1:2
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.10.2021 14:30

12.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Věřňovice vezou ze Staříče tři body


Branky


16

Do krásného areálu pod Okrouhlou přijel jeden z aspirantů na postup - Sokol Věřňovice, který vstupoval do utkání jako horký favorit. I přes několik absencí, se trenéru Kubišovi podařilo sestavit zajímavou základní jedenáctku. To domácí trenér Martin Blahuta opět malinko zamíchal sestavou a do základu se podíval například mladý dorostenec Vokoun. V článku naleznete kromě fotografií, rovněž i sestřih a záznam celého duelu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do sestavy se trenérovi Kubišovi vrátil konečně Josiek a také Vykydal. Naopak k dispozici nebyli Lobodinský, Vondrák, Hruška, Lubojacki a dlouhodobě také Górniok. Všichni většinou hráči základní sestavy, ale díky bohu za široký kádr, a tak jsme mohli poslat do zápasu velmi zajímavou a kvalitní jedenáctku. 

Za domácí celek chyběl dlouhodobě zraněný Krpec, do základu se nevešel ani Míček s Quittem. Na lavičce se objevila nová akvizice - Radek Jirát, který přišel z Brušperka. 

 

A od úvodních minut byli věřňovičtí aktivnější, ať už na míči, či dopředu. Jako první pohrozil Swaczyna, který se dostal k odraženému míči, ale jeho střele chyběla přesnost. Za další dvě minuty se do slibné pozice dostával Matěj Kubiš, ale špatného vyběhnutí Smetany nevyužil. Hned z protiakce přihrával Kaulinec Matulovi příliš dlouze.

 

Hru doprovázela spousta nepřesností, hosté kazili spoustu jednoduchých krátkých přihrávek a stále se nemohli dostat do tempa. Domácí se snažili přes obranu Věřňovic, probít dlouhými míči, ale ty v pohodě sbírali stopeři hostí. 

 

Na branku diváci čekali dvacet minut. A nikoho asi nepřekvapí, že padla z rohu Věřňovic. Na J. Kubišův roh si nejvýše naskočil D. Čopík a jen potvrdil, že na standardky se hosté mohou dlouhodobě spolehnout. Ještě před ním se do dobré pozice dostával po centru Swaczyny Vlček, ale v těžkém souboji míč minul.

 

Další slibnou příležitost měl Chalkidis, ale Jukl jeho střelu zblokoval. Krátce po půl hodině hry hosté předvedli možná nejhezčí akci zápasu. Wojtas prostrčil pěknou uličkou na Swaczynu a jeho střílený centr mohl do prázdné brány uklidit Koník, ve 100% šanci však trefil jen jednoho z bránících hráčů a val hráčů poté neprostřelil z dorážky ani Matěj Kubiš.

 

Poté měl první velkou šanci domácí kanonýr Kaulinec, ale bodlem přestřelil bránu. Ve 40. minutě se už však domácí dočkali. Wojtas pronikajícího Matulu nepřerušil, ten vyzval do šance Kaulince a jeden z nejlepších střelců soutěže podruhé nezaváhal. Do kabin tak šli spokojenější domácí, kteří přežili tutovku a poté srovnali.

Rozhodl Koník

Staříč druhou půli začal ihned nákopem na útočnou polovinu a Trčkův centr byl spíše sporadické ohrožení brány, kterou hájil Vykydal. A velkou šanci měl opět Trčka, ale z blízka napálil nohu Vykydala. Poté už se taktovky chopilo opět mužstvo hostů a v 56. minutě šlo opět do vedení. Po střele Chalkidise byl nejrychlejší Koník, dorazil míč do prázdné brány a tak trochu odčinil neproměněnou šanci v první půli.

 

Pojistku mohl přidat Chalkidis. Ten dostal od J. Kubiše pěkný míč za obranu, ale jeho střela poztrácela razanci a Smetana ji nohou zlikvidoval. Chalkidis měl i další dobrou příležitost, krásnou přihrávku mu adresoval Josiek, ale znovu si vylámal zuby na domácím gólmanovi. Po následném rohu prodloužil míč Swaczyna, ale smolař Chalkidis tentokrát na míč nedosáhl. Před tím jsme měli zahrávat penaltu, když Kocián nešetrně přejel Chalkidise ve vápně, ale rozhodčího píšťalka zůstala němá. 

 

Největší šanci domácích měl Kaulinec, v pokutovém území ustál atak Koníka, ale situaci uhasil Josiek. Deset minut před koncem ještě Koník provětral z přímého kopu rukavice domácího Smetany, ale ten byl v pozoru. Domácí mužstvo si žádný záverečný tlak nevytvořilo. 

Sestřih branek

Celé utkání



Ohlasy k zápasu


FK Staříč
Martin Blahuta - trenér: Z posledních pěti kol jsme uhráli pouze jeden od a to v Oldřichovicích. A to si nemyslím, že jsme tak špatní. Dokonce jsme ustálili sestavu, jenomže..... , ale to si necháme v kabině. Dnes to byl vyloženě remízový zápas, ale náš golman udělal snad první chybu na podzim a ta nás stála bod. V tabulce pravdy jsme na - 10 a pokud teď nevyhrajeme Bašce tak už bude situace kritická. Radost mám z výkonu 17 letého dorostence Jirky Vokoun, z 12 té branky L. Kaulince, ale z bodového zisku jsem zoufalý.

TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
Jakub Kubiš: Jeden závar jsme v poslední minutě přežili a tak odvážíme ze Staříče důležité tři body. Vítězství však mohlo být klidně vyšší!



Sestavy


FK Staříč
L. Smetana [-] - S. Matula [-] (70. T. Quitt [-] ) , J. Vokoun [-] , L. Kaulinec [-] , K. Trčka [-] (64. M. Míček [-] ) - P. Király [-] , J. Vandas [-] (78. P. Klečka [-] ) , P. Jukl [-] , D. Kocián [-] , S. Musálek [-] - I. Kolář [-] (78. [-] ) -

TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
K. Vykydal [-] - T. Josiek [-] , J. Swaczyna [-] , D. Čopík [-] , J. Vlček [-] - M. Kubiš [-] (78. J. Ganobčík [-] ) , J. Wojtas [-] , N. Chalkidis [-] (85. A. Makovec [-] ) , J. Volný [-] (78. J. Čerešňa [-] ) - L. Koník [-] (88. M. Čopík [-] ) , J. Kubiš [-] -

ŽK: 53. P. Jukl , 73. T. Quitt - 44. M. Kubiš , 47. T. Josiek , 83. D. Čopík .
Místo: Staříč. Počet diváků: 65. Rozhodčí: Chýlek Martin  - BARTOŠ Ivan, ŠAŠINKA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 10:18

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2021 19:13

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2021 10:00

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2021 21:07

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 18:08

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 18:07

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 17:54
Jakub Hradil

Expert: Jaromír Bebenek
Tip experta: výhra hostů

Pokud si Věřňovice pohlídají domácího střelce Kaulince, tak s přehledem vyhrají.

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 13:44

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 11:39

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 08:37

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 06:42

Tip: výhra hostů