2:2
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.10.2021 15:00

11.kolo, Vysočina | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dlouho očekávaný zápas nepoznal vítěze


Branky


14

V 11. kole Krajského přeboru mužů Vysočiny došlo na šlágr podzimu mezi Pelhřimovem a Speřicemi. Třaskavé utkání před velmi pěkným počtem diváků nepoznalo vítěze. Oba týmy se rozešly smírně. Komplikací byla z technických důvodů uzavřená celá tribuna na stadionu v Pelhřimově.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté se ujali vedení již ve 2. minutě utkání

Lídr tabulky vlétl do utkání doslova jako uragán, vedení se ujal hned ve 2. minutě, když domácí nejprve nezahráli ideálně "malou domu" a pěknou střelou zleva z úhlu prostřelil Sochora Svoboda. Domácí mohli odpovědět v 5. minutě, když po zdařilé kombinaci střílel Benda z první nad bránu Maďara. O tři minuty později vybojoval po přihrávce Homolky roh Blokeš. Ten rozehrál Vojta Poul, ale na centr si ve vápně počíhal speřický kapitán Štěpánek a odhlavičkoval jej do bezpečí. V 10. minutě vyslal pozdrav na domácí bránu Eremiáš, jeho střela zpoza vápna ale zamířila nad břevno domácí brány. Síť za zády hostujícího gólmana Maďara se zatřepetala v 16. minutě, když Benda využil nekoncentrovanosti hostujících hráčů, rozehrál rychle nakrátko roh a než se hosté stihli ve vápně zformovat, naběhl si na centr stoper Blažek a hlavou vyrovnal skóre na 1:1. O minutu později musel zasahovat Sochor, když předtím se jeho spoluhráči dopustili nedovoleného zákroku a hosté měli standardku, z níž z dálky pálil Jančík. V 19. minutě kopali speřičtí hráči roh, přesněji řečeno opět Jančík. Před bránu centrovaný míč odvrátil na přední tyči Rejthar, z odrazky ale hlavičkoval Vlček. Naštěstí pro domácí fotbalisty neměl přesnou mušku. Ve 24. minutě domácí faulovali a po standardce pálil po zemi Holenda, pozorný Sochor ale střelu pokryl. Ve 37. minutě fauloval Pohan Dana Poula a standardku kopali i domácí hráči. Zahrával ji Vojta Poul, střela sice zamířila vedle tyče speřické brány, ale protože ji někdo z hostí tečoval, kopali domácí roh. Ten rozehrál opět Vojta Poul, centrovaným balonem sice našel na zadní tyči dva nepokryté spoluhráče, ale proti vedoucí pelhřimovské brance byl gólman Maďar. Ani z odrazky Pelhřimovští branku nevytěžili, Blažek hlavičkoval nad břevno. Svoji šanci naopak využili hosté, a to ve 40. minutě, když po levé straně přešel přes tři protihráče před bránu po přihrávce od Eremiáše Soukup a strhl vedení na stranu svého týmu - 1:2. Potrestal tak opět nedůraz domácích při bránění ve vlastním pokutovém území. Domácí ještě mohli vyrovnat v závěru poločasu, když nejprve střílel Benda, hosté poté zahráli rukou a domácí tak "dostali" standardku do šatny...ale protože z ní branku nevytěžili, spokojenější odcházeli do kabin hostující fotbalisté ze Speřic. 

Domácí odmítli v 78. minutě tři body

Do druhé půle nastoupil Pelhřimov s jednou změnou v sestavě. Vojtu Poula nahradil navrátilec Niederle. Ve 48. minutě se domácí dopustili nedovoleného zákroku na Svobodu a pískala se standardka pro Speřice. Hosté ale neměli přesnou mušku a střela mířila nad Sochorovu bránu. O minutu později domácí zahrávali roh, po rychlé rozehrávce Blokeše na přední tyč po zemi ale hosté stihli včas zasáhnout. V 52. minutě nechal nejlepší střelec hostí vyniknout Sochora, když ten jeho povedenou střelu vytáhl na roh. Ten ale Speřičtí nezahráli ideálně a bránu domácích neohrozili. Úspěšnější byli domácí fotbalisté, a to když v 57. minutě se po důrazu ve vápně hostujícího celku trefil Blokeš a srovnal skóre na 2:2. V 60. minutě fauloval Vlček Viktoru a uviděl za tento zákrok první žlutou kartu v zápase, domácí následně zahráli dlouhý balon dopředu, ale hosté stihli včas zastáhnout a na oplátku založili protiútok, na jejímž konci musel zasahovat domácí gólman. V 69. minutě fauloval Marek po levé straně samostatně unikajícího Vlka a domácí měli další standardku. K míči se postavil Niederle, jeho zatočený centr ale lapil Maďar. Následně hosté založili protiakci, kdy musela zasahovat pozorná obrana pelhřimovských hráčů. V 73. minutě přidržel Jančík unikajícího Bendu, standardku Pelhřimova ale Maďar výtečně vyrazil na roh. Protože ten ale Pelhřimovští nezahráli ideálně, bránu Speřic neohrozili. V 76. minutě zahrávali roh hosté, z odrazky pálil Holenda, ale bohužel pro hosty střela zamířila nad pelhřimovskou bránu a skóre se tak neměnilo. V 78. minutě se ocitl snad v 1000%ní šanci Honzl, ale jeho střela jednak postrádala razanci a také šla doprostřed brány, kde stál hostující gólman. V závěrečných minutách se na hřišti značně přiostřilo, jak už tomu v podobných zápasech bývá. Došlo i na červenou kartu, tu obdržel hostující Vlček a hosté dohrávali o 10ti lidech. V závěru měl ještě Pelhřimov rohový kop, který rozehrál Niederle, nacentroval do vápna, ale tam se pelhřimovští dopustili faulu a akce tak byla zastavena. Na ukazateli skóre tak po konci utkání svítilo asi spravedlivých 2:2. Nutno říci, že hosté se prezentovali velmi pohlednou hrou a po právu patří do čela tabulky krajského přeboru. 



Ohlasy k zápasu


FK Maraton Pelhřimov
Pavel Regásek (trenér):: V tomto zápase jsme se poprvé po 2,5 letech ocitli v roli papírového outsidera... Zápas s lídrem soutěže jsme si užili, mělo to tempo, nasazení a hlavně padaly i branky. Bohužel pro nás jsme naprosto nepochopitelně inkasovali hned v 2. minutě utkání, kdy nás favorit krasným gólem Pavla Svobody pozdravil a vyzval k zápasu. Postupem času se hra vyrovnávala a i my jsme dokázali zahrozit a nakonec jsme krásnou brankou Ondry Blažka vyrovnali stav. Před koncem poločasu ještě Speřičtí využili naší chyby v obraně a útočník Svoboda chladnokrevně zakončil. Po změně stran už naše hra nabrala na rychlosti a důrazu a myslím, že jsme i zasloužené vyrovnali stav na 2:2. Bohužel ani 1000%ní šance v podání Jirky Honzla ze 78. minuty nebyla využita, a tak musíme brát výsledek z tohoto utkání jako spravedlivý. Speřice nám ukázaly, že právem patří na první příčku tabulky.




Sestavy


FK Maraton Pelhřimov
J. Sochor [-] - J. Rejthar [-] , J. Homolka [-] - D. Viktora [-] (78. J. Honzl [-] ) , A. Fikar [-] (69. L. Vopálenský [-] ) , D. Poul [-] , V. Poul [-] (46. M. Niederle [-] ) - K. Blokeš [-] (78. A. Šimon [-] ) , J. Vlk [-] , P. Benda [-] , O. Blažek [-] -

TJ Dálnice Speřice
P. Maďar [-] - M. Řezáč [-] , M. Štěpánek [-] , T. Marek [-] (74. M. Fukan [-] ) - J. Holenda [-] , D. Jančík [-] , M. Eremiáš [-] (67. J. Moravec [-] ) , M. Pohan [-] , D. Vlček [-] - P. Svoboda [-] , P. Soukup [-]

ŽK: 86. J. Honzl , 90. D. Poul - 60. D. Vlček , 90. M. Fukan , 90. D. Jančík . ČK: 90. D. Vlček .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: TERBER Ondřej - POJEZNÝ Karel, FABEŠ Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 SK Huhtamaki Okříšky 14 31:18 28
2 SK Fotbalová škola Třebíč 14 58:18 27
3 FC Chotěboř 14 29:15 27
4 TJ Slovan Kamenice nad Lipou 14 29:22 24
5 TJ Sapeli Polná 14 20:15 23
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Hobza 17
2 Vojtěch Bence 14
3 Michal Šmarda 11
4 Martin Dvořák 9
5 Martin Kostroun 7
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Libor Bačkovský 47 50,0% 0
2 Petr Kříž 46 50,5% 1
3 Radek Přivratský 45 45,9% 0
4 Ondřej Přibyl 44 44,9% 0
5 Michal Zikmund 44 45,4% 1
Zobrazit celou tabulku