T. György 25.
T. György 65. (p.)
2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.08.2021 18:00

15.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Červená karta a sanita na hřišti


Branky


25. T. György , 65. T. György (p.) - 56. F. Copák
22

Zápas, který by nejraději oba týmy možná vůbec nepodstoupily. K vidění bylo kromě fotbalu vidění spíše spousta hádek, faulů a bohužel i vážného zranění. O poločase tak na hřiště musela dorazit i záchranná služba.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brutální první poločas

Už v 8. minutě zazněl hvizd hlavního sudího, který potrestal žlutou kartou Jana Pfeifera za nevybíravý faul na Jiřího Brabce, bez možnosti hrát míč. Od té doby se hra poněkud přiostřila.

 

Hra byla v celku vyrovnaná a ani jeden z týmů se nedostával do velkých gólových šancí. To se změnilo ve 25. minutě, kdy se po výkopu domácího brankáře k míči dostal Imrich Varga, který průnikovou nahrávkou nalezl Tomáše Györgyho, ten v rychlostním souboji s obráncem uspěl a zakončil přesně vedle vyběhnuvšího Touše - 1:0 pro domácí.

 

O dvě minuty později se ve střetu dvou hráčů, kdy do skluzu šel hostující Jakub Korelus a přes něj přepadl, zřejmě i s neúmyslným střetem nohy, domácí kapitán Tomáš György, zranil první jmenovaný. Ten to ještě na hřišti chvilku zkusil, ale po pár minuách jej na hřišti nahradil Tomáš Šindelář.

 

Ve 35. minutě se znovu žlutilo, tentokrát pro Davida Žáka, který zbytečně dojel hráče na útočné polovině a vysvobodil tak domácí z presingu. Během následujících 3 minut pak bylo na obě strany pískáno několikrát a bylo zřejmé, že rozhodčí nemá hru zcela pod kontrolou.

 

Vrcholem brutální hry pak byla situace ve 43. minutě. Nejprve šel šlapákem do souboje hostující Jakub Malík, který rozhodčí nechal bez povšimnutí, avšak kdyby hru přerušil, jako že jí přerušit měl, zřejmě by nenastala následná strašně bolestivá záležitost. Nýrský obránce Jiří Brabec v zápasu hry a zřejmě i frustrován rozhodovací schopností sudího, šel do následného střetu s Vojtěchem Fořtem tak brutálně, že pro tlumačovského beka musela na místo dorazit záchranná služba (snímek ze střetu v galerii). Křupnutí kostí slyšel snad každý přítomný divák. Brabec tak zaslouženě obdržel červenou kartu a poločas byl následně ukončen. 

Přesilovka využita nebyla

Druhý poločas po předchozí situaci z první půle, začal už opatrněji. Hosté se dostávali více do hry, ale Nýrsko se snažilo využívat rychlých protiútoků. Jedna ze šancí přišla už po pěeti minutách hry, ale Trumpeš vysoko přestřelil. Za Tlumačov se v 54. minutě k nebezpečné hlavičce dostal Džugan, ale mířil těsně vedle. O dvě minuty později už ale bylo srovnáno. Po centru do vápna se k nabídce svého spoluhráče dostal ke střele František Copák a jeho projektil zamířil přesně na zadní tyč Jarolímovy brány.

 

Tlumačov se dostal nakoně, ale chyběla tomu mnohdy přesnost a dostupování hráčů, což vyústilo v 64. minutě k situaci, kdy nikým nenapadaný Lužný vyslal přihrávkou do úniku Bastla, kterého stíhal tlumačovský Malík. Následně došlo v pokutovém území k odkopnutí míče a následnému střetu hráčů, což sudí Schveinert vyhodnotil jako nedovolený obranný zákrok a nařídil hodně přísný pokutový kop. Ten proměnil bez oslav Tomáš György.

 

Rozlícení hosté, kteří nechtěli v přesilovce utkání prohrát, se snažili využít každé příležitosti ke vstřelení branky. Ovšem po několika soubojích, kdy měli jiný názor než rozhodčí, to dávali ústně hodně najevo a sudí rozdával karty. Do konce zápasu se hosté dostávali do střeleckých příležitostí spíše z dálky a jejich projektily ani v jednom případy neskončily v síti domácí brány. Zápas tak skončil výsledkem 2:1.



Ohlasy k zápasu


FK Okula Nýrsko
Tomáš György, kapitán domácích: Jsem samozřejmě rád, že jsme vyhráli a udrželi jsme sérii bez prohry. Chtěl bych však apelovat na jednu, podle mě tu nejdůležitější věc. Ten kdo to čte, ať si to vezme k srdci nebo ať toto poselství pošle dál. Hrajeme fotbal pro zábavu, hrajeme pouze na amatérské úrovni. Většina z nás živí sebe nebo dokonce své rodiny. Aby mi někdo během zápasu pomalu vykopával hrob, aby mě někdo varoval před utkáním, že se soupeř prezentuje až brutálním fotbalem. Nedej bože když někdo někomu opravdu něco udělá. Něco je v tom případě špatně. Miluju fotbal, ale ne tenhle. Tvrdá a agresivní hra, to příjmu, nedokážu ale přijmout brutálnost, záludnosti, vyhrožování. Doufám, že to, co se dělo ve středu v Nýrsku, už se nikde dít nebude.




Sestavy


FK Okula Nýrsko
F. Jarolím [-] - J. Pavlík [-] , I. Varga [-] (92. P. Výtisk [-] ) , M. Brož [-] , J. Lužný [-] , M. Bastl [-] (68. L. Hájek [-] ) , M. Trumpeš [-] (68. D. Kotlan [-] ) , T. György [-] , K. Kalivoda ml. [-] , J. Brabec [-] , J. Kopřiva [-]

TJ Start Tlumačov
J. Touš [-] - Z. Sobotník [-] (74. M. Frček [-] ) , J. Malík [-] , M. Džugan [-] , K. Hamor [-] (87. R. Lokvenc [-] ) , F. Copák [-] , J. Pfeifer [-] , D. Žák [-] , J. Korelus [-] (31. T. Šindelář [-] ) , V. Fořt [-] (46. R. Šindelář [-] ) , L. Leitl [-]

ŽK: 71. K. Kalivoda ml. - 8. J. Pfeifer , 35. D. Žák , 69. F. Copák , 72. K. Hamor , 91. T. Šindelář . ČK: 44. J. Brabec .
Hráči zápasu: T. György , J. Kopřiva - F. Copák .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Schveinert Radek - SCHNEIDER Josef, SLADKÝ Stanislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jakub Volák

Expert: František Copák
Tip experta: výhra hostů

I když nás čeká velmi těžké utkání, věřím svému týmu a odvezeme si vybojované tři body.

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - SK Horní Bříza | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Výhra domácích, čekám, že svůj první výjezd ven Tlumačov ztratí body, i když po vyrovnaném zápasu.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích