1:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.08.2021 10:15

2.kolo, MSFL , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Blansko rozhodlo v samém závěru


Branky


2

Fantastický finiš, který předvedli hráči Blanska v Jihlavě! Utkání s tamním B-týmem rozhodl v devadesáté minutě Guy Reteno Elekana, což znamenalo první výhru hostů v MSFL. Svěřenci Petra Vašíčka si tak vynahradili vstup do soutěže, kdy naopak kvůli pozdní brance ztratili.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nerozhodný poločas

Lepší úvod měli blanenští fotbalisté, kteří nedovolili jihlavským mladíkům žádnou velkou šanci. Hosté zároveň trpělivě čekali na svoji příležitost a v jedenácté minutě šli do vedení 1:0. Obrana soupeře zaváhala při rozehrávce, Blansko úspěšně napadalo a Jiří Tulajdan vybojoval balón. Potom už nebyl problém, aby útočník poslal přesnou střelu do odkryté brány.

Vysočina však o sobě dávala vědět a uměla vytvořit i slušný tlak. O necelou čtvrthodinu později se tak Blansko neosvobodilo u vlastního vápna, kde se naskytla možnost Tomáši Fraňkovi. Právě střelec domácích ze svojí pozice proměnil a vrátil zápasu remízové skóre. Brzy poté navíc přišla další rána, která ale tentokrát letěla mimo.

Domácí fotbalisté se snažili chodit do nebezpečných útoků, žádný z nich ovšem nedovedli k dalšímu gólu. A to ani v případě, kdy se asi pět minut před koncem první půle snažil protlačit před brankáře Záleského rozběhnutý Araujo. Stejně tak dopadla i další akce na opačné straně hřiště a rozhodčí ukončil poločas za stavu 1:1.

Blansko rozhodlo v poslední minutě

Do druhé části vstoupila Jihlava se dvěma střídáními a chtěla získat převahu. Utkání však zůstávalo poměrně vyrovnané a oba týmy chodily do příležitostí. Kolem šedesáté minuty poslalo Blansko na trávník Guy Retena Elekana, což se později ukázalo jako klíčový tah. Křídelník nicméně ve svojí první větší šanci střílel z běhu pouze doprostřed brány, kde zasahoval Lancman.

Slibné možnosti měl Elekana také s přibývajícím časem. Třeba v 84. minutě ho pěkně vyslal dopředu střídající debutant Marcel Pyš, jenže útočícímu hráči odskočil míč daleko od nohy. Vše ale napravil o šest minut později, když nabral rychlost ve vápně, setřásl obránce a trefil se neomylně po zemi. Jihlava na situaci už nestihla odpovědět a poprvé v sezóně jí utekly všechny body. Blansko naopak napravilo minulou ztrátu doma ze závěru proti Vratimovu.

Blanenské mužstvo poskočilo v průběžné tabulce do nejlepší desítky MSFL. Pokud se mu ovšem podaří na vítězství 2:1 navázat, se ukáže příští sobotu 14. srpna doma proti Dolnímu Benešovu.

 

zdroj: https://www.fkblansko.cz/zapas.asp?id=Prvni-vyhra-pro-Blansko!-V-Jihlave-rozhodl-paradni-zaver-3168



Sestavy


FC Vysočina Jihlava B
M. Lancman [-] - J. Růžička [-] (46. A. Savi [-] ) , L. Fila [-] (71. K. Crhan [-] ) , T. Franěk [-] , . Araujo [-] (46. . Chok [-] ) , T. Lát [-] , R. Křivánek [-] (87. P. Vacek [-] ) , L. Kolčava [-] , R. Štefánek [-] , P. Mikuška [-] (71. M. Fila [-] ) , S. Chocholatý [-]

FK Blansko
D. Záleský [-] - T. Machálek [-] (68. Š. Alexa [-] ) , D. Blažík [-] , L. Fall [-] , J. Tulaydan [-] , M. Mach [-] , M. Kroutil [-] (83. F. Smrčka [-] ) , M. Hladký [-] (59. . Reteno [-] ) , V. Minařík [-] , T. Feik [-] , T. Chyla [-] (83. M. Pyš [-] )

ŽK: 63. R. Štefánek , 88. T. Lát - 86. T. Feik , 92. D. Záleský .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Vostrejž Ivan - DROZDY Luboš, RYGL Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích