatě Hrádek do ničeho nepustila.

 

Přesto se stala situace, která rozhodně stojí za zaznamenání. Běží 64. minuta, když si domácí obránce ve vlastním vápně sám nastřelí ruku. Jinak výborný sudí Homr nekompromisně duje do píšťalky a ukazuje na penaltu. Následují protesty domácích, ale také diskuse na hostující lavičce o současném výkladu pravidel, jejíž závěr je jednoznačný – penalta to být neměla! To si mezitím uvědomí i sudí Homr, probíhá domluva s Pavlem Kořínkem, který si staví míč na bílý puntík a během následujících pár vteřin se stane věc, jež by měla být inspirací... Tachovský šikula posílá míč dva metry vedle branky. Ne proto, že by byl kopyto, činí tak s jasným záměrem a všichni aktéři tleskají gestu fair – play.

 

A protože kolem Svatoboru začalo hřmít, s příchodem lijáku sudí ukončil zápas hosté si odvezli další 3 body, které je drží na druhé pozici 1.A třídy.

 

Zdroj: fktachov.cz, upraveno redaktorem.



Ohlasy k zápasu


TJ Svatobor Hrádek
Karel Mareš, trenér: První půle byla celkem vyrovnaná. Soupeř byl samozřejmě lepší na míči, ale my jsme o výsledek bojovali a myslím, že jsme předvedli v celku pak jedno z nejlepších utkání letos. Ve druhé půli jsme nechtěli dostat brzkou branku, ale samozřejmě ve 49. minutě jsme dostali na 0:2 a soupeř si to pak pohlídal a do žádné šance nás nepustil. Zasloužená výhra Tachova. Jinak bych se rád vyjádřil ke gestu, které se stalo na hřišti... Smekám před hráčem hostujícího týmu, který úmyslně nedal penaltu a ruku, která by dle nových pravidel neměla být trestána. Celý tým Tachova, od trenérů po hráče, musím uznat, že má hodně velkou kvalitu. Nejen předváděnou hrou, ale i vystupováním. Naše kluky chválím znovu za předvedenou hru. I když se prohrálo, bylo to jedno z nejlepších utkání, které jsme sehráli.

FK Tachov
Antonín Pták, trenér: Do utkání jsme vstoupili bez Hudce, Bulaieva a Tonky, přičemž Viterna, Kořínek a Šuranský nastoupili vzhledem ke svému zdravotnímu stavu s velkým sebezapřením. Domácí nastoupili s chutí rozhodnout hned na začátku. Byli jsme na to připraveni a tak úvod utkání byl vyrovnaný. Nám se příliš nedařilo kombinovat, chyběly nám náběhy, větší pohyb bez míče, proto jsme hráli netrpělivě a často chtěli obranu soupeře překonat dlouhými přihrávkami. Postupně jsme ale začali hrát víc po zemi a vyšla nám průniková přihrávka, kterou Beneš proměnil ve vedoucí gól. To jsme již měli hru ve své moci a domácím nic nedovolovali. V jasné příležitosti se ještě do poločasu na penaltě objevil Mráz, ale vysoko přestřelil. V nástupu do druhého poločasu jsme proměnili akci, kterou začal výborným presingem Sláma a Fišer dokončil druhým gólem do sítě domácích. Celý druhý poločas jsme hráli převážně na polovině domácích, kteří se snažili urputně bránit. My jsme se snažili přidat třetí gól, ale ve finální fázi jsme byli zbrklí a chyběla nám tam i kvalita. Přesto jsme utkání dovedli bezpečně do vítězného konce. Kluci bojovali, snažili se nahradit naše absence a musím je pochválit za to, jak se vyrovnali se svými zdravotními obtížemi a i s tím, že se ne úplně fotbalově dařilo. Ale vůlí a nasazením jsme dokázali vyhrát a upevnit si tak druhé místo v tabulce.



Sestavy


TJ Svatobor Hrádek
V. Ryba [-] (87. T. Šoural [-] ) - P. Slopovský [-] (78. T. Kutil [-] ) , R. Kočí [-] , S. Ryba [-] , J. Kutil [-] , A. Štěpán [-] , L. Šoural [-] , F. Mareš [-] (60. Š. Fremund [-] ) , V. Skála [-] , J. Pojar [-] , M. Kolář [-]

FK Tachov
P. Landrgott [-] - D. Beneš [-] (32. J. Fišer [-] ) , P. Kořínek [-] , J. Šuranský [-] (54. J. Šroub [-] ) , J. Viterna [-] , P. Hána [-] , V. Mráz [-] , Z. Sloup [-] , R. Umanskyi [-] , P. Sláma [-] , G. Nieves [-] (84. J. Pravda [-] )

Hráči zápasu: V. Mráz .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Homr Michal - KŘEN Jiří, BRŮHA Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Podle postavení v tabulce je favorit jasný, ale na horké půdě v Hrádku to pro ně nebude procházka růžovým sadem...přesto hostům věřím.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů