2:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.08.2015 16:30

1.kolo, MSFL , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bojovné utkání skončilo remízou


Branky


0

V prvním zápase se utkal nováček soutěže Mohelnice s ambiciozním mužstvem z Vyškova. Zápas se odehrál za velkého tepla, i přesto bylo k vidění bojovné utkání v rychlém tempu a nasazení.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V utkání proti ambicióznímu nováčku soutěže chtěl vyškovský trenér Miloslav Machálek na pravý kraj obrany postavit posilu ze Sparty Brno Jana Krejčího. Jenže při novém, elektronickém zpracování zápisu o utkání ho počítač do sestavy nepustil. Podivné, protože v pohárovém utkání v Přerově, což je rovněž mistrovský zápas, Krejčí hrál. „To je chyba, která by se na tak vysoké úrovni soutěže stát neměla. Proto jsem byl opravdu hodně zlej," přiznal vyškovský kouč po utkání.

Na vynucenou změnu reagoval nasazením Václava Novotného. Jenže ten nečekanou výzvu nezvládl. Při prvním kontaktu s míčem už ve druhé minutě při malé domů sklepl balon přesně před nohy atakujícího Ondřeje Kopa, který v samostatném nájezdu nedal brankáři Klimešovi žádnou šanci. „Já vůbec nevím jak se to stalo. Nějak divně to odskočilo. Ale jasná moje chyba a klukům se za nic moc omlouvám," kál se po zápase mladý vyškovský bek.

Studená sprcha

Bohužel inkasovaný gól viditelně fotbalovější hosty na půl hodiny zmrazil. Domácí je silovým jednoduchým fotbalem přišpendlili před jejich pokutové území a šance Petra Soukupa a autora první branky Kopa byly dost velké. V prvním případě mužstvo podržel brankář Jakub Klimeš, ve druhém Kopa hlavičkoval nad branku. „Oni mají neskutečný důraz, mají na tom postavenou celou hru. Mají čtyři kluky nad sto devadesát centimetrů a těží z toho hlavně při standardkách. Když to trochu přeženu, tak za devadesát minut letělo devadesát balonů na z jejich naší půlku," trefně popsal mohelnický sty hry nový stoper Vyškova Jan Trousil.

Vyškov ovšem má Dominika Urbančoka. Podobně jako v Přerově při druhém gólu, vzal i v Mohelnici odpovědnost na svá bedra a jeho druhý střelecký pokud znamenal vyrovnání. Stylem jako v Přerově. Na vzdálenosti dvaceti metrů obešel dva hráče, udělal si prostor pro střelu střelou levačkou a trefil přesně za tyč.

Gól vrátil hostům klid a prakticky až do konce už režírovali zápas oni. Bohužel s jednou výjimkou. Ale nejprve hned po přestávce vybojoval Lukáš Lahodný míč uprostřed soupeřovy poloviny a následnou rychlou akci byť z těžkého úhlu, ale bezpečně zakončil zprava nabíhající David Němeček. Tentýž hráč za chvíli mohl definitivně zabít hřebík do mohelnické rakve, bohužel hlavičku z malého vápna poslal mimo branku.

Rozhodnout mohl i střídající Jakub Přichystal, ale šanci mu vzal faulující soupeř a Machálek se hodně zlobil na rozhodčího. „Ne že bych plakal, ale podle mého názoru to měla být červená karta pro domácího hráče. A nebyla ani žlutá, a přitom Kuba Přichystal šel sám na bránu. To si myslím, že ovlivnilo utkání," konstatoval.

Takže podle nepsaného fotbalového pravidla nedáš – dostaneš se z gólu radovali domácí.

V 64. minutě hosté sice centr z trestného kopu odvrátili, ale odražený míč získal David Bača a jeho další centr už Lubomír Pinkava razantní hlavičkou poslal za Klimešova záda.

Horká půda

Dvě potrestané taktické chyby ale kouč Vyškova bral po utkání s nadhledem a s bodem vyslovil spokojenost. „Chyby k fotbalu patří. Vašek udělal dvě v úvodu a pak už to odehrál vcelku slušně. My jsme jim oba dva góly věnovali my sami, což je nás problém. Jestli chceme být úspěšným mužstvem, neměli bychom takové dostávat. Ale celé to utkání bylo pro nás velice nesnadné. Je tu malé hřiště, domácí měli obrovské nasazení a hráli s obrovskou agresivitou. Tady se bude každému hrát velice těžko, zejména při standardních situacích jsou domácí velice nebezpeční," konstatoval Machálek.

 

 


Zdroj: http://vyskovsky.denik.cz/fotbal_region/fotbaliste-vyskova-vydreli-v-prvnim-kole-msfl-bod-v-mohelnici-20150809.html


Zdroj: http://vyskovsky.denik.cz/fotbal_region/fotbaliste-vyskova-vydreli-v-prvnim-kole-msfl-bod-v-mohelnici-20150809.html



Ohlasy k zápasu


FK Mohelnice
Roman Sedláček, hlavní trenér: Horké počasí a velmi těžký soupeř. V tomto zápase jsme však obstáli a předvedli, že jsme konkurence schopní týmu, který má na to hrát v horní polovině tabulky. Začátek zápasu nám nadmíru vyšel, po prvním gólu hostů jsme však začali být všude pozdě, iniciativu přebrali hosté, a proto jsem se náš projev snažil oživit. Reagoval jsem tedy dvojnásobným střídáním. Byl to risk, to je jasné, ale po vyrovnávacím gólu byl tým zakřiknutý. Chtěl jsem vyhrát, někdy to bez riskantních kroků nejde. Nakonec máme bod a já s ním musím být, vzhledem k průběhu zápasu, spokojený. Vyškov je totiž nesmírně silný tým, bude hrát podle mého názoru v tabulce hodně nahoře. Dokladem toho je, že jsme udělali dvě chyby a dvakrát z toho inkasovali.

MFK Vyškov
Valdemar Horváth, asistent trenéra: Sehráli jsme těžký zápas na půdě nováčka soutěže. Zápas byl důrazný, rychlý bez velké fotbalovosti. Každý tým na horké půdě Mohelnice bude čekat těžký zápas. S bodem z venku jsem spokojení, protože každý bod se počítá. Příští zápas s Třebíčí se pokusíme zvítězit za plný počet bodů. Bude nás ovšem čekat další náročné utkání.



Sestavy


FK Mohelnice
P. Večeř [-] - R. Kuba [-] , M. Kotůlek [-] (37. D. Bača [-] ) , M. Vokoun [-] (37. L. Hapal [-] ) , O. Seibert [-] , J. Heidenreich [-] , J. Fišara [-] , P. Soukup [-] , O. Kopa [-] (62. M. Bzirský [-] ) , L. Pinkava [-] , M. Weinlich [-]

MFK Vyškov
J. Klimeš [-] - J. Trousil [-] , V. Novotný [-] , D. Hodinář [-] - D. Němeček [-] (82. M. Žoček [-] ) , M. Jeřábek [-] , L. Lahodný [-] (85. J. Lička [-] ) , D. Pazourek [-] (46. J. Přichystal [-] ) , F. Studený [-] - M. Stříž [-] , D. Urbančok [-]

Hráči zápasu: P. Soukup - J. Trousil .
Počet diváků: 350. Rozhodčí: Trávníček Miroslav - LAKOMÝ Lukáš, ŘEZNÍČEK Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.