1:1
(1:0)
86. J. Kostka (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2021 15:00

4.kolo, Karlovarský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vízkovo Dvory poprvé ztratily, Ostrov urval bod


Branky


40. M. Dušek - 86. J. Kostka (p.)
5

Je to již dlouho, kdy Dvory naposledy okusily chuť ztráty bodů. Ostrov na varskou půdu zajížděl bez větších posil z A týmu, v základní nastoupil Jakub Kostka, talentovaný ofenzivní hráč, který se momentálně pyšní skvělou formou. V utkání, které nabídlo deset žlutých karet (z toho sedm pro domácí fotbalisty), nebyla o drama nouze. Přihlíželo 191 diváků.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí si vydobyli vedení

Domácí byli od prvních chvil fotbalovějším mužstvem, tak jak už to v utkáních, ve kterých Dvory nastoupí, bývá. Několik slibných příležitostí se jim nepodařilo využít a na branku se čekalo poměrně dlouho. Ostrovští ale v žádném případě nepřijela hrát pouze druhé housle a také vystrkovali růžky a nebáli se ukázat, že jsou to taktéž skvělí fotbalisti. Ve 40. minutě se skóre přeci jen měnilo. Domácí rozehráli nepříliš kvalitně standardní situaci, ale ještě hůře se ji hostům podařil odvrátit. K dorážce se dostal Martin Dušek, kterému se podařilo dostat míč až do brány a poslat svůj tým do jednobrankového vedení. Za tohoto stavu byl první poločas ukončen a týmy se odebraly do kabin.

Ve středu dění opět Kostka, který hostům vystřelil bod

Ve druhé půli byli domácí opět o něco aktivnější a měli více ze hry, což demonstrovali i velkou gólovou příležitostí, ve které ale selhal Jaroslav Nerad, který tváří v tvář odkryté brance nastřelil pouze břevno. Hosté se snažili především těžit z brejkových situací, které táhli přes Kubu Kostku. Čím více se blížil závěr utkání, tím ostřejší zákroky byly k vidění, především ze strany domácích hráčů a především na osobu Kuby Kostky. Často téměř likvidační fauly, které naštěstí skončily bez vážnějšího zranění, komentovali také přítomní fanoušci chování a reakce domácích hráčů pak pro náš server okomentoval jeden z nich, Jarda Šimků (viz. níže). Přišla 86. minuta a nařízený pokutový kop ve prospěch ostrovské rezervy. Je pravdou, že zákrok jako takový by možná nebyl posouzen penaltovým, nebýt všech excesů tomu předcházejícím. Míč si vzal Jakub Kostka, který to možná pojmul i jako formu zadostiučinění, a střelou do levé strany nedal gólmanovi šanci. Bylo srovnáno na 1:1, což se nakonec ukázalo býti i konečným výsledkem. Ostrovští si připisují cennou a vydřenou remízu na hřišti postupového adepta.



Ohlasy k zápasu


TJ Karlovy Vary-Dvory
Jaroslav Šimků, hráč: Z mého pohledu si myslím, že zápas měl vyšší parametry, než na 1.A třídu. První půle byla z naší strany opatrná. Nedařilo se nám tým ofenzivně zapojovat tak, jak bychom chtěli. Bylo to z naší strany opatrné. Kontrolovali jsme hru mnohem více ze zadních řad, než jsme byli zvyklí z jiných zápasů a dopředu jsme se dostávali jen sporadicky. Přesto jsme si vytvořili několik slibných příležitostí a nakonec se nám povedlo i vstřelit branku, díky čemuž jsme šli do kabiny s jednobrankovým vedením. V druhém poločase mohl hru uklidnit Jaroslav Nerad, který po parádní individuální akci uklízel míč v podstatě do prázdné branky, ale trefil jen břevno. Musím podotknout, že to bylo velice vyhrocené utkání co se týče faulů a neustálého komentování proti rozhodčímu. Ať si každý zkusí být rozhodčím, není to vůbec lehká práce a každý by měl začít s jakýmkoliv komentováním především u sebe. Přebíráme naprostou odpovědnost za své chování vůči rozhodčím a půjdeme do dalších zápasů s větším klidem a hlavně respektem k rozhodčím. Nemůžeme komentovat každé jeho rozhodnutí a touhle cestou už rozhodně nepůjdeme. Nezastávám se rozhodčích jako takových, ale rozhodně nechci podporovat naše chování, které bylo v jistých pasážích za hranou. Z toho pak pramenila i penalta, která by podle mého názoru nepřišla, nebýt zbytečných komentářů vůči rozhodčímu. Jinak si myslím, že derby splňovalo všechno, co k fotbalu patří. Myslím si, že jsme byli fotbalovější a měli jsme si ze zápasu odnést tři body. Jsme velice rádi, že tady máme pana Vízka, který se snaží vše řešit v klidu a míru a myslím, že pro celý region je to skvělé zpestření. Děkuji moc všem divákům, kteří se přišli podívat, protože v tomto regionu není vůbec snadné dostat na fotbal 200 diváků. Všem přeji pevné zdraví a chuť do jakéhokoliv sportu.

FK Ostrov, z.s. B
Štěpán Dvořák, trenér: Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, proti soupeři, který má tým plný hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží. Domácí od začátku jasně ukazovali, že jim míč rozhodně nepřekáží. my jsme se jim snažili ukázat, že fotbal hrát taky umíme. Domácí si v první půli vytvořili několik slibných příležitostí. My jsme měli také dvě dobré příležítosti. Bohužel se nám ve 40. minutě nepodařilo odvrátit standartní situaci a z dorážky jsme inkasovali. Ve druhé půli měly Dvory možná trochu víc ze hry, dokonce nastřelily břevno, když už před domácím neradem zívala odkrytá branka. My jsme hrozili rychlými protiutoky, které šly hlavně přes dobře hrajícího Kubu Kostku. Mrzí mě, že většina z nich skončila ostrým faulem domácích. Nakonec jsme rádi, že Kuba utkání dokončil (i když pořádně dokopanej). Díky proměněné penaltě z 85. minuty se nám nakonec podařilo vyválčit zasloužený bod. Domácí si podle mě za svou někdy až surovou hru vyhrát nezasloužili.



Sestavy


TJ Karlovy Vary-Dvory
T. Novák [-] - D. Slakoper [-] (59. Z. Mudra [-] ) , J. Došek [-] , M. Dušek [-] , J. Šimků [-] (90. T. Randa [-] ) , J. Nerad [-] , J. Prchal [-] , V. Ušák [-] , T. Oslovič [-] , M. Schneider [-] (69. J. Sedláček [-] ) , M. Pavliš [-]

FK Ostrov, z.s. B
D. Vaněček [-] - M. Kiš [-] , J. Zedníček [-] , F. Tomáň [-] , D. Tichý [-] , J. Kostka [-] , T. Váňa [-] (68. Š. Bílek [-] ) , Z. Vlasák [-] (46. R. Lešťan [-] ) , M. Hron [-] (68. D. Groh [-] ) , L. Kunz [-] , P. Veselý [-]

ŽK: 24. D. Slakoper , 56. M. Dušek , 59. J. Prchal , 66. M. Schneider , 80. M. Pavliš , 83. T. Oslovič , 86. T. Novák - 13. D. Tichý , 33. Z. Vlasák , 78. J. Kostka .
Počet diváků: 191. Rozhodčí: Hodek Jakub - TICHOTA Martin, PROCHÁZKA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Dvory disponují kvalitním mančaftem a na domácím trávníku si s rezervou Ostrova poradí.

Tip: výhra domácích