Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.03.2016 15:00

18.kolo, Divize D, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Blansko nečekaně obralo domácí Rosice o všechny body


Branky


12. P. Malata , 51. D. Pazourek , 87. P. Malata - 12. J. Vítámvás (vl.) , 19. M. Traore , 57. L. Chloupek , 61. M. Traore
0

Fotbalisté A týmu FK Blansko vykročili do jarní části sezóny pravou nohou. Svěřenci Zbyňka Zbořila zvítězili na hřišti Slovanu Rosice v divácky atraktivním utkání 4:3.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vítězný pokřik FK Blansko

 

 

Zdroj: youtube.com/user/FKBlansko

Pikantní zápas čekal blanenské fotbalisty v Rosicích. Na jejich lavičku totiž v zimní přestávce usedl na podzim ještě jejich trenér Michal Kugler, s nímž se do Slovanu z našeho klubu přesunuli také syn Michal a obránce Petr Šíp. V sestavě Blanska nechyběly obě zimní posily - obránce Lukáš Koláček a záložník František Schneider. Díky farmářské spolupráci s Tišnovem vytáhl trenér Zbořil při zdravotních peripetiích svých svěřenců trumf v podobě Mohameda Traorého, který nastoupil v útoku po boku Petra Švancary. Ten si vůbec poprvé od svého odchodu ze Zbrojovky v červnu roku 2013 navlékl kapitánskou pásku.

Úvod utkání patřil lépe kombinujícímu Blansku. Již ve 4. min. Nečas posunul míč Švancarovi, kterého domácí obránci na hranici vápna odzbrojili pouze za cenu faulu. Mezlíkovu střelu z trestného kopu zastavila zeď. Za další čtyři minuty se nejzkušenější hráč hostů probíjel znovu do šestnáctky, kde ho důrazně atakoval Vítámvás, celá akce skončila ošetřováním blanenského forvarda. Ten se po chvíli vrátil do hry a vzápětí měl nejen on důvod k radosti. V 11. min. po Chloupkově vysunutí unikl po pravé straně Traoré, jehož centr přetavil v úvodní branku JAN NEČAS - 0:1.

Blanenské vedení však mělo jepičí život. Ihned po rozehrání využil nekoncentrovanosti hostů F. Novotný, po jehož akci PETR MALATA jubilejní desátou brankou v sezóně vyrovnal - 1:1. V 16. min. podnikl jeden z několika svých průniků agilní Pazourek, Huškova hlavička na zadní tyči však Juranovi příliš starostí nenadělala. A tak znovu udeřilo Blansko. V 19. min. Nečas posunul míč rozběhnutému Švancarovi, blanenský kapitán přihrávkou od brankové čáry našel nekrytého MOHAMEDA TRAORÉHO, který střelou zprvní překonal Zádrapu - 1:2.

Ve 22. min. po rohovém kopu Rosic museli blanenští zadáci vykopávat míč z brankové čáry. Ve 40. min. další dravý průnik Švancary do šestnáctky zlikvidoval až brankář Zádrapa. Na druhé straně po Malatově pobídce zblokoval střelu F. Novotného pozorný Gromský. V samotném závěru první půle po standardce Švancary netrefil prostor mezi třemi tyčemi dorážející Traoré.

Ofenzivní fotbal pokračoval i po změně stran. V 50. min. domácí předvedli rychlou akci v podání střídajícího Selingera a přihrávajícího F. Novotného, po níž překonal Jurana DAVID PAZOUREK - 2:2. V 55. min. si blanenský brankář připsal úspěšný zákrok, když si poradil se střelou Šípa z 25 metrů. Vzápětí po centru Malaty nemířil z nadějné pozice přesně Pazourek.

Jak zakončovat útočné akce ukázal domácím LUBOŠ CHLOUPEK. Ten si v 56. min. zpracoval do běhu precizní pas Schneidera a vyběhnuvšího Zádrapu chladnokrevně přeloboval - 2:3. V 61. min. pak bylo v hostujícím táboře ještě veseleji. Müllerův centr prodloužil Švancara hlavou za sebe na Chloupka, po jehož prostrčení do vápna přidal s přehledem druhou branku v utkání MOHAMED TRAORÉ - 2:4.

Domácí i za nepříznivého stavu nesložili zbraně. Vysunuli na hrot vysokého Hušky a častěji centrovali do pokutového území Blanska. V 76. min. nastřelil míč do vápna střídající Kugler, ten se dostal k volnému PETRU MALATOVI. Střela osamoceného domácího kapitána pak již skončila v síti - 3:4.

Vítr z plachet mohl domácím okamžitě vzít Švancara, který se v 77. min. krásně položil do centru z pravé strany, jeho volej zatřásl břevnem Zádrapovy svatyně. V 80. min. obešel rychlonohý Pazourek vyběhnuvšího Jurana, vzniklé nebezpečí zažehnal odkopem na roh vracející se Gromský. V 82. min. si Malata chytře došel pro faul. Následný trestný kop namířil domácí kanonýr do zdi. Závěr utkání Blansko i přes sílící tlak Rosic v obraně ustálo a slaví tak zisk tří bodů.



Ohlasy k zápasu



FK Blansko
Trenér Zbyněk Zbořil: Vstup do zápasu nám vyšel podle představ. Drželi jsme míč, brzy šli do vedení, ale po oslavě gólu jsme neudrželi koncentraci a domácí okamžitě vyrovnali. Herně jsme byli v první půli lepší, ale šance byly na obou stranách. Nám se podařilo dát druhou branku a škoda, že jsme do šatny neodskočili o dva góly, protože šance na to byly. Věděl jsem, že Rosice půjdou ve druhé půli nahoru a bude to ještě těžké. Potvrdilo se to a druhá půle už byla z naší strany horší. Rozhodla naše kvalita nahoru, po vyrovnání jsme sehráli dvě rychlé akce ze stran a znovu odskočili. Po snížení na 3:4 jsme mohli rozhodnout, ale Švanci tutovku opřel o břevno a až do závěru to bylo o nervy. Nakonec jsme to silou vůle urvali. Moc si vítězství vážím, protože v Rosicích se vyhrávat nebude. Podle mě to byl super zápas, ke kterému přispěli i fanoušci, protože takovou atmosféru jsem v divizi dlouho nezažil. Mělo to náboj, emoce, padlo sedm gólů a takový fotbal musí lidi bavit. Rosice svou kvalitu potvrdily, mají kvalitní kádr, dobrého trenéra a já věřím, že divizi v klidu zachrání.



Sestavy


FC Slovan Rosice
J. Zádrapa [-] - P. Šíp [-] , F. Novotný [-] (73. D. Moučka [-] ) , T. Chlup [-] (46. T. Selinger [-] ) , P. Drbal [-] , P. Malata [-] , D. Pazourek [-] , J. Havlásek [-] , J. Huška [-] , M. Kršák [-] , J. Vítámvás [-] (63. M. Kugler [-] )

FK Blansko
D. Juran [-] - L. Koláček [-] , D. Müller [-] , J. Šplíchal [-] , P. Gromský [-] - J. Nečas [-] (80. R. Buchta [-] ) , P. Mezlík [-] , L. Chloupek [-] (88. T. Jarůšek [-] ) , F. Schneider [-] - M. Traore [-] (70. J. Trtílek [-] ) , P. Švancara [-]

ŽK: 50. J. Vítámvás , 80. P. Malata , 83. P. Šíp - 65. J. Šplíchal , 80. L. Koláček , 90. D. Juran .
Hráči zápasu: P. Malata - M. Traore .
Místo: Rosice. Počet diváků: 247. Rozhodčí: Vostrejž Ivan - LÍKAŘ Petr, SEDLÁČEK Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.