Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.09.2021 14:00

5.kolo, Karlovarský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kraslice senzačně poráží Dvory, Vízek si připisuje první prohru


Branky


8

Už je to věčnost, kdy Dvory naposledy okusily hořkost porážky. V posledním utkání remizovaly s ostrovskou rezervou a do dnešního zápasu počítaly několik citelných ztrát. Kraslice se postupně herně zvedají a na domácí půdě odmítají rozdávat body, čemuž přišlo dopomoci skvělých 150 diváků.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po brance na každé straně

Hosté na soupeře vlétli a kraslické svou aktivitou naprosto zaskočili, z čehož pramenila poměrně brzká úvodní branka. V 10. minutě si totiž na centr za obranu naskočil kapitán domácích, 30letý Michal Holcman, a hlavičkou do protipohybu gólmana poslal Dvory do vedení. I následně byli domácí pod tlakem a horko těžko se bránili hostujícím fotbalistům. I přes to se ale Kraslicím podařilo do deseti minut vyrovnat a tím nastartovat vzestup svého výkonu. V 19. minutě obdržel kolmici rozběhnutý Tomáš Schwarz, který si příliš nelámal hlavu se zakončením a prostřelil gólmana Nováka, bylo srovnáno na 1:1. První půle o moc více nenabídla a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu 1:1.

Dramatické utkání nakonec našlo vítěze

Úvod druhé půle vyšel senzačně domácím, kteří se velice rychle dostali do vedení. Po faulu zahrávali Kraslice přímý kop, ze kterého poslal Procházka ideální centr do pokutového území, kde se nejlépe zorientoval nabíhající Jakub Kurtin a ve 47. minutě poslal domácí do vedení. To zase nakoplo hosty, kteří postupně přidávali na intenzitě a tlačili domácí celek hlouběji a hlouběji na vlastní polovinu. Dvory si vytvořily několik šancí, nedařilo se jim ale prosadit se gólově. A tak se, poněkud paradoxně, prosadili z protiútoku. Kraslice zahrávali poměrně ojedinělý rohový kop, jehož exekuce ale postrádala potřebnou kvalitu, čehož hosté využili k rychlému protiútoku. Na jeho konci stál Jakub Došek, který srovnal na 2:2 a drama bylo na světě. Domácím se ale brzy podařilo převážit misky vah opět na svou stranu. V 78. minutě se samostatným únikem blýskl Šrámek a následný odražený balón si našel Lukáš Větrovec, který ho nadvakrát dokázal propasírovat za záda hostujícího gólmana. Hned vzápětí se po druhé žluté kartě odklidil ze hřiště domácí Jiří Šrámek, který navíc viděl obě za nesportovní chování, za což ho nejspíš trenér nepochválí. a Dvory měly 10 minut dlouhou přesilovku. Přes ustavičný tlak a snahu vyrovnat se jim ale pevnou obranu Kraslic prolomit nedokázalo.

 

Domácí si tak připisují extrémně cennou výhru, Dvory naopak poprvé v sezóně okusily hořkost porážky.



Ohlasy k zápasu


SK Kraslice
Tomáš Procházka, hráč, trenér: Začátek zápasu jsme nechytili. Hosté nás přehrávali a rychle vedli. Následně měli další příležitosti a my to jen horko těžko přečkali. Postupně jsme se zvedli a dokázali vyrovnat. To nás nakoplo a zbytek první půle jsme byli lepší, avšak nedokázali jsme naše příležitosti proměnit. Druhý poločas jsme výborně začali, vedli jsme, ale postupem času nás hosté začali tlačit a vyústilo to v trochu zbytečný vyrovnávací gól, kdy jsme nepohlídali brejk po našem rohu. Naštěstí opět udeřil náš žolík Větrák. Po zbytečné červené jsme se soustředili už jen na obranu a podařilo se nám to nějak ukopat. Dnes jsme předvedli velmi dobrý bojovný výkon. Každopádně myslím, že to bylo utkání velmi dobré úrovně a hosté ukázali, proč vedli tabulku. Za tři body jsme ale šťastní.

TJ Karlovy Vary-Dvory
Jaroslav Šimků, hráč: Do zápasu jsme nastupovali se zraněními hráči, kteří postupně během zápasu sami odstoupili a to bylo na naší hře znát. V první půlce nám chyběla přesná rozehrávka a kvalita v útoku. Chyběl nám Slakoper, který je bohužel na dovolené. Marcel Wedana, útočník číslo jedna, je minimálně na půl roku zraněný a my nejsme ligový mančaft abychom měli stejně kvalitní zdvojené posty. V druhém poločase jsme si vypracovali spoustu šanci na vstřelení gólů, ale chyběla nám chytrost v pokutovém území a řešili jsme často situace individuálně a ne kolektivně. Přesto musím jednu věc vyzdvihnout a to, že i když se nám zápas nepovedl, tak jsme měli víc šanci na vstřelení gólů než soupeř. To je jediná pozitivní věc. Kraslice mají velmi houževnatý a dobře složený tým. My ale musíme počítat s tím, že se na nás každý bude chtít vytáhnout a i průměrný tým bude proti nám mít větší motivaci, než v jiných zápasech. Netradičně jsme udělali v obraně několik jednoduchých chyb. Myslím si, že nám prohra paradoxně pomůže do dalších zápasů. Rozhodčí byli výborný a zápas zvládli lépe než my.



Sestavy


SK Kraslice
M. Svoboda [-] - J. Kurtin [-] , T. Dočkal [-] , T. Studeník [-] , T. Schwarz [-] , J. Šrámek [-] , D. Palocsányi [-] (46. L. Větrovec [-] ) , V. Lomoz [-] , T. Košťál [-] , P. Hruška [-] , T. Procházka [-]

TJ Karlovy Vary-Dvory
T. Novák [-] - J. Došek [-] , M. Holcman [-] , J. Šimků [-] , J. Nerad [-] , T. Randa [-] , J. Prchal [-] , V. Ušák [-] (46. Z. Mudra [-] ) , T. Oslovič [-] , M. Schneider [-] , M. Pavliš [-] (35. J. Sedláček [-] )

ŽK: 73. J. Šrámek - 27. J. Šimků , 73. J. Prchal . ČK: 80. J. Šrámek .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Chrástecký František - GODŽA Ladislav, PACELT Robert.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Těžko hledat favorita, domácí ale zaberou a v důležitém zápase zvítězí.

Tip: výhra hostů