Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.11.2021 14:00

13.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. D, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

České Velenice zdolaly Buk, při potyčce padly tři červené karty


Branky


27

Poslední České Velenice přivítaly v závěrečném podzimním kole na svém hřišti Buk. Oba týmy šly do utkání v rozdílném rozpoložení, domácí chtěli alespoň trochu zachránit nepovedenou podzimní část, hosté se chtěli přiblížit čelu tabulky a navázat na vítězství z posledních dvou kol.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Závěr první půle přinesl šarvátku

Utkání mezi Českými Velenicemi a Bukem odstartovalo mnohem lépe pro domácí tým, který se již v úvodní čtvrthodině dostal do dvoubrankového náskoku, když se postupně střelecky prosadili Jan Vetrák a Jakub Šupák, kteří využili toho, že hosté do zápasu vstoupili nekoncentrovaně a dopouštěli se zbytečných chyb - 2:0.

 

Poté se hosté trochu srovnali a přitvrdili hru, čímž si sice vysloužili několik žlutých karet, ale také dokázali eliminovat hru Velenic a dostat se sami do tlaku. Ke snížení skóre to vedlo ale až 5 minut před poločasovou přestávkou. Ve 39. minutě využil chybu domácí obrany Jakub Jaroš a vstřelil kontaktní gól - 2:1.

 

Další branku už první poločas nepřinesl, ale to neznamená, že se nestalo nic zajímavého, naopak. Ve 44. minutě se po faulu Českých Velenic dostali do šarvátky domácí František Dvořák a hostující Marek Šenkýř. Oba hráči za vzájemnou potyčku viděli červené karty, domácí hráč přímou a hostující v podobě druhé žluté karty. Jenže do potyčky se zapojil ještě jeden hráč Buku, a to Zdeněk Březina, který zápasnickým chvatem složil k zemi domácího hráče a i on viděl od rozhodčího červenou kartu.

 

Pokračovalo se tak v deseti hráčích na domácí straně a v devíti na straně hostů. Do poločasové přestávky se šlo za vedení domácích 2:1.

Ve druhé půli domácí přeci jen využili početní převahu

Druhý poločas začali tedy domácí v početní výhodě, ale moc jim to nepomohlo, jelikož hned po rozehrávce přišli o míč a Michal Mischnik předvedl fantastické sólo přes půlku hřiště, kdy musel projít přes několik velenických hráčů. Nakonec si poradil i s brankářem a ve 46. minutě tak bylo vyrovnáno - 2:2.

 

Tato branka hosty nakopla a na hřišti byli jednoznačně lepším týmem i přes početní nevýhodu. Branku ovšem ze svého tlaku Buk vstřelit nedokázal, když narážel na výborného brankáře Marouška v domácí brance.

 

A tak se nakonec ke slovu dostaly zase domácí České Velenice. V 70. minutě se před vápnem soupeře pěkně uvolnil domácí kapitán Václav Samec a poslal svůj tým znovu do vedení - 3:2.

 

Na tuto branku již hosté odpověď nenašli. Naopak domácí se ještě v 89. minutě uklidnili pojišťující brankou, kdy se podruhé v utkání prosadil Jan Vetrák. Hosté si sice stěžovali na to, že nebyla regulérní, ale rozhodčí ji uznal, a tak bylo konečné skóre zápasu 4:2.



Ohlasy k zápasu


TJ Lokomotiva České Velenice
Karel Macho: "Začátek utkání nám vyšel velmi dobře a již v 15. minutě jsme se brankami Vetráka a Šupáka dostali do slibného vedení. Hrálo se v tempu a bylo k vidění hodně tvrdých zákroků ze strany soupeře za hranou, kdy ne všechny byly potrestány žlutou kartou. Soupeři se ke konci poločasu po našem nedůrazu v obranné fázi podařilo snížit. V závěrečných minutách došlo na půlce hřiště k běžnému faulu z naší strany a následně k náznaku potyčky mezi naším Dvořákem a soupeřovo Šenkýřem. Náš hráč dostal červenou a soupeř viděl druhou žlutou a následně také červenou kartu. Dle mého názoru měli vidět oba žlutou, protože se chovali úplně stejně. Co předvedl hostující Březina je málo k vidění. Přiběhl k našemu hráči zezadu a zápasnickým chvatem ho skolil k zemi, za což viděl po právu okamžitě další červenou kartu. Do druhé půlky jsme šli v početní převaze, ale nebylo to znát. Ba naopak. Po našem rozehrání ve druhém dějství se k míči dostal nejlepší hráč hostí Mischnik a sólem přes půl hřiště přešel přes naše hráče a suverénně srovnal stav utkání. Od té doby nás soupeř jasně přehrával a my můžeme děkovat dnes výbornému Marouškovi, že jsme neinkasovali další branku. Nápor soupeře jsme ustáli a v 70. minutě Samec jako správný kapitán po ukázkovém uvolnění před vápnem soupeře nás dostal do vedení. Minutu před koncem utkání vnesl klid do našich řad svou druhou brankou v utkání Vetrák. Bylo to hodně těžké utkání, které bolelo a i proto mám velkou radost, že to kluci zvládli. Doufám, že se do jara dáme zdravotně do pořádku a popereme se o udržení v krajské soutěži."

AC Buk
Libor Vondráček: "Do utkání jsme vstoupili zmatení, jak lesní včely. Za 10 minut jsme prohrávali 2:0 a jindy bezchybným hráčům odskakovaly míče. Ke zklidňování nám moc nepomáhaly verdikty a přísné karty od rozhodčího, ale povedlo se. Snížili jsme na 2:1. Před poločasem ovšem dali v šarvátce první ránu Veleničtí a rozjela se mela. Obě červené na obou stranách by vše vyřešily. Byli jsme už ovšem zatíženi mnoha žlutými, takže žlutá karta pro vedlejší aktéry bitky pro nás znamenala hru v devíti. Druhý poločas začal opačně než ten první. Srovnáno na 2:2. A pak už se hrálo jen na jednu branku, asi nikdy jsem neviděl, aby tým hrající v oslabení takto tlačil soupeře. Góla jsme ovšem dát nedokázali. Hosté totiž z ojedinělé šance vstřelili gól na 3:2. Naši útočníci, hrající polovinu času na míči "ve výhodě", byli tou dobou už okopaní, jak bramborové pole v říjnu a závěr tak byl mimořádně vyhrocený. Poslední gól padl po sporné situaci a do zimní pauzy vstupujeme s pachutí v ústech. Ale i to je fotbal... Snad si na dokopné úspěšně tu pachuť vykloktáme a do jara zapomeneme."



Sestavy


TJ Lokomotiva České Velenice
T. Maroušek [-] - J. Vetrák [-] (90. J. Bittengl [-] ) , B. Harazím [-] , R. Mikudim [-] , V. Samec [-] , M. Jabůrek [-] (60. M. Tetík [-] ) , K. Tranduy [-] , F. Dvořák [-] , M. Srpek [-] , P. Zemánek [-] , J. Šupák [-] (39. R. Škácha [-] )

AC Buk
L. Vondrák [-] - D. Hamerník [-] , O. Jasanský [-] , J. Jaroš [-] , F. Opička [-] (88. V. Balga [-] ) , M. Mischnik [-] , Z. Březina [-] , L. Moravec [-] (70. L. Vondráček [-] ) , F. Tomšík [-] , M. Šenkýř [-] , P. Heger [-]

ŽK: 12. M. Šenkýř , 31. L. Moravec , 32. M. Mischnik , 89. L. Vondráček . ČK: 44. F. Dvořák - 44. M. Šenkýř , 44. Z. Březina .
Hráči zápasu: J. Vetrák - M. Mischnik .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Ondra Milan - DEVERA Radek, JANOVSKÝ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Buk se rozehrál a vyhraje i ve Velenicích.

Tip experta: výhra hostů

Viděl jsem hrát Buk a hrál velmi dobře, výhra hostů.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů