T. Štverák 4. (p.)
1:2
(1:1)
2. K. Jahn
83. P. Javorský (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.09.2021 16:30

8.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Napínavý souboj mezi Lhotou a Domažlicemi rozhodlo gesto fair play


Branky


4. T. Štverák (p.) - 2. K. Jahn , 83. P. Javorský (p.)
25

Šlágr kola, po kterém mohla být rezerva Domažlic přibržděna, případně nakopnuta do dalšího úniku, se odehrál na hřišti Lhoty u Plzně. Utkání začalo zajímavě a do posledních minut se v podstatě mohlo stát cokoliv. Pěkný fotbalový zápas nakonec vyzněl lépe pro hosty, i když s velkým štěstím.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nečekaný start

Kdo očekával utkání, ve kterém se na první branku bude muset dlouho čekat, ten by se mýlil. Ještě neuplynula ani 2. minuta utkání a šikovný Karel Jahn se dostal po přesném pasu přes levou stranu za obranu, kde prudkou ránou překonal domácího Rojíka. Hosté tedy rychle vedli 0:1. Vedení jim však dlouho nevydrželo. Ihned po rozehrávce se také přes levou stranu dostal za obranu Horník a zřejmě už v šestnáctce byl faulován domažlickou obranou. Sudí to měl před sebou na 10 metrů, takže zřejmě nebylo o čem. Nařízenou penaltu proměnil Tomáš Štverák a začalo se od nuly.

 

Pohledné utkání na obě strany, plné nasazení a hry ve vysokém tempu. To bylo odměnou pro přítomné diváky, i když se nestřílely další branky. V 18. minutě se mohl sám na bránu řítit Horník, ale hostující gólman včasným výběhem 10 metrů před své vápno šanci uhasil. O minutu později se po kombinaci ve vápně zastřeloval Křížek. Míč ale mířil nad branku. Obratem hned na druhé straně musel také mimo vápno domácí gólman, jinak by mohl být v problémech.

 

Po rohovém kopu ve 23. minutě se mohli radovat hosté, ale zakončující Jahn trefil jen bránícího soupeře v chumlu před bránou. Ve 28. minutě pak stejný hráč jen těsně minul tyč. A ani napotřetí v krátkém časovém úseku Jahn nevstřelil další branku. Tentokrát Rojíka překonal, ale domácí brankář míč tečoval a za jeho zády mu vypomohla dobíhající obrana.

 

Domácí se několikrát odhodlali ke střele z dálky. Blízko byl pokus Vlčka, který jen o pár centimetrů letěl nad spojnici. Následně pokus Paula ve vápně byl zblokován na roh a když se pak na obou stranách spíše přiostřilo v soubojích, než aby se střílely branky, skončil poločas za stavu 1:1.

 

Dobrý skutek po zásluze potrestán

Druhý poločas navázal na ten první. Hned v jednapadesáté minutě zkoušel hostující kapitán nachytat z dálky Rojíka, ale těsně přestřelil. Na druhé straně byla v zápětí obdobná šance, jen centr letěl za nabíhající obranu, míč přizvedl Korelus a hlavou nepřesně zakončoval Vlček. Svou šanci z deseti metrů o minutu později neproměnil ani Zdvořáček. 60. minuty měli útočnou převahu domácí, poté jakoby se hra přelila na druhou stranu a začali hrozit zase hosté. Ale až do 70. minuty si nevypracovali žádnou velkou gólovku. Až v této minutě s přispěním zasahujícího brankáře těsně minul hostující Javorský při střele z pravé strany. Další gólovku Jahna likvidoval Rojík na dvakrát až na brankové čáře.

 

Nepříjemný střet ve vápně domácích, mezi Rojíkem a Peroutkou v 75. minutě nakonec nebyl rozhodčím hodnocen, jelikož náběhu hostujícího hráče předcházel ofsajd. Nicméně pro oba hráče to bylo viditelně bolestivé. O tři minuty se ale domácí brankář musel vytasit na přímý volný kop Jahna, který kolem zdi zamířil téměř do šibenice. Domácí brankář pokryl. 

 

A následovaly nejdůležitější momenty celého utkání. V 81. minutě lehce hlavou tečoval míč do rohu domácí Suda a i když rozhodčí teč neregistroval, domácí obránce se přiznal a zahrával se tak roh. Při jeho zahrávání se ve vápně s hlasitým křikem sesunul kapitán Domažlic Korelus a sudí odpískal pokutový kop. Jako v prvním poločase, i zde sudí situaci sledoval z dobrého postavení a zřejmě zde nelze nalézt výtku. VAR by se možná pozastavil nad okamžikem, kdy k faulu došlo, jelikož míč v době střetu Křížkovo s Korelusovo nohou, pravděpodobně ještě nebyl uveden do hry. To však rozhodčí objektivně nemohl stihnout zaregistrovat. Z gesta fair play se tak stala noční můra a proměněný pokutový kop Pavlem Javorským nakonec znamenalo vítězství Domažlic.

 

Lhota ještě v závěru měla několik šancí... Kalabza po přímém kopu mířil hlavou těsně nad, Horníkovu ránu vyrazil Červený na roh a po následném rohu vykopávala hostující obrana míč téměř z brankové čáry. Závěrečný tlak Lhoty tak nevygradoval ke kýženému srovnání. Přesto oba týmy předvedly velmi kvalitní hru, za kterou si bez ohledu na výsledek zaslouží pochvalu.

 

ZÁZNAM Z UTKÁNÍ JE MOŽNÉ SHLÉDNOUT ZDE



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lhota
Petr Nykles, trenér: Takový zápas se odehraje jednou za rok. Vážně to mělo úroveň, zápas to byl nahoru dolů. Bohužel jsem opět před zápasem měl problémy se sestavou, jelikož byli ze hry Ondra Kotrnoch a Martin Švehla, což jsou další oslabení k těm předešlým. Neuměl jsem si hru představit, ale nějak jsme to poslepili a podali jsme kvalitní výkon proti kvalitnímu soupeři. I rozhodčí byl od začátku super, nechal tomu oboustranně volný průběh, takže super výkon. Až do 82. minuty... Měli jsme kopat od brány, ale náš hráč se přihlásil, že míč tečoval - ano, velmi dobré gesto a to jen kvituji. Bohužel následovala situace, kdy hráč hostí následně zařval ve vápně a byla z toho penalta. Takže po našem fair play gestu přišlo tohle... Myslím, že kdyby byly posuzovány takové souboje všude, tak by se kopalo deset penalt za zápas. Byla to taková kaňka na celém zápase. Kluky jsem i přesto pochválil za celý jejich výkon. Líbilo se mi to po všech stránkách, mladí kluci zahráli výborně na stoperech a výborný zápas zahrál Kuba Horník. Určitě by zápasu slušela remíza. Jinak oba týmy zahrály na jednotku.

TJ Jiskra Domažlice B
Pavel Javorský, trenér: Ve Lhotě nás nečekalo nic lehkého, také z důvodu opravdu malého hřiště na kterém domácí umí a neprohrávají. Dle mého názoru mají asi nejzkušenější tým z celého kraje, ale my jsme jako vždy jeli pro tři body, což se nám i povedlo a jsem na kluky neskutečně hrdý. Domácím nenastoupili do utkání Martin Švehla a Ondra Kotrnoch, což i přes tak široký kádr domácích bylo určitě oslabení. I přes rozměry hřiště jsme dobře kombinovali a snažili se o konstruktivní rozehrávku a byli pro soupeře pořád nebezpeční. Hned ve druhé minutě se nám povedl vstřelit gól, což byl snový začátek. Bohužel jsme ale hned z rozehrávky udělali penaltu, která z mého pohledu možná byla mimo vápno, ale já to měl přes celé hřiště, takže nemohu objektivně říci, jak to opravdu bylo. Rozhodčí nařídil penaltu, my to rozhodnutí respektovali. Naštěstí nás to nějak nerozhodilo a snažili se o naši hru. Cením si, že jsme se domácím vyrovnali v osobních soubojích, kterých bylo neskutečně moc. Jsem také rád, že tak mladý tým, jaký máme, dokáže zvládnout takto těžké utkání. Druhému našemu gólu předcházela situace, kdy domácí hráč Václav Suda po našem centru tečoval míč, rozhodčí si toho nevšiml a nařídil kop od branky. Vše jsem viděl a hráče domácích jsem se zeptal, jestli nic tečoval a on to přiznal a kopal se roh. Za tohle gesto děkuji a i já své hráče k tomuhle nabádám, aby vše bylo v duchu fair play. Bohužel ale byl tento dobrý skutek po zásluze potrestán a z následného rohu byl penaltový zákrok na našeho hráče. Chápu domácí, že byli frustrovaní, ale zákrok jsem viděl z dvou metrů a hned jsem se i ptal hráče na kterého faul byl a sám mi potvrdil že to faul byl. Některé reakce domácích byly asi přehnané, ale je to fotbal a to k tomu patří. Domácím děkuji za výborný zápas. Jsme v tabulce pořád první, ale v dalším utkání nás čeká další těžký soupeř z Radnic a uděláme vše pro to, aby tři body zůstali doma.



Sestavy


TJ Sokol Lhota
J. Rojík [-] - M. Kostka [-] , T. Štverák [-] , J. Langer [-] , P. Suda [-] - M. Paul [-] , J. Horník [-] , A. Vlček [-] , J. Zdvořáček [-] - V. Sulek [-] , D. Křížek [-]

TJ Jiskra Domažlice B
L. Červený [-] - M. Hojda [-] , T. Korelus [-] , D. Sedláček [-] , O. Sloup [-] - M. Hoang [-] , A. Vlček [-] - P. Javorský [-] , M. Chodora [-] - V. Černý [-] , K. Jahn [-]

ŽK: 51. A. Vlček , 76. J. Zdvořáček , 82. D. Křížek , 88. M. Paul - 51. M. Hojda , 55. K. Jahn , 70. A. Vlček , 84. T. Korelus .
Hráči zápasu: T. Korelus .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Petrželka František - STROLENÝ Petr, HÁJEK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Jakub Volák

Expert: Daniel Matějka
Tip experta: remíza

Jestli Lhotě nebude chybět opět 10 hráčů ze základu, tak Domažlice potrápí a dokonce vyhraje na penalty.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - SK Horní Bříza | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza