D. Unger 2.
J. Šellong 62. (p.)
D. Unger 71.
3:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.10.2021 16:00

9.kolo, Karlovarský | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chodov poprvé padl, tři body bere Královské Poříčí


Branky


2. D. Unger , 62. J. Šellong (p.) , 71. D. Unger - 54. O. Frána
9

24 bodů po osmi utkáních je bilance, kterou se na úrovni Krajských přeborů může chlubit málokteré mužstvo. Chodov byl jedním z nich. Jeden z nejtěžších duelů na Spartak čekal právě v devátém kole, na půdě silného Královského Poříčí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Velice brzká branka

Domácím se podařilo jít extrémně brzy do vedení, po centru z levé strany zakončoval Daniel Unger. Jeho velice slabé zakončení šlo mimo branku a dokonce ani nepřekročilo brankovou čáru, hostující brankář Dutz vytvořil ale obrovskou hrubici a Ungerovi doslova připravil míč k zakončení ani ne metr před čárou do odkryté brány. 

 

V 9. minutě se hosté prezentovali hezkou akcí, Lukáš Kočí vyslal hezký pas za obranu a následně přišla z pravé strany nadějná přihrávka, následovaná ale slabým zakončením. V 16. minutě měli velkou šanci na zvýšení domácí, z pravé strany rozehrával kapitán Šellong, následná dvě zakončení ale brankou neskončila. Ve 23. minutě obdržel skvělý pas za obranu Lukáš Kočí a lobem překonal Přibyse, kvůli těsnému ofsajdu ale branka nemohla platit. Ve 27. minutě došlo k poměrně nenápadnému, nicméně velice  vážnému zranění Jana Vůjtěcha, kterého musela odvézt Rychlá záchranná služba. Dle prvních informací má hráč Královského Poříčí vykloubenou kyčel a zlomenou jamku kyčelního kloubu. Honzo, za celou redakci, doufáme, že se brzy uzdravíš a vrátíš se na trávníky. 

 

Hra byla téměř dvacet minut přerušená a následný nastavený čas, který činil osmnáct minut, nabídl ještě mnoho, mnoho vzruchu. 

 

Hned ve druhé minutě nastavení se dopustil velké chyby uprostřed hřiště Lukáš Kočí a domácí se řítili do rychlého brejku, chodovský kapitán ale máknul dozadu a na poslední chvíli ještě stačil své zaváhání skvěle napravit. Za Vůjtěcha nastoupil na hřiště Jiří Drobný a ten již pár minut, po dvou rychlých faulech, který se dopustil, viděl žlutou kartu. Třináctá minuta nastavení byla minutou poslední pro střídajícího Drobného. Byl totiž pozdě v souboji o míč a po nešetrném zákroku zamířil do sprch. V 15. minutě nastavení předvedl perfektní "rohlík" za obranu Viktor Friml, který perfektně našel svého spoluhráče a ten už se řítil na brankáře. Za záchrannou brzdu zatáhl Jakub Rau, který Frimla ve vápně stáhl zezadu a ač na první pohled zamezil gólové šanci a byl posledním obráncem, sudí k velkému překvapení domácího týmu vytáhl pouze žlutou kartu. Hosté se ještě hněvali na pomezního rozhodčího a dožadovali se odmávání ofsajdového postavení, asistent sudího ale posoudil celou situaci správně. Při následné penaltě poslal Šellong gólmana Dutze na druhou stranu a pohodlně zakončil. Domácí šli do kabin s dvoubrankovým vedením.

 

První větší šanci druhé půle si hosté vypracovali ve 49. minutě, ze slibné pozice ale zamířili nad bránu. O minutu později se do vápna prodral Kočí a z pravé strany posílal míč napříč malým vápnem, adresátem byla ale domácí obrana, která míč odvrátila. V 52. minutě se k dorážce dostal Ondřej Frána a snížil na 2:1. Hosté se snažili tlačit dopředu a zužitkovat svou početní výhodu, nedařilo se jim ale dotahovat akce do úspěšného konce. V 70. minutě se velké chyby dopustil brankář Dutz, jehož úmysly přečetl Daniel Unger a svou druhou brankou vrátil domácím dvoubrankové vedení. V 74. minutě došlo k velice nešetrnému faulu zezadu na hostujícího hráče, dohrou čehož byla červená karta pro domácího Lukáše Frimla. Hráči Poříčí v devíti zalezli na svou polovinu a byli odhodláni své vedení udržet. O čtyři minuty později byla k vidění další červená karta, tentokrát ji viděl po druhé žluté Jakub Rau. V 83. minutě měli hosté šanci ke snížení, křižná střela ale mířila těsně vedle. Od 84. minuty hrála obě mužstva v devíti. Ze hry se totiž poroučel chodovský Michal Kopecký. Hosté měli ještě jednu velkou šanci v samém závěru, ani ta brankou neskončila a závěrečný stav utkání je tak 3:1.



Ohlasy k zápasu


Baník Královské Poříčí
Štěpán Dubaj, trenér: V sobotu k nám zajížděl lídr tabulky, který válcuje jednoho soupeře za druhým a byl stále 100%. Nám se vůbec nepodařilo minulé kolo ve Frantovkach a tak nálada v týmu nebyla zrovna moc dobrá. Nicméně jsme si před zápasem řekli, že se pokusíme být prvním týmem, který zastaví Chodov v jeho krasojízdě. Vstup do utkání se nám povedl na výbornou a už ve 2 min. se prosadil po chybě hostujícího gólmana Daniel Unger. Otěže zápasu jsme měli v úvodní 10-ti minutovce pevně ve svých rukou a soupeři nedovolili takřka nic. Chodov ale nesložil zbraně a dost výrazně přitvrdil hru. Ve 13, 16 a 18 minutě dostali Chodovští hráči po nevybíravých faulech žluté karty a zápas se rázem změnil v boj o každý centimetr hřiště. Od této chvíle se o pohledném fotbalu nedá mluvit. Vyhrocený zápas plný ostrých zákroků z obou stran pak pokračoval až do samotného konce utkání. Ve 27 min. se pak vážně zranil do té doby skvěle hrající domácí Honza Vůjtěch, kterému musela být přivolána sanita a dlouhých cca 20 min se nehrálo. Rozhodčí nastavil 18 min a pokračovalo se ve tvrdé hře. 6 min. nastavení ŽK domácí, 7 min. nastavení ŽK Chodov, 8 min. nastavení ŽK Chodovský trenér, 9 min. nastavení ŽK domácí, ve 14 min. nastavení 2 ŽK + ČK domácí, 16 min. nastavení ŽK Chodov a nařízena penalta že které se nemýlil kapitán Jirka Šelong. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:0. Do druhého poločasu jsem šli s tím, že se pokusíme i v 10 neinkasovat a dovedeme zápas do vítězného konce. Nepovedlo se. V 52 min. faul domácích další ŽK a ze standardní situace Chodov snížil na 2:1, a rozehrané drama tak ještě přidalo na obrátkách. 66 min. Další ostrý faul Chodova a další ŽK. Chodov v těchto chvílích na hřišti dominoval, byl lepší na míči, tlačil se do zakončení, ale naše skvěle organizovaná obrana Chodovské hráče do žádných vyložených šancí nepouštěla. Radost přišla v 70 min., kdy se po hrubé chybě hostujícího gólmana podruhé prosadil Daniel Unger. Jenže 3 min. na to fauloval domácí Lukáš Friml a z Čk musel do kabin a rázem nás bylo o 2 míň. A drama mohlo pokračovat. Chodovští však závěr zápasu vůbec nezvládli a v 77 min. po 2 ŽK musel do kabin obránce Chodova. Pomyslnou tečku za tímto zápasem pak v 84 min. spečetil Chodovsky hráč, který se po napadení diváka poroučel do kabin také z ČK. Zápas se pak už jenom dohrával. Jsem rád, že máme tento zápas za sebou a doufám, že už nic podrobného nebudu muset zažívat. Klukům bych chtěl poděkovat za neskutečnou bojovnost a Honzovi přeju ať mu vše dobře dopadne, rychlou rekonvalescenci a hlavně pevné zdraví

TJ Spartak Chodov
Ondřej Frána, hráč, střelec jediné chodovské branky: Bohužel, dnešní utkání za moc nestálo. Nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali, víc ten zápas asi komentovat nechci. Honzovi přeju, ať se co nejdříve uzdraví.



Sestavy


Baník Královské Poříčí
P. Přibys [-] - V. Číž [-] , J. Vůjtěch [-] (46. J. Drobný [-] ) , D. Unger [-] (88. J. Herda [-] ) , L. Friml [-] , V. Friml [-] (79. R. Boček [-] ) , M. Kratochvíl [-] , J. Šellong [-] , P. Peterka [-] , R. Soták [-] , S. Nguyen [-]

TJ Spartak Chodov
J. Dutz [-] - M. Kopecký [-] , J. Dušek [-] , R. Bečvář [-] , T. Pelech [-] - L. Pfreimer [-] , L. Kočí [-] , J. Rau [-] , M. Dušek [-] - O. Frána [-] (67. J. Štěrba [-] ) , M. Vachník [-] -

ŽK: 51. J. Drobný , 53. M. Kratochvíl , 53. L. Friml - 14. L. Pfreimer , 16. T. Pelech , 18. M. Dušek , 52. L. Kočí , 60. J. Rau , 67. O. Frána . ČK: 58. J. Drobný , 74. L. Friml - 79. J. Rau , 84. M. Kopecký .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Čáka Jindřich - PETR Vojtěch, REINER Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

David Křížek

Expert: Lukáš Kočí
Tip experta: výhra hostů

Tady se může stát cokoliv, Poříčí má silný tým, ale budu stát za týmem a věřím, že si nějaký bod odvezeme. I když to bude těžké.

Tip: výhra hostů