Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.08.2021 17:30

4.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

SESTŘIH: Tachov veze z Klatovska další body


Branky


10

Výlety na Klatovsko v 1.A třídě tým z Tachova zatím asi baví. Po středečních bodech ze Sušice přivezl výhru také z Lub u Klatov, kde tachovští zvítězili 1:4.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý nástup Tachova

Hosté na svého soupeře vlétli jak uragán a již v 5. minutě šli do vedení. Viterna vysunul Kořínka, ten naservíroval před branku Lukáši Hudcovi a bylo to 0:1. Hosté dál byli velmi aktivní. Sloupův centr minul Tonka a ani Kořínek na zadní tyči míč nedopravil do sítě. Právě Kořínek byl po 11 minutách faulován u postranní čáry, Hudec chytrou rozehrou zapojil do hry Jakuba Šuranského, jehož střela zapadla za tyč – 0:2.

 

Tachov měl zápas pod kontrolou, domácí se dopředu dostávali pouze sporadicky. Přesto se v 15. minutě Landrgott zapotil, když musel nakopnutý míč s nejvyšší námahou vytahovat nad břevno, který navíc mžoural proti ostrému svitu slunce. Po rozehraném rohu domácí propadli, tachovští se řítili tři na jednoho, ale Kořínek trefil právě toho jediného obránce. Tachovská ofenzivní dvacetiminutovka pokračovala. Opět brejk, opět tři na jednoho, tentokrát to vzal na sebe Hudec, bodlem však přestřeluje, neujme se ani střela Umanskyiho po rohu. 

 

Hra se následně vyrovnala a do nadějných pozic se dostali i domácí, k čemuž i dopomohli hosté vlastními fauly. Ve 26. minutě obstřelil zeď Voráč, Landrgott si však s míčem, který skočil těsně před ním, poradil. Chvíli před půli měl Voráč ještě lepší pozici, z necelých 18 metrů však trefil pouze zeď.

 

Kapitán završil gólovou nadílku

Domácí rozhodně nic nebalili, jejich nadšení mohl záhy zchladit Kořínek, ale při pokusu poslat po svém tradičním úprku před branku gólovou přihrávku, trefil jen obránce. Svůj gólový účet chtěl rozšířit i Hudec, po rohu se k němu dostal gólmanem vyražený míč, tachovský snajpr však málem přelomil břevno.

 

Přesto bylo do 60. minuty rozhodnuto. Nejprve opět Kořínek utekl a vyzval Lukáše Tonku. Vzápětí hosté kopali roh, odražený míč se dostal k Hudcovi, ten jej načechraným centrem posadil na hlavu Jana Viterny a tachovský kapitán se nemýlil.

 

Na hřišti se pak zbytečně přitvrdilo, zejména domácí borec Šleis může být rád, že utkání dohrál, zejména po "chirurgickém" zákroku na Šuranského. Domácí se přeci jen dočkali odměny za svoji snahu. Po nákopu z hloubi pole pokazil Landrgottovi druhé čisté konto v řadě hlavičkující Serhii Basha. Ve zbytku zápasu Tachov utkání víceméně kontroloval. Nákopy domácích likvidovala obrana v modrých dresech, naopak tachovské brejky končily buď ofsajdem nebo nepřesnou finální přihrávkou.

 

Zdroj: fktachov.cz, upraveno redaktorem.

 



Ohlasy k zápasu



FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Hned od úvodního hvizdu jsme byli aktivnější než domácí a hrozili jsme rychlými útoky podporované průnikovými přihrávkami ze zálohy. Už v 5. minutě jsme se po rychlém průniku Kořínka a jeho nezištné přihrávce před branku ujali vedení Hudcem. Když v 11. minutě krásnou střelou zvýšil Šuranský naše vedení o dvě branky, věřili jsme, že si odvezeme všechny 3 body, o které se hrálo. Do poločasu jsme stále hráli aktivně a rychle, vytvářeli jsme si další brankové příležitosti, bohužel jsme je neproměnili. V nástupu do druhého poločasu jsme Tonkou přidali třetí gól a několik minut poté zvýšil na 0:4 hlavou Viterna. Potom už jsme hru kontrolovali. Domácí potvrdili, že na jejich půdě se nevyhrává lehce a když už to nešlo fotbalově, tak začali hrát velmi důrazně. Byla z nich cítit frustrace z vývoje hry. Několik zákroků jejich hráče Šlaise byly hodně za hranou a tak se divím, že mu vše prošlo jen se žlutou kartou. Nicméně taková je 1.A třída, musíme si na to prostě zvyknout. Důležité body jsme přivezli a jsme velmi spokojení.



Sestavy


TJ Start Luby
V. Hromada [-] - P. Voráček [-] (78. M. Červený [-] ) , M. Vejskal [-] , V. Petrželka [-] , J. Holý [-] (3. M. Irlbek [-] ) , J. Voráč [-] (84. D. Beránek [-] ) , T. Blohmann [-] , H. Pikhart [-] , K. Šleis [-] , D. Šnour [-] , . Basha [-]

FK Tachov
P. Landrgott [-] - L. Tonka [-] , G. Nieves [-] (56. J. Fišer [-] ) , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] (69. J. Šroub [-] ) , J. Šuranský [-] , J. Viterna [-] , P. Hána [-] , Z. Sloup [-] (81. J. Pravda [-] ) , R. Umanskyi [-] , D. Bulaiev [-] (69. M. Zeman [-] )

ŽK: 50. K. Šleis , 72. . Basha .
Hráči zápasu: J. Šuranský .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Marek Pavel - BRŮHA Radek, ZAVADIL Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jakub Volák

Expert: Jakub Veselý
Tip experta: výhra hostů

Tachov si odveze domů 3 body, ale nečeká ho nic jednoduchého.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů