Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.09.2021 16:30

7.kolo, Jihočeský | České Budějovice | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souboj rezerv ovládl domácí Jankov.


Branky


15

Na hřiště Jankova B zavítala rezerva Rudolfova. Oba týmy v minulém kole vyhrály a chtěli na to navázat i v tomto zápase. Před vzájemným soubojem rezervních týmů měli oba trenéři notně zamotanou hlavu, jak poskládat sestavy. Nebylo to z důvodu, který by si přáli, že by měli x variant na složení základních jedenáctek, spíše naopak. Řada absencí je nutila experimentovat a postavit ty, kteří byli k dispozici. Domácí lodivod Tomáš Bürger musel využít služeb tří dorostenců, kteří měli již dopolední zápas v nohách, z fotbalového důchodu navíc povolal bratry Petra a Václava Maxových, což se ukázalo býti tahem "majstrštyk".

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí Václav Maxa se dvakrát trefil v rozmezí pár minut.

Úvodní dějství bylo jednoznačné, co se kontroly hry i výše skóre týče ve prospěch jankovsko-dubenské rezervy. Ta od úvodního hvizdu měla častěji balón na svých kopačkách a diktovala tempo hry. Během úvodní čtvrthodiny se dvakrát do zakončení dostal V.Maxa, ale v obou případech jen zaměřoval prostor branky. Gólů, za vytvořenou si územní převahu zasloužených, se domácí dočkali v rozmezí čtyřiadvacáté až třicáté minuty. P.Maxa poslal dlouhý nákop do šestnáctky Rudolfova, V.Maxa hlavou prodloužil na Patrika Šejnohu a ten zamířil přesně do horního růžku branky – 1:0. Zanedlouho se dočkal i sám prezident Jankova Václav Maxa. Míč si nedaleko za pokutovým územím přichystal na svou levačku a přesnou střelou o tyč zvýšil vedení na 2:0. Uběhlo pár vteřin a V.Maxa se řítil sám na gólmana Kotka, který tentokrát pětačtyřicetiletého útočníka vychytal. Václav Maxa nesmutnil dlouho. Za další minutu se dostal ke střele uvnitř pokutového území a mohl se radovat ze své druhé trefy v zápase – 3:0. Tři góly v rozmezí šesti minut výrazně přiblížili domácí tým ke třem bodům. Rudolfov proti dobře hrajícímu Jankovu neměl v první půli šanci.

Rudolfov zápas ještě zdramatizoval.

Zdálo se býti rozhodnuto a to jakoby se projevilo na výkonech obou celků po změně stran. Zatímco domácí viditelně polevili, "Perštát" v domnění, že nemá co ztratit, začal hrát mnohem aktivněji a útočněji. Netrvalo dlouho a byl odměněn. V 55. minutě po kombinaci s Justinem snížil tvrdou střelou Patrik Bláha – 3:1. Ani toto varování nevzali domácí vážně a Šturma v brance se musel činit. Chytil dvě obrovské příležitosti hostujících fotbalistů, při střele kapitána Hlavatého ho zachránilo břevno. Jednu velkou možnost měl i Jankov "B". Únik Strády a jeho následné zakončení skončilo na tyči. V 75. minutě se blýskl teprve patnáctiletý Ondřej Štolba, když nejprve ustál několik osobních soubojů před vápnem domácích a následnou skrytou střelou k tyči snížil na rozdíl jediné trefy – 3:2. Naštěstí větší klid na kopačky domácích fotbalistů vrátil krátce na to Václav Jirkovský, který po standardní situaci P.Maxy napálil míč z malého vápna nekompromisně pod břevno. 4:2 Závěrečné minuty už si Jankov "B" pohlídal a pomstil tak své kolegy z áčka, kteří před týdnem v souboji "A" týmů obou mužstev na Rudolfov nestačili.



Ohlasy k zápasu


SK Jankov B
Petr Maxa (hráč): Zápas to byl rozhodně zajímavý, škoda, že nepřišlo více diváků. Za nás se dvakrát prosadil pětačtyřicetiletý prezident klubu, premiéru v mužích si odbyl Adam Píša. Za hosty se zase prosadil patnáctiletý klučina. Padlo šest branek, dvakrát zvonila branková konstrukce, při dalších šancích se předvedli oba gólmani. My začali dobře a celý první poločas jsme měli pod kontrolou, což jsme také potvrdili třemi góly. Jenže do druhé půle jsme nastoupili dost ležérně, nechali jsme soupeři dost prostoru a ten vycítil šanci. Snížil na 3:1, ale my se z té letargie nemohli dostat a v našem vápně to dost hořelo. Poté přišla druhá branka v naší síti, která jde za mnou, když jsem neabsolvoval souboj důrazně, prohrál jsem ho a dovolil tak protihráči vystřelit. Na druhou stranu snad jsem udělal radost alespoň Ondrovi Štolbovi, který zaznamenal gól v dospělé kategorii v pouhých patnácti letech. Naštěstí jsme chvilku poté také skórovali a zápas tím definitivně zlomili. Snad je to ponaučení pro nás pro všechny, že i ze zdánlivě jednoznačného zápasu jde výrazným polevením udělat drama. Konec dobrý, všechno dobré, za týden se pokusíme tyto body potvrdit v Úsilným."

SK Rudolfov B
Radek Tyrpák (hráč): Zápas jako takový mi přišel vyrovnaný. První poločas byli, hlavně první půl hodinu, výrazně lepší domácí. Po našich chybách a alespoň pro nás sporných momentech jsme inkasovali třikrát v krátkém časovém intervalu. První poločas jsme již nebyli schopni zareagovat. Ve druhé půli jsme nastoupili jako jiný celek a vývoj zápasu se otočil. Domácí si s námi nevěděli rady a v podstatě jen čekali na protiútok. Tlak jsme dokázali přetvořit ve dvě branky. Bohužel naše velmi slabá koncovka stála za neschopností vyrovnat a v závěru utkání domácí zvýšili skóre na 4:2 a my již nebyli shopní odpovědět.



Sestavy


SK Jankov B
B. Šturma [-] - L. Simandl [-] , J. Janeček [-] , M. Maurer [-] , O. Maxa [-] , V. Maxa [-] , K. Bohdal [-] , P. Stráda [-] , V. Jirkovský [-] , A. Pšenička [-] , J. Vokurka [-]

SK Rudolfov B
J. Kotek [-] - J. Tušl [-] , D. Podhrázský [-] , R. Tyrpák [-] , P. Irmiš [-] , D. Hlavatý [-] - M. Tušl [-] , M. Kocina [-] , R. Bouchal [-] , P. Bláha [-] - J. Justin [-] -

Hráči zápasu: V. Maxa - J. Kotek .
Počet diváků: 35. Rozhodčí: FEITL Jaroslav - NIKODEM Pavel, PAVLÍK Michal (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Po zápase v Římově se nám rozšířila marodka, tak již druhý den „žhavím drát“ a přemlouvám legendy k účasti. Bohužel, někteří místo zápasu s Perštátem radši jedou na Island :-), ale věřím, že „dřevohlod“ Maurer oprášil střelky a vystřílí nám výhru.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů