Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.10.2015 14:00

12.kolo, Divize B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO, FOTO: Litoměřice prohrály ostře sledované derby, Lovosice se dostaly do čela


Branky


0

Litoměřice ve šlágru 12. kola Divize B přivítali na svém hřišti v derby Lovosice, které se v případě vítězství a zaváhání vedoucího Kladna mohly dostat do čela. Nastíněný scénář se nakonec dokonale naplnil a Lovosice se po těsné a důležité výhře 3:2 vrátili po několika týdnech zpět do čela.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lovosice v prvním poločase byly potrestány za neproměněné šance

Lovosice vstoupily do utkání pořádně zostra, když nejprve po rohovém kopu rozehraném na krátko pálil z hranice šestnáctky pod břevno Jaroslav Procházka, brankář Petr Pechatý ale dokázal jeho střelu těsnit skvělým zákrokem na rohový kop, a poté to zkoušel prudkou technickou střelou Antonín Holub, ani on však na fantasticky chytajícího Pechatého nevyzrál. To však nebylo vše, další šanci měl na svědomí skvěle centrující David Šraga, který na vzdálenější pravé tyči našel jednoho ze svých spoluhráčů, ten však z blízkosti nedokázal míč dopravit do brány a Petr Pechatý si připsal další důležitý zákrok.

 

Během dalších minut prvního poločasu začali vystrkovat rohy také domácí fotbalisté Litoměřic, kteří se mohli ujmout vedení po rozehrání standardní situace v podání Martina Macháčka, jehož centr nedokázali obránci soupeře odvrátit a z blízkosti mohl míč poslat do sítě Jakub Dvorný, jeho pokus ale skončil nad a v hledišti to jen zahučelo. Osm minut před koncem už se ale skóre po sérii šancí měnilo, Vlastimil Stožický dostal na značku pokutového kopu zpětnou přihrávku a po dobrém uvolnění míč posunul doprava na volného Martina Macháčka, který s přispěním brankáře Františka Marka napálil míč pod břevno. 

 

Lovosice neproměnily tři slibné příležitosti a po gólu Martina Macháčka za to byly potrestány, nicméně domácí fotbalisté krátce před koncem prvního poločasu zahrávali rohový kop, po kterém si Vít Pavlíček skvěle naběhl na centr Michala Rapavého a přesnou hlavičkou k pravé tyči vyrovnal na 1:1. Zbyvající sekundy už žádné vzrušení nepřinesly a oba týmy odcházely do kabin po velice pohledném prvním poločase bohatém na šance za nerozhodného stavu.

Atraktivní derby po přestávce přineslo další šance a také branky

Zatímco úvod zápasu patřil hostům z Lovosic, druhý poločas zahájili lépe fotbalisté Litoměřic, kteří se zásluhou nádherné přízemní střely zpoza šestnáctky v podání Vlastimila Stožického, která zapadla přesně k pravé tyči, ujali podruhé v zápase vedení, tentokrát 2:1. Lovosice však inkasovaný gól nepoložil, ba naopak. Hosté se poté hnali za vstřelením vyrovnávacího gólu a vytvořili si dvě slibné příležitosti, Jan Svátek ale se střelou zpoza šestnáctky neuspěl, zatímco Tomáš Bubeníček se na vzdálenější pravé tyči po stříleném centru z levé strany do zakončení vůbec nedostal.

 

Litoměřice vzápětí mohly své vedení po rychlém protiútoku dva na jednoho pojistit, jenže Petr Tichý míč v šestnáctce zadrbal a do zakončení se nedostal, zatímco Vít Pavlíček vzápětí ano, jeho střela ale zamířila hodně mimo, div, že netrefila rohový praporek. Nedáš, dostaneš! Přesně tohle pravidlo se vzápětí dokonale potvrdilo, když Lovosice rozehrály rohový kop na přední tyč, kde míč jeden z hráčů prodloužil na vzdálenější pravou tyč, kde se k míči dostal Richard Veverka a napálil míč pod břevno. Hosté vyrovnali dvě minuty před koncem na 2:2, to však nebylo vše.

 

Lovosice se s pouhým bodem a případným penaltovým rozstřelem nechtěly spokojit a v nastaveném čase vstřelili rozhodující gól, na který už domácí hráči Litoměřic neměli šanci zareagovat. V pokutovém území Litoměřic vznikl v samotném závěru utkání velký zmatek, když žádný z jeho hráčů nedokázal vysoký míč dopravit do bezpečí a po sérii odrazů se dostal u levé tyče k míči Antonín Holub, který ho napálil pohotově na bránu a k radosti hostujících fotbalistů jeho střela skončila v síti. Lovosice předvedly v derby fantastický obrat a nakonec se radovaly z vítězství 3:2. 

Sestřih nejdůležitějších momentů

 

Zdroj: Youtube.com/NepriNET



Sestavy


FK Litoměřicko
P. Pechatý [-] - L. Beran [-] , J. Dolejška [-] , M. Novotný [-] (89. L. Krejza [-] ) , F. Svoboda [-] - M. Macháček [-] (78. J. Hála [-] ) , V. Stožický [-] , J. Novotný [-] (82. M. Pokorný [-] ) , M. Rapavý [-] - V. Pavlíček [-] (84. J. Seidl [-] ) , P. Tichý [-]

ASK Lovosice
F. Marek [-] - D. Kolář [-] , T. Bubeníček [-] (46. R. Veverka [-] ) , J. Procházka [-] , M. Obrtlík [-] - P. Šalda [-] (68. D. Egrt [-] ) , A. Holub [-] , K. Kratochvíl [-] (46. M. Leibl [-] ) , D. Šraga [-] , M. Faust [-] - J. Svátek [-] -

Hráči zápasu: A. Holub .
Místo: tráva. Počet diváků: 663. Rozhodčí: Dujsík Jiří - DRÁBEK Drahoslav, ČECHLOVSKÝ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.