3:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.10.2021 11:00

14.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lhota vs. Nýrsko - bitva v mlžném oparu


Branky


11. A. Vlček (p.) , 61. J. Horník , 84. J. Horník
24

V mlze, která by se dala krájet, se na hřišti ve Lhotě sešly celky místního Sokola a hosty z Nýrska. Domácí posilnění společnou snídaní a předzápasovou přípravou chtěli doma získat všechny body, což se jim nakonec podařilo. Ovšem tolik karet za celou podzimní část krajského přeboru snad ještě k vidění nebylo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nýrsko bylo fotbalovější, dokud se nezačala hra kouskovat

Jako první se do gólovky dostali domácí, a to rovnou k penaltě za faul na Paula. K té se postavil Adam Vlček a střelou po zemi k pravé tyči otevřel skóre zápasu. O minutu později obdržel za faul žlutou kartu domácí Zdvořáček a u jedné karty v celém zápase to rozhodně neskončilo. Do poločasu se ještě žlutilo pro domácího Paula a Kohouta. Za hosty viděl žlutou kartu Kalivoda. Ale zpět k průběhu zápasu...

 

Z kraje 19. minuty se do míče zpoza vápna opřel Čanecký z Nýrska, ale Rojík jej dokázal vytěsnit nad břevno. Z následného rohu se Lhota dostávala do protiútoku a právě ten přerušil Kalivoda pouze za cenu faulu. O několik minut později kartu vyfasoval i zmiňovaný Paul a Nýrsko mělo výhodu volného přímého kopu z nebezpečné pozice. Hlavičku Kopřivy ale dokázal Rojík opět vyrazit mimo tři tyče. Po půl hodině hry se sám před Rojíkem objevil Trumpeš, ale bránu z penalty vůbec netrefil. Ve 40. minutě vypěnil domácí kapitán Kohout, jelikož sudí přehlédl souboj po kterém na zemi zůstal jeho spoluhráč Paul a do hádky se přidal z lavičky Nýrska také trenér Jiří Brabec, a oba jmenovaní tak vyfasovali po žluté kartě.

 

Zajímavostí je, že sudí do zápisu ke žluté kartě Kohouta napsal "bezohledné podražení soupeře ze strany v souboji o míč v nepř.hře,přibližně na polovině hřiště", přitom se jednalo o slovní výtku vůči rozhodování sudího.

 

Ve 43. minutě domácí hráči reklamovali evidentní hru rukou ve vápně Nýrska, kdy bránící hráč blokoval centr do vápna výskokem proti míči a míč jej zadáhl do jedné z roztažených rukou. Sudí tento moment však neregistroval a nechal hru dále plynout. V samém závěru se pak musel ještě Toul vytasit proti střele domácího Záhrobského, která mířila k tyči.

Tři červené karty a další penalta

Po závaru před hostující bránou se k zakončení z otočky v 56. minutě dostal Záhrobský, ale jeho pěkný pokus pod břevno Toul výborně vytěsnil. Z následného rohu mířil Kouřil hlavou těsně nad. V 60. minutě se na bránu hostí řítil Zdvořáček, vyběhnutého brankáře si obhodil, ale ten jej nohou zasáhl. Sudí tak správně ukázal na puntík v šestnáctce a zároveň ukázal Toulovi žlutou kartu. Penaltu si vzal na starosti Jakub Horník, hostující brankář mu jí však vytáhl na tyč, ale k jeho smůlu se míč odrazil na druhou stranu brány, kam střelec dobíhal a byl zde rychleji než nýrský brankář - 2:0.

 

O pár chvilek později za faul na hostujícího Györgyho dostal Marek Paul druhou žlutou kartu a musel tak odejít ze hřiště. O tři minuty později se žlutilo pro nýrského Jiřího Brabce ml., který přerušil zajímavý únik Horníka pouze za cenu faulu.

 

Nevídaná situace proběhla v 73. minutě hry. Po druhé žluté kartě za faul na Kalivodu byl vyloučen domácí kapitán Jakub Kohout. Jenže své nemístné a možná zbytečné poznámky k němu při jeho odchodu měl nýrský Jiří Kopřiva, což zaznamenal asistent Brůha. Následně se Kopřiva dohadoval s Horníkem, do kterého následně strčil, což hlavní sudí Petrželka viděl a udělil oběma hrážům po žluté kartě. Následně se Petrželka dostavil k asistentovi Brůhovi, který mu popsal předchozí situaci, a hlavní rozhodčí tak následně zpětně udělil druhou žlutou kartu a hráče Nýrska také vyloučil. (kompletní odůvodnění rozhodčím v zápise o utkání naleznete v přiložené galerii). Později ještě obdržel žlutou kartu také vedoucí mužstva hostů, Karel Kalivoda st.

 

Do zbytku zápasu tak šly oba týmy v počtu 9 vs. 10, ovšem dosud výhoda Nýrsku výrazně neprospívala a do zbytku hry jí taktéž nevyužilo. V 80. minutě se naposledy v zápase žlutilo, a to na straně hostů, kartu dostal Tadeáš Kohout. A jelikož hosté branku nedokázali ohrozit, využili jednoho z protiútoků domácí. Záhrobský vystihl přihrávku na své polovině, následně našel přesnou přihrávkou rozběhnutého Jakuba Horníka a ten se střelou kolem Toula nemýlil. Do zbytku zápasu se už nic nestalo, jelikož domácí zkušeně natahovali čas a Nýrsko rezignovalo.

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lhota
Petr Nykles, trenér: My jsme poslední kolo pojali "profesionálně". Jelikož jsme začínali zápas v 11:00, tak jsme se v 8:00 už sešli na hřišti, udělali jsme společnou snídani, zkoukli jsme video záznamy a něco si k utkání řekli. Na zápas jsme se tedy dobře připravili a myslím, že to bylo od prvních minut znát. Čekali jsme, s čím se na nás vytasí soupeř a na to jsme chtěli reagovat. Všichni víme, že Nýrsko hraje velmi dobrý fotbal, bohužel pro ně se ale nedokáží prosazovat střelecky. Na hřišti se postupem času začalo přiostřovat, ale přibývalo i vulgarit, za což také mimo fauly padaly žluté karty. I v oslabení se nám podařilo vsítit jednu branku ze hry a zaslouženě tak zvítězit.

FK Okula Nýrsko
Tomáš György, kapitán: Bojovný zápas, kdy v první půli jsme pálili šance a domácí jen bojovali, kopali a pořád něco remcali… Druhá půle, druhá penalta a bylo zase po zápase. Domácí to rozkouskovali kartami a nakonec přidali třetí. To nejhorší na konec, výčet karet hovoří za vše.



Sestavy


TJ Sokol Lhota
J. Rojík [-] - J. Záhrobský [-] , P. Suda [-] , J. Kohout [-] , M. Kouřil [-] , T. Diviš [-] (89. J. Eliášek [-] ) - M. Paul [-] , O. Kotrnoch [-] (89. D. Křížek [-] ) , J. Zdvořáček [-] (75. T. Štverák [-] ) - A. Vlček [-] (89. V. Suda [-] ) , J. Horník [-] (85. J. Langer [-] ) -

FK Okula Nýrsko
M. Toul [-] - J. Brabec [-] (78. P. Výtisk [-] ) , M. Bastl [-] (84. A. Göndör [-] ) , T. Kohout [-] , J. Lužný [-] , J. Čanecký [-] , K. Kalivoda ml. [-] , T. György [-] , J. Kopřiva [-] , M. Trumpeš [-] (78. I. Varga [-] ) , J. Pavlík [-]

ŽK: 12. J. Zdvořáček , 26. M. Paul , 40. J. Kohout , 73. J. Horník - 19. K. Kalivoda ml. , 60. M. Toul , 65. J. Brabec , 73. J. Kopřiva , 80. T. Kohout . ČK: 62. M. Paul , 71. J. Kohout - 73. J. Kopřiva .
Hráči zápasu: J. Horník .
Počet diváků: 93. Rozhodčí: Petrželka František - PRESSL Václav, BRŮHA Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2021 09:38

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2021 09:12
Hráč, Zpravodaj, Fotograf - SK Horní Bříza | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 21:20

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 19:26

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 18:31

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 15:08

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 13:22

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 07:16

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2021 14:53

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2021 09:44

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2021 22:06

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2021 14:34

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2021 14:16
Jakub Volák

Expert: Jiří Slach
Tip experta: výhra domácích

Přikláněl bych se k remíze, ale spíš si myslím, že vyhraje domácí prostředí Lhoty.

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2021 00:12

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2021 17:38

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2021 11:29

Tip: výhra domácích