Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2021 18:00

9.kolo, Karlovarský | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Cheb si připisuje další cennou výhru, s prázdnou odjíždí Lokáda


Branky


6

Ani jeden z týmů nehraje v ideální pohodě, oba celky již ale dokázaly potrápit favority. Utkání Chebu s Lokomotivou nemělo jasného favorita, hosté měli o čtyři body více, obě mužstva se ale pohybují v dolní polovině tabulky. Kromě tří branek nabídlo utkání také několik žlutých a jednu červenou kartu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí šli do vedení

Po pomalejším začátku a úvodním oťukávání se oba celky postupně pouštěly do zápasu, který lemovaly především souboje a fyzická náročnost. Poměrně vyrovnaný průběh přinesl první změnu skóre ve 20. minutě. Václav Altman, kapitán domácích, vyslal do úniku Václava Šimana a ten si při svých zkušenostech věděl rady. Míč skončil za zády Karfiola, 1:0 pro domácí. Ti se soustředili především na pevnou a neprostupnou obranu. Přes to se do vyložené gólové příležitosti dostali ke konci poločasu i hosté, gólový efekt ale nepřinesla. A protože ani šance domácích neskončili brankou, jednogólové vedení chebští udrželi až do konce prvního poločasu. 

Hosté srovnali

Ve druhé půli začali hosté postupně přebírat otěže zápasu a zdálo se, že jsou odhodláni s výsledkem něco udělat. V 70. minutě se jim podařilo vyrovnat, až překvapivě snadno se totiž dostali do skvělé pozice, ze které se nemýlil Šimon Chlapovič. I nadále se hosté tlačili dopředu, obrana domácích ale odolávala. Zlomový a klíčový moment nastal v 80. minutě. Domácí Dominik Linhart se po surovém faulu zezadu odporoučel rovnou do kabin a posledních deset minut hráli varští přesilovku.Hned vzápětí ale skončil míč v rukavicích Laciny, který dlouhým nákopem našel Altmana, ten rychle předal Marku Skřivánkovi a ten z dobrých 30 metrů senzačně přehodil gólmana hostů Karfiola. Hráči Lokády se nadále snažili vstřelit alespoň vyrovnávací branku. V úplném závěru se jim to mohlo podařit, po skrumáži ve vápně se ale lépe zorientovali domácí, míč odehráli do bezpečí a sudí Melničuk tak ukončil utkání za stavu 2:1 pro domácí.

 

Cheb tak na Lokomotivu ztrácí pouhý jeden bod a v případě další výhry by se mohl teoreticky posunout z dvanácté příčky až na osmou. Bude se ale muset pokusit o zázrak na hřišti Vintířova. Lokádu čeká neméně těžký souboj, když na jejich hřiště zavítá mužstvo z Nové Role.



Ohlasy k zápasu


FC Cheb
Václav Altman, kapitán: Jednalo se zatím o nejtvrdší utkání, jaké jsme tuto sezónu odehráli. Ale dalo se s tím počítat, kluci z Lokády jsou důrazní a nevypustí jediný souboj, to jsme věděli. Sudí hru poměrně pouštěl, podle mě neměl v plném počtu dohrávat ani jeden tým. První půle byla vyrovnaná, dařilo se nám bránit a krom jedné loženky jsme hosty k ničemu nepustili. Druhý poločas byli hosté aktivnější a po naší chybě se jim podařilo srovnat. Nakonec se nám podařilo jít i v oslabení do vedení, do konce zápasu se nám povedlo opět odvracet míče z našeho vápna a až na jednu skrumáž v poslední minutě nastavení jsme to zvládli dobře.

TJ Lokomotiva Karlovy Vary
Jakub Kolář, kapitán: V 9. kole jsme zamířili do Chebu, kde nás čekal důležitý zápas proti místnímu FC. Cheb měl o 4 body méně a jeli jsme sem s jasným cílem vyhrát a odskočit ze sestupového pásma. Bohužel, ani docházkou, ani výkone jsme k tomu tak nepřistoupili. Do první půle jsme vstoupili velmi vlažně a přizpůsobili se hře soupeře. Balón byl pořád ve vzduchu a o nějakých kombinacích ani nelze mluvit. Tento styl vyhovoval samozřejmě více domácím, kteří nakopávali pouze na své dva útočníky a čekali na naší chybu. Což se jim vyplatilo ve 20. minutě. Po obdržené brance jsme se trochu zlepšili, ale ne tak, jak bychom si představovali. Těsně před poločasem jsme se dostali do stoprocentní šance, kterou jsme ale neproměnili. Druhý poločas jsme byli aktivnějším týmem, ale pouze po vápno soupeře a bez výraznější šance. Hru jsme postupem času začali více a více otevírat a to vedlo k vyrovnání. V tu chvíli jsme měli psychickou výhodu, když šel soupeř ještě k tomu do desíti hráčů po zbytečném faulu ve středu hřiště. Místo, abychom hráli trpělivě a počkali si na šanci, tak jsme hráli hurá fotbal a po hloupé ztrátě u lajny sehrál soupeř rychlý brejk a zvýšil na 2:1. Od té doby už jsme se do hry nedostali a proto prohráli. Nutno říct, že jsme se porazili sami, přístupem, i tím, že jsme více mluvili, než hráli. Je na čem pracovat a jestli se budeme chtít vyhnout bojům o záchranu, budeme muset pořádně zabrat a konečně táhnout za jeden provaz.



Sestavy


FC Cheb
J. Lacina [-] - M. Skřivánek [-] , V. Šiman [-] (58. D. Linhart [-] ) , J. Srnec [-] , P. Sedlák [-] , J. Vondrášek ml. [-] , J. Dvořák [-] (65. F. Desort [-] ) , J. Zeman [-] , V. Altman [-] (90. M. Pechoč [-] ) , R. Vorasický [-] , D. Račák [-] (65. J. Kerďo [-] )

TJ Lokomotiva Karlovy Vary
R. Karfiol [-] - R. Kolář [-] , D. Schönwalder [-] , M. Plch [-] , Š. Oncikr [-] (41. Š. Chlapovič [-] ) , J. Kolář [-] , J. Tolar [-] , F. Jílek [-] , R. Riedl [-] , M. Sikora [-] , R. Patera [-]

ŽK: 12. P. Sedlák - M. Plch , 35. J. Kolář , 40. R. Patera , 58. D. Schönwalder . ČK: 80. D. Linhart .
Hráči zápasu: J. Vondrášek ml. , M. Skřivánek .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Melničuk Vladimír - ŠMAT David, COUFAL Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

David Křížek

Expert: Lukáš Kočí
Tip experta: výhra hostů

Lokomotiva bude chtít na horké půdě v Chebu urvat všechny tři body a také se jí to povede.

Tip: výhra hostů