Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.08.2015 16:30

3.kolo, MSFL , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyškovští zostudili Líšen osmi brankami


Branky


25. M. Drábek (vl.) , 34. J. Krejčí , 40. D. Němeček , 48. J. Lička , 53. D. Urbančok (p.) , 57. J. Trousil , 65. D. Urbančok , 73. F. Studený
0

Těsně před soubojem třetího kola Moravskoslezské ligy se nad stadionem Za parkem, kam dorazila brněnská Líšeň, stahovala mračna. Nic špatného to ale pro domácí nepředznamenalo. Naopak, na trávníku to byla jedna velká sportovní báseň.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zásadní komplikace přišla už před výkopem při rozcvičce. Kouč musel na poslední chvíli sáhnout do sestavy. K Jakubu Přichystalovi, který čerstvě laboruje s kolenem, na marodku usedl i Michal Stříž. „Včera si přivodil menší svalový problém, dneska to zkoušel, ale nebylo to ono a nechtěli jsme riskovat dlouhodobější zranění. Takhle by mohl být za týden připraven," vysvětlil Machálek.

Na spanilou jízdu Vyškovských to nevypadalo ani v úvodu zápasu. Během první dvacetiminutovky počítali šance hlavně hosté a několikrát chybělo málo. Nejprve odzbrojil obránce Krejčí hostujícího Přerovského ve vyložené pozici na hranici pravidel, za chvíli „poškozený" už rozvlnil síť za Klimešem, ovšem z ofsajdu.

Vyškovský Krejčí pak úřadoval ještě dvakrát, nejprve nebezpečnou hlavičkou u brněnské brány a také u té vlastní, kdy stejnou částí těla zachránil před Klánem. Ten měl na hlavě otevření skóre už předtím, ale jeho pokusu chyběl metr. V té chvíli neměl nikdo z pěti stovek diváků tušení, čeho bude svědkem.

Kanonádu odstartoval po přízemním centru zleva a proběhnutí Ličky u přední tyče vlastenec Drábka. Za pár minut dopadl trestňák Hodináře přesně na kopačku nehlídaného Krejčího, který ho nasměroval přesně k tyči. A ještě do poločasu využili s ledovým klidem Urbančok a střílející Němeček rychlý protiútok dva na jednoho. „Takový vyrovnanější začátek, ale pak jsme dali rychlé góly, které hodně pomohly a uklidnily nás. Dál už jsme byli jasně lepší," podotkl zkušený vyškovský bek David Hodinář.

O přestávce tak měli Brněnští v šatně o čem přemýšlet. „Věděli jsme, že to nebylo jednoznačné a pomohla tomu ta vlastní branka. Nemělo smysl se vrhnout do útoku, chtěli jsme hrát níž a zkusit brzy snížit, ale Vyškov prostě má kvalitu, dneska to jasně potvrdil," uznal po utkání líšeňský lodivod, mimo jiné vyškovský rodák a olympijský vítěz Josef Mazura.

Plány hostů na zdramatizování zápasu ovšem vzaly po návratu na trávník rychle za své. Svoji vinu na tom nese gólman Záleský, který neodhadl vyběhnutí při vyškovském nákopu, a Josef Lička pohodlně zvýšil. Za okamžik vyústil domácí nacvičený signál po standardce až k penaltě, proměnil ji Urbančok.

Aby toho nebylo dost, tak po zbytečném zákroku na půlící čáře se za druhou žlutou nechal vyloučit Stehlík. A v šestapadesáté minutě už svítila na ukazateli skóre šestka, když na rohový kop si u zadní tyče naskočila nová akvizice MFK s bohatými ligovými zkušenostmi Jan Trousil. „Dominik Urbančok to skvěle nacentroval přesně do prostoru, kam jsme to zkoušeli a trénovali. Pak už to nebylo tak těžké. Víte, trenér mi říkal, že už ode mě gól čeká, tak jsem rád, že se dočkal," vtipkoval autor branky.

Vyškov neměl ani dál slitování, a to hlavně Urbančok, který individuální akcí ještě zvýšil. A výprask hostů uzavřela pěkná kombinace, při níž Václav Novotný naservíroval gól Studenému. Konečné resumé? Vyškov versus Líšeň 8:0 a hodně zklamaní hosté. „Když si vezmu záznamy střel na bránu, tak Vyškov jich má devět a dal sedm gólů. Z tohoto zápasu si nemůžeme vzít nic dobrého, jen ponaučení a fakt, že můžeme příště zase začít od nuly. Nic víc," hlesl Mazura.

Jeho protějšek měl samozřejmě jinou náladu. „Soupeř vstoupil do utkání lépe, možná mu pomohl vítr, který byl v tu dobu silný. Přiznávám, že na naší straně stálo štěstíčko, už v poločase bylo příznivé skóre, ale my chtěli hrát dál. A soupeř nám to díky další naší brance a následnému vyloučení usnadnil. Trochu mě jen mrzí, že jsme závěr jenom dohrávali," uzavřel Machálek.


Zdroj: http://vyskovsky.denik.cz/fotbal_region/strelecka-exploze-vyskovsti-rozdrtili-lisen-osmi-brankami-20150823.html



Sestavy


MFK Vyškov
J. Klimeš [-] - J. Krejčí [-] , J. Trousil [-] (68. M. Račanský [-] ) , D. Hodinář [-] - D. Němeček [-] , M. Jeřábek [-] , J. Lička [-] (61. V. Novotný [-] ) , L. Lahodný [-] , D. Pazourek [-] (61. M. Žoček [-] ) , F. Studený [-] - D. Urbančok [-]

SK Líšeň
D. Záleský [-] - D. Přerovský [-] , V. Klán [-] , T. Vejmělek [-] , M. Matoušek [-] , J. Stehlík [-] , T. Weber [-] (82. L. Turek [-] ) , F. Schneider [-] , R. Čampa [-] , M. Drábek [-] , M. Král [-] (53. . Majid [-] )

ŽK: 6. J. Stehlík , 48. M. Král , 90. . Majid . ČK: 56. J. Stehlík .
Hráči zápasu: J. Trousil - T. Weber .
Místo: tráva. Počet diváků: 520. Rozhodčí: Petr Zdeněk - PFEIFER Michal, HÁJEK Kamil.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.