Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.08.2021 18:00

2.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tachovští nevyzráli na domácí Žákavu a odjeli s prázdnou


Branky


13

Oba týmy vstupovaly do zápasu s tříbodovým ziskem z minulého kola. Na hřišti byla znát celková vyrovnanost, každý z týmu hrál jiný styl a oba se dostávaly do slibných šancí. Vyhrát mohl ale jen jeden z nich.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól do šatny

Utkání začalo rozlícením hostující lavičky, která reklamovala nedovolený zákrok na jejich útočníka v domácím brankovišti. Sudí však jejich prosby nevyslyšel a tak se o pár minut později mohli radovat domácí. Na centr Smazala si důrazně naskočil kapitán domácích Ondřej Soukup a vstřelil první branku utkání. Vedení domácímu celku nevydrželo dlouho. Už ve 12. minutě vyrovnal po Zemanově přihrávce Jan Fišer a dostal hosty opět do sedla.

 

Na další branku čekalo 200 přítomných diváků až do 36. minuty. Obrat v utkání zařídil po secvičeném rohu Jakub Šuranský, který za pomoci teče domácí obrany vsítil branku na 1:2. Ale jako by se opakovala předešlá situace, hosté do šaten neodcházeli spokojenější. Na 2:2 v závěru poločasu srovnal opět Ondřej Soukup, který se opět opřel do přesného centru, tentokrát z levé strany.

 

Nekola rozhodl o výhře domácích

Domácí byli čtvrthodinu jasně lepší, hosté se vůbec nedokázali dostat do tempa druhého poločasu. A jak už to tak v zápase Žákava – Tachov zkrátka bylo, rozhodl rohový kop, propadlý míč a důraz Tomáše Nekoly, který v 53. minutě dokonal druhý obrat v utkání, tentokrát na stranu Žákavy. Zbtek zápasu se odvíjel od precizní defenzívy domácích, kteří využívali vzdušného prostoru a rychlých protiútoků. Hosté se kombinační hrou do zakončení, které by znamenalo branku, nedostali a tak zápas skončil za stavu 3:2.



Ohlasy k zápasu


FK Žákava
Václav Maněna, trenér domácích: V prvé řadě mne namíchnul trenér hostujícího Tachova, když jsem se dozvěděl z Deníku jeho hodnocení zápasu, kdy v podstatě uvedl, že jsme hráli celý zápas hrubě a nebyli jsme trestáni. Jsme zvyklí hrát důrazný fotbal, ale ne hrubý, natož třeba nezdravě agresivní. Určitě mohu trenéra hostů ujistit, že důrazný fotbal se v 1.A třídě hraje a pokud my jsme hráli hrubě, ať se těší například na Hrádek, tam jsou ještě důraznější. To, že rozhodčí nerozdával žluté karty já neovlivním a zřejmě dle jeho úsudku se o "žluté zákroky" nejednalo. Nicméně k zápasu... Hra se přelévala z jedné strany na druhou a i díky několika podběhnutým centrům hostujícího brankáře jsme měli možnost zakončovat. Díky vyšším hráčům jsme ve vzduchu měli převahu a toho jsme využívali. Však na každého soupeře platí něco jiného do každého zápasu takto nastupujeme. A jestli máme nějaké ambice na vyšší soutěž? Po druhém kole mě toto téma vážně nezajímá, a myslím, že na postup ze soutěže mají kvalitu dva mančafty z Plzně.

FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér hostů: Do utkání jsme vstoupili aktivně a již ve 3. minutě nám rozhodčí upřel penaltu za jasný faul v pokutovém území na Davise. Bylo jasné, že to nebudeme mít jednoduché. Domácí na nás vyrukovali velmi důrazně a spoléhali na standardní situace. Na první domácí gól po rohu hlavou jsme odpověděli pěknou akcí, po které vyrovnal střelou k tyči Fišer. Vedení jsme se ujali střelou Šuranského a vypadalo to, že kontrolujeme hru. Bohužel jsme se posledních pět minut prvního poločasu nechali soupeřem zatlačit a domácí vyrovnali gólem do šatny. Velkou ranou pro nás byl potom inkasovaný gól na začátku druhého poločasu. Rychle jsme chtěli vyrovnat, ale byli jsme nepřesní v přechodové i finální fázi. Přestali jsme být nebezpeční především na krajích hřiště. Domácí se soustředili na obranu a rychlé protiútoky a my jsme získali převahu, bohužel ale jen platonickou. Utkání rozhodla výšková převaha domácích a skvěle zahrávané rohové kopy. Všechny tři inkasované branky byly skoro totožné. Navíc vyrovnávací branka padla do šatny a další hned v úvodu druhého poločasu, což náš mlaďounký tým velmi znejistělo a my jsme již nenašli odpověď. Byli jsme i velmi nespokojeni s řízením utkání, protože rozhodčí utkání výrazně ovlivnil neodpískáním PK v náš prospěch a prakticky vůbec netrestal domácí kartami po jejich faulech, kterými velmi často zastavovali naše akce. Je zřejmé, že tato soutěž nebude vůbec jednoduchá pro naše mladíky, musíme se však z toho poučit a dál tvrdě pracovat na trénincích.



Sestavy


FK Žákava
M. Vykoupil [-] - S. Nekola [-] , V. Mencl [-] , R. Škala [-] (89. M. Ouda [-] ) , J. Aubrecht [-] (57. J. Tišl [-] ) , L. Drugda [-] , M. Skala [-] , T. Nekola [-] (77. A. Huňáček [-] ) , O. Soukup [-] , M. Boukal [-] , J. Smazal [-]

FK Tachov
P. Landrgott [-] - J. Fišer [-] (59. D. Bulaiev [-] ) , G. Nieves [-] (69. Q. Le [-] ) , M. Zeman [-] , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , J. Šuranský [-] , V. Mráz [-] (59. J. Pravda [-] ) , P. Hána [-] , L. Tonka [-] , R. Umanskyi [-]

ŽK: 67. M. Skala .
Hráči zápasu: O. Soukup .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Brůha Radek - SCHNEIDER Josef, VELÍŠEK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jakub Volák

Expert: Matěj Rybař
Tip experta: výhra hostů

Hosté z Tachova se budou chtít vrátit tam, kde před pár lety skončili. Myslím si, že tady se budou radovat hosté.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů