1:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2021 16:00

6.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V Herálci se hrálo nerozhodně


Branky


14

Okresní derby v Herálci skončilo dělbou bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Oba týmy vstřelily po jedné brance

Po autovém vhazování převedl nepřesvědčivý obranný zákrok Toufar a míč se ve vápně odrazil ke Zlesákovi, který pohotově rozvlnil síť, 9. minuta - 1:0! Domácí brankář se zapotil, když Holeš nasměroval přihrávku pouze k Toufarovi a Juračka dobře viděl rozběhnutého Sodomku, ten zasekl Hamákovi a střílel z boku, Žejdlík byl na zemi včas a vyrazil na aut. Ve 35. minutě domácí inkasovali. Kovář si na vlastním vápně pohrával dlouho a trpělivý Sodomka mu přihrávku v nouzi zblokoval, od lajny pak následoval přesný pas až na druhý roh vápna k úplně volnému Kovářovi v soupeřově dresu a navrátilec z divizního Žďáru si tváří v tvář Žejdlíkovi poradil, 1:1! Oba hlavní aktéři byli v akci znovu po nákopu Toufara, který hlavičkou odvrátil Šusták, Kovář získal odražený balon, ale znovu ho ztratil a jeho jmenovec se opět ocitl za naší obranou ve stoprocentní příležitosti, tentokrát však minul branku. Moravec byl na koni a po pohledné kombinaci se otáčel ve vápně kapitán Černý, špičkou kopačky se podařilo na poslední chvíli vypíchnout míč Hamákovi, do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhé půli branka nepadla

Do druhé půle domácí přeskupili řady a tento tah zpočátku fungoval, pak však nastalo zhruba patnáct minut, kdy se valil na branku Herálce jeden útok za druhým. Vše odstartoval faul Kováře na Šebka, kdy nákop do vápna pouze před sebe odvrátil Cestr, Šebek ve výborné pozici branku přestřelil. Dále z velkého nedorozumění Hamáka s Cestrem mohl těžit Juračka, z boku šel sám na Žejdlíka, který jeho křížnou střelu vyrazil a Černý odpálil do autu.Svoji úlohu u tyče splnil Zobač, který přesnou hlavičku po rohovém kopu vykopával z brankové čáry. Když ztratil míč Hamák, vyslal Kudiovský Sodomku, jeho bombu vyrazil Žejdlík přímo k nohám rychlonohého útočníka hostů Šebka, před ním zívala prázdná branka, ale než si srovnal balon, ukopl mu ho vracející se Černý. V neděli zkrátka nebylo Šebkovi přáno, když jsme vyklidili střed pole, šikovně se uvolnil, ale ani v samostatném úniku si na Žejdlíka nepřišel. Z následného rohu to zkoušel hlavičkou Toufar, zakončení ještě bylo tečováno, ale brána byla zavřená a další skvělý zákrok muže mezi třemi tyčemi. Když domácí přežili všechny tyto šance, začalo to vřít na druhé straně. Rychlý průnik Kováře přes půl hřiště využil k přetaženému centru Štěrba, na ten se náramně nachystal Zobač a akrobatickým kopem zkoušel ohrozit Lisého, na střelu bohužel nedosáhl Zlesák a skončila těsně vedle. Po rohovém kopu na zadní tyči vracel balon do ohně Hamák, ve vápně se nejlépe zorientoval Zobač, z otočky rozezvučel břevno. V tu dobu jsme byli jasně lepší my, Lisého jsme však donutili k výbornému zákroku až po Holešově vyvezení míče, kdy ustál několik ataků a posunul na Slováčka, rozběhnutý Hamák si se štěstím narazil se Zlesákem a v plné rychlosti zkusil obstřel na zadní tyč, pěkný fotbalový moment z obou stran podtrhl Lisý svým zákrokem. I když byl Moravec pod tlakem, urvat všechny tři body nakonec mohl přece jen on. Dlouhý aut si našel ve vápně Černý M. jeho hlavička už se snášela za brankovou čáru a několik hostujících hráčů zvedalo ruce, zákrok podvečera si však Žejdlík nechal až na úplný závěr a fantastickým skokem s přispěním odkopu Šustáka i tuto stoprocentní šanci zlikvidoval. Body se tak v okresním derby dělily.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Herálec
Lucie Peňázová: V notně improvizované sestavě, kdy jsme ještě v sobotu odpoledne nevěděli, jestli vůbec seženeme 11 zdravých hráčů, jsme začali dobře a dostali se do vedení. Poté se hrálo spíše mezi vápny, po laciné chybě před vlastní šestnáctkou jsme darovali hostům vyrovnávací branku, Moravec ožil a byli jsme rádi, že se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Po hororové pasáži ve druhém poločase, kdy to klidně mohlo být v 65. minutě 1:5 jsme se zvedli a Moravec přitlačili před jeho bránu. Vytvořili jsme si také zajímavé příležitosti, rozhodně to ale nebylo tolik, co soupeř. Bod nám jednoznačně vychytal Žejdlík. Je třeba ocenit Šustáka s Cestrem, kteří naskočili po dlouhé pauze a podali kvalitní výkon, vytrhnuli nám trn z paty. Musíme doufat, že se vrátí někdo z marodky, je to opravdu ubíjející, že sezonu začínáme s dostatečně širokým kádrem a po pár kolech nás je sotva 11.

TJ Moravec
Martin Černý (hráč): Začátek byl vyrovnaný, ale pak jsme po standardce neodkopli míč a prohrávali jsme. Druhá část prvního poločase patřila nám a Kovář srovnal střelou z šestnáctky. V úvodu druhého poločasu nás domácí přečíslovali ve středu pole, ale po patnácti minutách jsme se s tím srovnali. Pak jsme začali zahazovat šance - tři nájezdy, hlavičky po rozích, netrefení prázdné brány. Po zranění Sodomky se nám to málem vymstilo a bod jsme ke konci spíše bránili. Na této úrovni jsem nezažil zápas, kdy bychom měli tolik šancí. Sami jsme nechápali, proč jsme z tolika šancí dali jen jeden gól.



Sestavy


TJ Sokol Herálec
M. Žejdlík [-] - R. Holeš [-] , J. Slováček [-] , M. Šusták [-] , M. Zobač [-] , J. Štěrba [-] , P. Hamák [-] , M. Kovář [-] , M. Cestr [-] , Z. Zlesák [-] , O. Černý [-]

TJ Moravec
R. Lisý [-] - P. Sodomka [-] (70. M. Hanák [-] ) , M. Černý [-] , F. Kovář [-] , L. Šebek [-] , P. Červinka [-] , P. Kudiovský [-] , T. Smolík [-] , P. Juračka [-] , T. Toufar [-] , F. Kudiovský [-]

ŽK: 52. M. Kovář - 39. L. Šebek , 87. T. Smolík .
Hráči zápasu: M. Žejdlík - F. Kovář .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: SOUKUPOVÁ Věra - KREJČÍ Vlastimil, MYŠKA Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Martin Mužátko

Expert: Matěj Sedláček
Tip experta: výhra domácích

Oba týmy budou nakopávat a pohledný fotbal to určitě nebude. Domácí ale zvítězí 3:1.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích