2:1p.
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.09.2015 17:00

6.kolo, Divize A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Krumlov bral v derby dva body, Roudné si odvezlo jeden


Branky


0

Divizní jihočeské derby tradičních rivalů potěšilo příznivce obou táborů. Více samozřejmě slavojáky, protože jejich tým ve druhém poločase připomněl výkony, jimiž v uplynulém divizním ročníku dobýval špici divizní tabulky. Malšany mohla těšit první půle, kdy jejich tým předváděl lepší fotbal, než který "produkovali" domácí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trněný otevřel skóre

Slavojáci dali zapomenout na týden starý propadák na pražském Motorletu. Sice jim trvalo celý první poločas, než se postavili pevně na nohy a hře dali jasný ráz, ovšem po přestávce vše vynahradili. Roudenská farma Dynama ukázala zejména v prvním poločase fotbalovost, mladíci pod taktovkou Rudy Otepky byli přesnější a jistější. Jeden z nich - Ondřej Otepka (ročník 96) - si poprvé v ostrém zápase zahrál v jednom týmu se svým tátou!

Hosté již z první akce ukázali Trněným, že nepřijeli do Krumlova na výlet. Bylo jich plné hřiště a zaměstnávali Trnku v domácí svatyni. Ten ve 12. minutě výborně přečetl hru, pětatřicet metrů od brány stáhl míč, zpracoval ho a odkopem zažehnal nebezpečí. Než si stačil oddechnout, roudenská vozba byla zpět a nechala ho vyniknout skokem po míči k pravé tyči. Ve 22. minutě již nemohl cokoli udělat po pohledné spolupráci Lonsmína se zakončovatelem Tomášem Trněným - 0:1.

Zelenobílí borci dlouho hledali odpověď. Až ve 38. minutě se k ní přiblížil Babouček. Jeho rychlý atak zhatila zbrklost v nabídce P. Svobodovi. V samém závěru poločasu se poprvé v zápase střelecky blýskl Novák, ale nebylo mu, podobně jako opakovaně po změně stran, přáno, i když ráně moc nechybělo. 

Krumlov zatlačil na pilu

Po změně stran se domácí hráči vrátili jako vyměnění. Zatímco do přestávky jejich výkon ze všeho nejvíc charakterizovaly živelnost a nepřesnosti, stačil jediný gól nejlepšího hráče na hřišti Pavla Svobody a jakoby jim narostla křídla. Rychlonohý útočník dostal skvělý míč do běhu, seběhl a poslal ho přesně k zadní tyči. Byl i u další výtečné akce o dvě minuty později, ovšem Novák měl opět pech.

 

Slavojáků bylo plné hřiště, na hosty padla deka a vývojem byli viditelně zaskočeni. V 68. minutě roh Kabeleho neomylně našel hlavu naskakujícího P. Svobody, ale chyběla přesnost v zakončení. Vzápětí kdo jiný než Novák přišel o případnou radost z gólu, když jeho rána zpoza šestnáctky skončila po teči jen rohem. Pak jinak přesný rozhodčí odpustil druhou žlutou kartu Píšovi, který srazil nezměrného bojovníka Klivandu. Slavojáci pokračovali v tlaku a v sérii rohů. Jeden z nich Kabele posadil tentokrát na hlavu Wagnera, ovšem míč neprošel houštinou těl před bránou.

 

O osudu utkání mohl rozhodnout průnik P. Svobody, který za sebou nechal dva protihráče, překonal i vyběhnuvšího gólmana, ale jeho rána se odrazila od levé tyče do pole. K míči se dostal Novák a jeho pokus byl opět neúspěšný. Na druhé straně mohli hosté strhnout vedení na svou stranu v 77. minutě, když jejich jedinou příležitost ve druhé půli zhatil za cenu červené karty zatažením za záchrannou brzdu Kroupa hrající výborný zápas. Hosté se pokusili zhodnotit početní převahu, ale slavojáci jim nic nedovolili.

Hostující exekutoři selhali

Dělba bodů byla spravedlivá stejně jako dodatkový druhý bodík za suverénní zelenobílé penalty v rozstřelu.

 

V. Beránek, Novák, Kabele a Wagner (Č. Krumlov) jasně proměnili, když Hajduška vždy poslali k opačné tyči. Za Roudné byl úspěšný pouze Kössl - Trněný netrefil bránu a O. Otepku vychytal Trnka.
(autor: František Lippl)



Ohlasy k zápasu


FK Slavoj Český Krumlov
P. Svoboda (Slavoj Český Krumlov): "Zápas byl vyrovnaný, druhou půli jsme asi měli k výhře blíž my. Bohužel se nám nepodařilo dát druhý gól, ale zas jsme dostali ke konci červenou, takže si myslím, že zasloužená remíza."

TJ Malše Roudné
F. Mertl (Malše Roudné): "Myslím si, že zápas měl svoji kvalitu. Derby, známe se dobře, hrálo se s nasazením, bojovně. V prvním poločase jsme byli určitě lepším mužstvem, měli jsme zápas dobře rozehraný, domácí jsme pustili jen k nějakým standardkám. Bohužel jsme nepřidali druhý gól a domácí nás ve druhé půli přehráli agresivitou, dali gól a měli jsme štěstí, že jsme neprohráli. Krumlov trefil i tyčku a měl spoustu dalších nebezpečných situací. Bod je pro nás nakonec zasloužený, penalty byly loterie, ve které jsme zklamali. Podržel nás určitě Hajdušek v bráně a z pole hrál skvěle nestárnoucí Ruda Otepka, který po celý zápas kluky hecoval a držel."



Sestavy


FK Slavoj Český Krumlov
M. Trnka [-] - J. Kabele [-] , M. Klivanda [-] , M. Kroupa [-] , M. Svoboda [-] - V. Beránek [-] , J. Wagner [-] , V. Novák [-] , V. Jakeš [-] (60. M. Špát [-] ) - P. Svoboda [-] , J. Babouček [-] (73. M. Rytíř [-] )

TJ Malše Roudné
K. Hajdušek [-] - D. Jenne [-] , M. Tušer [-] , M. Průcha [-] , T. Lonsmín [-] - D. Lerch [-] (58. D. Chytrý [-] ) , J. Píša [-] (74. P. Kössl [-] ) , O. Otepka [-] , R. Otepka [-] - T. Trněný [-] , M. Jasanský [-]

ŽK: 31. J. Píša . ČK: 77. M. Kroupa .
Hráči zápasu: M. Kroupa , P. Svoboda - K. Hajdušek , R. Otepka .
Místo: tráva. Počet diváků: 215. Rozhodčí: Starý Dominik - Fojtík Martin, Kotyza Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.