4:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.08.2021 13:30

1.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Boršov nad Vltavou porazil Chvalšiny


Branky


13. R. Kofroň (p.) , 57. J. Šefčík , 60. F. Pokorný , 73. F. Pokorný - 1. L. Fučík , 49. J. Fic
17

V sobotu po obědě přivítal Boršov nad Vltavou na domácím hřišti Chvalšiny. Těm se v minulé sezoně podařilo v Boršove uspět. Historie se však neopakovala a domácí tým tentokrát vyhrál.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první minutě se trefil Lukáš Fučík

Chvalšiny zaskočily domácí tým hned v úvodu, když se trefil Lukáš Fučík 0:1. Do poločasu se podařilo domácím vyrovnat z penalty, kterou proměnil Richard Kofroň 1:1.

První poločas z pohledu hostí: 

 Po velmi dlouhé pauze jsme se těšili na první soutěžní utkání nové sezóny, byť vinou zranění, dovolených a brigád v neúplné sestavě, když nebylo bohužel vůbec jednoduché dát se na zápas dohromady. Nejmladšímu členovi základní sestavy bylo 15 let a nejstaršímu 48 let. Soupeři také zřejmě někteří hráči chyběli, pouze v civilu byl exligista J. Gruber.

 

Vydali jsme se na perfektně připravený trávník soupeře, kde se nám povětšinou herně i výsledkově dařilo a věřili jsme, že utkání bude otevřené. Z naší první střely se podařilo skórovat Lukáši Fučíkovi, ale záhy po zbrklé rozehrávce v našem vápně došlo k souboji, po kterém rozhodčí nařídil penaltu, z níž bylo srovnáno. V úmorném vedru (zápas začínal od 13:30 hodin) se hrál vcelku otevřený fotbal s množstvím šancí na obou stranách, ale do poločasu se již skóre neměnilo, byť domácí dvakrát trefili brankovou konstrukci a my jsme si vypracovali také několik vyložených šancí.  

Chvalšiny šly opět do vedení, pak přišla červená karta

Začátek druhého poločasu znovu domácím nezachytil a Jiří Fic dostal Chvalšiny po druhé do vedení 1:2. Pak přišel zlom v utkání,když musel pod sprchy hostujicí Doubrava. Krátce na to vyrovnal z přímého kopu Jindřich Šefčík 2:2. Rozhodnutí zařídil Filip Pokorný, který se trefil rovnou dvakrát a stanovil tak konečný výsledek na 4:2, pro domácí.

 

Druhý poločas z pohledu hostí: 

Krátce po půli dal po patičce R. Kaprála z nejhezčí akce zápasu umístěnou střelou vedoucí branku Jiří Fic, a to již jsem začal věřit, že z Boršova nad Vltavou opět nějaký ten bod odvezeme. Bohužel poté nám již nebylo přáno.

V 57. minutě se po dlouhém nákopu dostal k míči domácí útočník stíhaný naším obráncem J. Doubravou, který o hráče hostí zavadil a zákrok byl vyhodnocen jako faul mařící vyloženou gólovou příležitost a jeden z našich benjamínků byl rovnou vyloučen. Vyloučení se mi jevilo jako velmi přísné, protože domácí útočník neměl míč dobře zpracován a na jeho úrovni byl opodál také náš stoper.

 

Domácí dali z přímého kopu na hranici velkého vápna vyrovnávací gól, takže to byl pro nás dvojí trest. Jevilo se to jako zlomový moment utkání, ale domnívám se, že jsme neztráceli víru a věděli jsme, že nehrajeme špatně. Zlomový moment přišel dle mého názoru o tři minuty později, to když z hranice šestnáctky z úhlu vystřelil domácí hráč, náš brankář míč vyrazil před sebe, kde se nacházel domácí útočník několik metrů za zády všech ve zcela jasném ofsajdovém postavení. Všichni přestali hrát, dokonce na chvilku zkoprněl i domácí útočník, protože se domnívali, že bude pískáno, což se nestalo a domácí útočník pohodlně zakončil do v podstatě odkryté branky. Žádné protesty nepomohly, poděkování zaslouží aspoň jak někteří hráči, tak fanoušci domácích, kteří uznali, že se jednalo o zcela neregulérní gól. Poté již naše snaha narážela na nepřesnost v zakončení nebo neustále zdvihaný praporek pomezního rozhodčího a domácí dali pečeť výsledku čtvrtým gólem z brejku.   


Postřehy z utkání, které zaslal pan Jiří Malý:

Domácí zaspali v začátcích obou poločasů a museli vždy mazat jednobrankové vedení Chvalšin. Poprvé se jim to povedlo z pokutového kopu, podruhé z kopu přímého. Právě červená karta udělená před druhou brankou zlomila utkání na stranu domácích. Ti se pak dostávali do více příležitostí a z jedné z nich vstřelili třetí gól. Po něm se ale hosté hodně zlobili kvůli postavení dorážejícího střelce.

Chvalšiny hrály i v deseti sympatický fotbal, držely míč častěji na svých kopačkách a domácí se soustředili na protiútoky do otevřené obrany. Jeden z nich poté využili ke vstřelení čtvrté branky.

 

 

 



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Chvalšiny
Michal Postl (hráč): Zvládnu přijmout prohru (byť nerad :-)), už jsem ve věku, kdy mi dělá radost hlavně to, že se zatím daří ve složité době u nás na vsi fotbalu přežít, k čemuž se snažím přispět, ale velmi mě mrzí způsob, jakým jsme prohráli. Věřím, že necitlivé či vyloženě nesprávné výroky zejména pomezních rozhodčích z tohoto zápasu, budou ojedinělou výjimkou, a že se budu moci vrátit k tvrzení, že tuhle soutěž pískají kvalitní rozhodčí, které jsem ve většině případů bez ohledu na výsledek našich zápasů za výkony chválil. Za bojovnost a snahu chci pochválit všechny hráče, podali jsme týmový výkon. Uznání zaslouží M. Kamenský, který se postavil v 15 letech do branky v mužské kategorii a zápas zvládl dobře.



Sestavy


FK Boršov nad Vltavou
J. Polomčák [-] - Z. Německý [-] , M. Pícha [-] (33. J. Šefčík [-] ) , F. Pokorný [-] , E. Lepša [-] , V. Čuřík [-] , R. Řežáb [-] , R. Kofroň [-] , J. Lísal [-] , S. Čutka [-] , T. Dvořák [-]

TJ Sokol Chvalšiny
M. Kamenský [-] - R. Kaprál [-] (80. J. Podhora [-] ) , P. Sluka [-] , M. Postl [-] , L. Lamač [-] , D. Lamač [-] , L. Fučík [-] , J. Klíma [-] (88. K. Kotlár [-] ) , J. Fic [-] , V. Decarli [-] (84. J. Dušek [-] ) , J. Doubrava [-]

ŽK: 34. T. Dvořák , 35. R. Kofroň , 80. Z. Německý - 13. D. Lamač , 60. M. Postl . ČK: 54. J. Doubrava .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: ČERNÝ Jan - TRKOVSKÝ Tomáš, HORA Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
15. 8. 2021 17:24
Bohužel, co hned v prvním kole předvedli rozhodčí za frašku, zejména pánové na postranních čarách, to bylo na pováženou. Je mi líto kluků, co se snaží hrát fotbal, ale vinou těchto loutek jim to není ani umožněno ... To bylo k zblití

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Loni dokázali Chvalšiny v Boršově uspět. Letos tomu už asi nebude. Boršov doma vyhraje.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích