Ex-zlínský snajpr Petr Janča režíroval derby v Tečovicích


Branky


18

Louky se představily v nedalekých Tečovicích a v první půli padlo po jedné brance na každé straně. O osudu utkání rozhodl v 83.minutě kanonýr Louk Petr Janča.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli padlo po jedné brance

 Vladimír Kundera, činovník Tečovic: Čekalo se obtížné derby utkání se soupeřem, který měl před zápasem v mistrovské tabulce jako druhý nejméně nastřílených branek, ale na druhé straně jich stejně jako Mladcová ze špice obdržel pouze tři za čtyři odehraná kola. To se také potvrdilo. Hosté přijeli s dobře organizovanou obrannou hrou, v poli šla většina míčů přes Janču a v útoku „zlobili“ rychlí Janota a Kuna. Domácí sice měli míč častěji na kopačkách, ale dlouho kombinovali na své polovině. Hosté se tak vždy stačili vrátit a sformovat obranné řady a domácí tak ztratili moment překvapení díky pomalému přechodu do útoku. I když si po většinu zápasu dokázali vytvořit herní převahu v poli, tak jen planou a bez řádného zakončení.

 

V první půli ohrozil Pavelku v brance Louk pouze Dorazín z trestného kopu, míč ale poslal  těsně vedle tyče mimo, Závodovu střelu ze šestnáctky zablokovali beci soupeře. Hosté měli příležitost po slalomu Kuny v šestnáctce domácích, ale beci odkopli. Uchytila se až nečekaná střela po zemi k tyči, když  Dorazín vystřelil z prakticky z jednoho kroku a domácí vedli 1:0. Jenže už chvilku poté uvolnil uličkou Kuna Janču a ten trefil už uvnitř pokutového území křížnou střelou horní roh Joklovy branky a vyrovnal na 1:1.

                Ve druhém poločase se obraz hry neměnil, domácí zbytečně dlouho bez efektu kombinovali. Šanci měl Dorazín, ale z dalšího trestného kopu z větší distance tentokrát střílel nad břevno. V závěru po vystřídání Frkala a Vopatřila došlo ještě více ke snížení výkonu předních řad Bivoje. Toho využili hosté, kteří v poslední čtvrthodině měli několik brejkových akcí. Po chybě v rozehrávce ve středu hřiště dostal míč do uličky Janča, který sám před brankou domácích nedal domácímu gólmanovi šanci a hosté vedli 1:2. Jejich vítězství mohlo být ještě výraznější, když po technických chybách domácích musel Jokl v závěru utkání dvakrát řešit úplně sám samostatné nájezdy útočníků Louk tzv. „Oči v oči“.

Hosté dokázali v závěru dát vítěznou branku

Michal Novák, činovník SK Louky: Od úvodních minut se hrálo opatrně, kdy žádný z týmů nechtěl udělat chybu. Domácí pečlivě kombinovali a hrozili pouze z dálky, zatímco Louky čekaly na brejky.Ve 34. minutě se míč po odkopu od naší branky dostal velmi rychle zpět a nikým neatakovaný Dorazin pálil přízemní střelou k pravé tyči - 1:0. Tentokrát s námi ale branka nezamávala jako v předchozích zápasech a hned o 4 minuty později se Kuna probil přes 3 hráče do brejku, našel napravo volného Janču, který uvnitř pokutového území střílel křižnou střelou do horního rohu brány - 1:1.               Druhý poločas nabídl podobnou podívanou, Louky se stáhly a čekaly na chyby soupeře, které přicházely ve větším množství. V 60. minutě pláchl do úniku sám na golmana Kuna, ale Jokl jej vychytal, následnou dorážku Pavelky chytila zase síť za brankou. O minutu později mohl strhnout vedení na stranu hostí i Janča, ale střílel vedle, stejně jako o nedlouho později levačkou Kuna. Byli jsme trpěliví a v 83. minutě se dostal k míči Janča, prošel přes hráče do vápna a uklidil k bližší tyči - 1:2.Domácí se snažili o vyrovnání, ale upravit skóre jsme mohli už jen my, v dalším brejku sám na golmana neuspěl Sadil. V poslední minutě se dostal do vápna Kadlík J., byl faulován, ale rozhodčí penaltu nezapískal a rovnou zápas ukončil.


Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Tečovice
Vladimír Kundera, činovník: Mizérie Bivoje na domácím hřišti tak pokračuje. Negativně se promítla i neúčast na poslední chvíli omluveného stopera Chovance, hrací čas nevyhovuje dalšímu bekovi a směnaři z Barumu Zdeňku Šnajdrovi a tak Plachý místo v záloze hrál více zezadu. Po technických a laciných chybách dostává obrana dost branek a vepředu chybí díky rychlejšímu přechodu do útoku moment překvapení.

SK Louky
faebook SK Louky: V 5. kole jsme hráli doposud s nejlepším soupeřem, z domácích jsme měli respekt, ale moc jsme chtěli v derby uspět. Dobře jsme eliminovali silné stránky soupeře, nenechali jsme se vytahovat ven z bloku a křídla dobře zavírala krajní prostory. Domácí měli větší držení míče, ale do velkých šancí se moc nedostávali, spíše to byly střely z dálky či standardní situace. V zápase jsme měli také větší fyzický fond, který nakonec dost možná v závěru rozhodl, za 3 vydřené body jsme moc rádi a za předvedený výkon ještě víc. V dalším kole se představí náš A-tým doma, když v sobotu 11. září v 15:30 hostíme silnou Mladcovou.



Počet diváků: 90. Rozhodčí: Katrňák Milan - KLOUDA Jiří, SKLENAŘÍK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
6. 9. 2021 15:17
Hodnocení zápasu
6. 9. 2021 15:36
Obrana tečovic byla špatná.
Brankář tečovic opět exsceloval a hodnocení souhlasí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Petr Koseček

Expert: Jiří Kadlec
Tip experta: výhra domácích

Tečovice si v derby s Loukami poradí

Fanoušek, Vedení klubu - TJ Sokol Veselá | Zlínský | Zlín

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Administrátor klubu - TJ Sokol Veselá | Zlínský | Zlín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku