Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.08.2021 10:30

1.kolo, Karlovarský | 1.B třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nervydrásající utkání nakonec ovládla Chyše


Branky


19. A. Vála , 20. M. Dorňák , 43. D. Michel , 51. D. Michel , 83. J. Burda - 58. J. Jiráček , 80. V. Friml , 88. V. Friml , 90. J. Elijáš (p.)
9

První utkání 1.B třídy odehrály celky Chyše s rezervou Královského Poříčí, která prochází výraznou obměnou. Dopředu tak téměř nebylo možné určit favorita a samotný zápas to potvrdil. Po jednoznačné první půli se začaly dít věci.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chyše se rozstřílela, po poločase mělo být hotovo

První branku utkání vstřelil domácí Adam Vála, který se dostal k odraženému míči a i přes svůj mladý věk prokázal zkušenosti a balon dopravil do sítě. O pouhou minutu později vedli domácí už o dvě branky. Naprosto famózní individuální akci totiž předvedl Miroslav Dorňák - 2:0. Ještě do poločasu se Chyši povedlo skóre navýšit, konkrétně se o to postaral Daniel Michel, který tak zvýšil už na rozdíl tří branek.

Poříčí nabralo dech k velkému obratu. Ale nedokonalo ho

Daniel Michel, který gólový účet první půle uzavřel, načal gólový účet půle druhé. V 51. minutě se totiž opět dostal k zakončení a poradil si skvěle - 4:0. Co dle skóre vypadalo jako rozhodnutý zápas, nebylo zdaleka u svého konce. Rezerva Královského Poříčí se i přes nepříznivý stav odmítala vzdát bez boje. V 58. minutě vykřesal jiskřičku naděje Jan Jiráček. Na 2:4 snížil v 80. minutě Viktor Friml, zdálo se však, že 10 minut před koncem už se nic zázračného neuděje. Utkání chtěl rozhodnout Jan Burda, který se za Chyši prosadil v 83. minutě a stav byl už 5:2. Možná i lehká ztráta koncentrace však zapříčinila, že se ke konci odehrávalo ještě pořádné drama. Druhou branku v zápase vstřelil Viktor Friml, který se prosadil v 88. minutě a v minutě 90. se prosadil Josip Elijáš, který zároveň v Poříčí působí jako hlavní trenér - 4:5! Hosté už ale více nestihli a všechny tři body zůstávají v Chyši. Královské Poříčí se však za svůj výkon v žádném případě nemusí stydět.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chyše
Adam Vála (hráč domácích): Již před zápasem jsme věděli, že nás nečeká nic jednoduchého a že Poříčí B bude velmi kvalitní soupeř. To se později i potvrdilo. V první půli se nám podařilo vstřelit tři branky, a přesto, že nás soupeř po půlhodině zamknul na naší polovině, jsme dokázali neinkasovat. Poločasové skóre pro nás bylo velmi příznivé, navíc náš čtvrtý gól přidal Daniel Michel, a vypadalo to zase o dost lépe. Tady bych chtěl ocenit prvně Honzu Burdu, který vstřelil krásný gól na 5:2, a také soupeře, který narozdíl od některých týmů, které by se spíš snažili vyvolat na hřišti válku, hrál fotbal. A protože my jsme své další šance bohužel neproměnili, začal nás trestat, a nakonec z toho bylo těsné vítězství. Jediný svár na hřišti vyvolali řeknu "nepřesná rozhodnutí" sudího, ale i tak bych chtěl poděkovat všem aktérům utkání, a i divákům, kteří na mistrovský zápas po tak dlouhé pauze dorazili.

Baník Královské Poříčí B
Jakub Kopřiva (asistent trenéra hostů): Do prvního mistrovského utkání jsme vstoupili bez několika hráčů, ovšem i v kombinované sestavě jsme chtěli získat všechny body. Začátek utkání nám vyšel, byli jsme aktivní a snažili se držet míč. V 10. minutě se v obrovské šanci objevil Víťa Friml mladší, byl zcela sám před brankářem, ale z hranice penalty branku bohužel netrefil. Po této neproměněné šanci se hra vyrovnala. V 19. minutě se soupeř dostal také do příležitosti a nezaváhal. Po inkasované brance jsme byli zaskočeni až tak, že jsme během minuty inkasovali podruhé. Do poločasu se domácí prosadili ještě jednou a prohrávali jsme tedy 0:3. Do druhého dějství jsme šli s tím, že nemáme co ztratit, zkusíme na soupeře vlétnout, vysoko presovat a pokusit se o zázrak. Jenže po pěti minutách se domácí trefili počtvrté. I přesto hrozivý výsledek jsme se tlačili dopředu, drželi jsme míč, měli jsme nebezpečné pokusy, ale v zakončení se nám nedařilo podle představ a chybělo nám i trochu štěstí. Přesto se nám podařilo snížit na rozdíl dvou branek a deset minut před koncem to bylo ještě zajímavé a cítili jsme, že je stále o co hrát. Tlačili jsme se dopředu, ale v 83. minutě utekl nestárnoucí Honza Burda a vstřelil pátou branku domácích. Nám se v posledních minutách podařilo snížit na rozdíl jedné branky, ale naše čtvrtá branka z penalty byla tím posledním, co se v zápase stalo. Na hřišti Chyše jsme vstřelili čtyři branky, což se podaří málokomu během sezony. Nám se to podařilo a přesto nemáme bohužel ani bod, protože jsme pětkrát inkasovali. Na obranné činnosti musíme zapracovat. Soupeři jsme minimálně dvě branky doslova darovali a to se v takových zápasech nemůže stávat. Přesto kluci zaslouží obrovskou pochvalu, protože být na hřišti a prohrávat 0:4, to je psychicky hodně náročné. Kluci to ale nevzdali, stále bojovali o lepší výsledek a i za takového nepříznivého stavu věřili, že se se zápasem ještě dá něco udělat. Nakonec jsme snížili na rozdíl jedné branky, víc jsme už nestihli. Věřím, že kdyby naše čtvrtá branka přišla o deset minut dříve, tak se nám podařilo ještě vyrovnat. Máme za sebou těžký zápas, navíc na hřišti, odkud se body vozit nebudou. Víme na čem v týdnu zapracovat, co zlepšit a do utkání s Hranicemi změnit. Pokud se vyvarujeme chybám a kluci budou v každém zápase bojovat tak, jako v tomto duelu, tak nemám strach, že bychom nezískávali body. Soupeři samozřejmě gratulujeme a do sezony mu přejeme hodně podobně úspěšných výsledků.



Sestavy


TJ Sokol Chyše
D. Metlička [-] - V. Dvořák [-] (60. J. Burda [-] ) , O. Kubinec [-] , J. Velek [-] , J. Hanzlíček [-] - A. Vála [-] (75. A. Svoboda [-] ) , M. Dorňák [-] , E. Laurich [-] (60. J. Krejčí [-] ) , J. Lavička [-] , J. Chára [-] - D. Michel [-] (86. D. Maier [-] )

Baník Královské Poříčí B
P. Přibys [-] - J. Elijáš [-] , R. Soták [-] , R. Boček [-] (84. R. Zinner [-] ) , V. Friml [-] , J. Herda [-] , L. Kalous [-] , J. Jiráček [-] , V. Friml [-] , J. Gitter [-] (78. S. Malý [-] ) , V. Horský [-]

Počet diváků: 30. Rozhodčí: MAKOVEC Jan - MAKOVEC Lukáš, GARDOŠ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

David Křížek

Expert: Jakub Kopřiva
Tip experta: výhra hostů

Čeká nás těžký zápas, protože Chyše je doma velmi silná a každému soupeři se tam hraje špatně. Jinak tomu nebude ani tentokrát. Věřím, že máme kvalitnější tým a potvrdíme to, vyhrajeme 3:1.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích