Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2021 18:00

2.kolo, Karlovarský | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Varská Slavia vykradla Cheb


Branky


7

Dva týmy, které si v prvním kole nepřipsaly do tabulky ani bod, na sebe narazily v rámci 2. kola Krajského přeboru. FC Cheb hostil na svém trávníku hráče z FC Slavia Karlovy Vary B. Na stadion zamířilo 150 diváků a užili si skvělé fotbalové představení. Věkové průměr mužstva hostí byl neuvěřitelných 19,7 let!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pět branek v první půli

Slávisté vyrukovali na Cheb s vysokým a agresivním nátlakem a snažili se domácí donutit k chybám, které by mohli trestat. No a první takovou chybu se jim podařilo potrestat velice brzy. Již ve druhé minutě totiž vyslal Jakub Gabriel krásným pasem Kristiana Sedlaka, který si s míčem věděl rady a poslal svůj tým do vedení. Hosté byli nadále o něco aktivnějším mužstvem. Ani oni se ale nevyvarovali chyb a jednu takovou dokázali domácí zužitkovat. Po nevynuceném zaváhání a zbytečné ztrátě míče v 16. minutě šli domácí středem hřiště do rychlého brejku a Václav Altman se postaral o vyrovnání na 1:1. Od této chvíle byly na hřišti dva naprosto rovnocenné celky. Varští šli ale opět do vedení, po pěkné kombinační akci se k míči dostal Jan Mašata a ve 21. minutě upravil na 2:1 pro hosty. O deset minut později už to bylo 2:2. Varskou lehkovážnost potrestal opět Václav Altman, který ve 31. minutě srovnal. Stále to ale nebylo v první půli vše. O branku do kabiny se postarali opět hosté a opět Jan Mašata, který svému týmu vrátil ve 42. vedení a za stavu 2:3 se šlo do šaten.

 

Zodpovědný výkon zajistil Slávistům body

Ve druhé půli již vycházeli hosté především ze zabezpečené obrany a chtěli především udržet vedení, které si již třikrát museli vydřít. A nakonec se jim podařilo i přidat tolik důležitou pojistku. A nebyl to nikdo jiný, než Jan Mašata. Tento mladý kanonýr si v 57. minutě připsal již svou třetí branku a daroval svému týmu tolik potřebný klid do závěrečných minut. O minutu později uvolnil místo ještě mladšímu Sebastianu Horníkovi. Do konce zápasu se skóre nezměnilo a chebští tak musí kousat nepříjemnou porážku se sokem z Karlových Varů v poměru 2:4. Stále tak čekají na první body v sezóně. 



Ohlasy k zápasu


FC Cheb
Václav Altman (kapitán): První domácí utkání jsme odehráli s rezervou Karlovarské Slávie a zápas to byl pro diváky atraktivní. Do vedení šli hosté a to ihned na začátku zápasu. Na tuto branku jsme zaregovali, když mě našel dlouhým míčem Jiří Vondrášek, byl jsem úspěšný v souboji, poté ve vápně přehodil bránícího hráče a zakončoval podel brankáře. Po této brance jsme byli ve hře lépe než doposud, ale poté udeřila opět Slávka, kdy se poprvé v zápase prosadil Honza Mašata. Hra byla vyrovnaná a my se snažili z našich akcí vždy ohrozit soupeřovu bránu, to nám přineslo vyrovnání, když jsme v dobrém bloku získali míč a Petr Sedlák dostal průnikovou přihrávkou do úniku Vencu Šimana, který, jak je jeho zvykem, se nemílil. Do poločasu jsme bohužel inkasovali ještě jednu branku a tak se šlo do šaten za stavu 2:3. Druhý poločas dle mého již nebyl tak kvalitní ani z jedné strany, Slávka držela míč více, ale šancí si nevypracovala již tolik, nicméně jedna se ujela a Honza Mašata zkompletoval hattrick. Co se týče naší hry, tak jsme měli dobrý tlak ze začátku poločasu, ale nic z něj nebylo a poté jsme měli náznaky, které jsme nedotáhli do konce a oproti prvnímu poločasu nešel do našeho útoku takový počet míčů jako v prvním poločase. Dle diváku to byl od nás opět poctivý výkon, ale jak už jsem říkal v kabině, na to se nehraje a body nám to nepřinese. Dle mého rozhodli naše chyby v bránění dlouhých míčů za obranu a to ať se jedná o to, že je tam necháme dát, ale také přímo bránění nabíhajících hráčů.

FC Slavia Karlovy Vary B
Martin Karbula (trenér): Po nevydařeném zápase s Novým Sedlem jsme vstoupili do utkání mnohem lépe a bez přehnaného respektu. S vysokým napadáním jsme nutili Cheb k chybám a dařilo se nám je trestat. Pak jsme byli lepším mužstvem, ale po našem zaváháni a zbytečně ztrátě míče ve středu pole šli domácí do brejku a vyrovnali. Po změně stran jsme hráli zodpovědně a Mašata následně dokonal HATTRICK, čímž nám velice dopomohl k výhře. Klukům bych chtěl poděkovat, jak k zápasu přistoupili, od začátku si šli za vítězstvím.



Sestavy


FC Cheb
J. Lacina [-] - M. Skřivánek [-] , V. Šiman [-] (84. J. Kerďo [-] ) , T. Altman [-] , P. Sedlák [-] , F. Eschler [-] (73. D. Linhart [-] ) , J. Vondrášek [-] , J. Zeman [-] (46. D. Račák [-] ) , V. Altman [-] , F. Desort [-] , K. Sultani [-] (84. J. Srnec [-] )

FC Slavia Karlovy Vary B
V. Bláha [-] - F. Tošovský [-] (46. A. Vošmik [-] ) , K. Sedlak [-] , R. Krčma [-] , J. Gabriel [-] , R. Svoboda [-] (65. D. Verebely [-] ) , J. Mašata [-] (58. S. Horník [-] ) , S. Nguyen [-] (79. D. Šimek [-] ) , M. Gruber [-] , R. Klopotovskyy [-] (46. P. Stařík [-] ) , K. Čejka [-]

Počet diváků: 150. Rozhodčí: Talpáš Petr - PROCHÁZKA Jaroslav, COUFAL Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
David Křížek

Expert: Lukáš Hájek
Tip experta: výhra hostů

Varská rezerva prokáže svou kvalitu a urve první body v sezoně. 1:4.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů