0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.09.2021 17:00

5.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. D, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Neplachov slaví další výhru, tentokrát v Suchdole nad Lužnicí


Branky


27

Poslední utkání pátého kola skupiny D přineslo souboj domácího Suchdola, který je zatím trochu za očekáváním a naopak nadšeně hrajícího Neplachova. Hosté zatím všechny své zápasy vyhráli. Naposledy v domácím prostředí přejeli Kardašovu Řečici a do Suchdola přijeli odhodlaní oplatit soupeři dvě porážky z předchozích ročníků, kdy v Suchdole vždy tahali za kratší konec. Ambiciózním domácím se naopak vstup do soutěže tak úplně nepovedl podle představ, když v předchozím kole ztratili body i v dobře rozehraném utkání v Lomnici, kde vedli už o dvě branky. Nakonec se museli spokojit s remízou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase se dostali do vedení hosté

Jak bývá v Suchdole zvykem, utkání začalo ve vysokém tempu. Domácí se po nenápadné rychlé kombinaci dostali jako první k zakončení, ale brankář Neplachova Marek Dvořák byl dobře postavený a střelu k pravé tyči vykopl. Hosté odpověděli podobně, nebezpečná střela Ondřeje Šímy na vzdálenější tyč se jen těsně nevešla mezi tři tyče.

 

V 10. minutě hosté nedůrazně bránili v šestnáctce a Suchdol se tak snadno dostal do první velké šance. Marek Dvořák prudkou střelu stihl pouze reflexivně vyrazit před sebe, následovala dorážka Ondřeje Černocha, ale neplachovský gólman předvedl další skvělý zákrok a snad jen špičkami prstů dokázal balón vytěsnit mimo branku.

 

V 16. minutě se z levé strany prosadili hosté, tentokrát byl na konci kombinace Jaroslav Hruška. Jeho střelu včas zblokoval obránce a Michal Rácik v brance domácích zpomalený balón v poklidu lapil.

 

Chuť si Jaroslav Hruška spravil o moment na to. Při následné rozehrávce domácích vybojoval balón a poslal kolmici do náběhu na Martina Dušáka. Ten si to namířil přímo na branku do rozhozené obrany. V samostatném úniku však nepřekonal vybíhajícího brankáře domácích Michala Rácika, jenž jeho prudkou střelu vyrazil. V ten moment okamžitě zareagoval Jaroslav Hruška. Vyražený balón si našel jako první a uklidil ho do odkryté svatyně domácích – 0:1.

 

Utkání dál pokračovalo ve vysokém tempu a domácí zkoušeli překvapit hosty z Neplachova po křídlech. Na levé straně však spolehlivě eliminoval ofenzivní výpady neplachovský Svobodný a většinou soubojů vyhrál. A tak se domácí zkoušeli do šestnáctky dostat nakopávanými míči na vysokého Michala Heřmana. Ten se do jedné nebezpečné situace dostal, ale v tísni nezamířil přesně.

 

Ve 29. minutě se domácím povedl křižný centr za obranu. Po chybě neplachovské obrany přišla velká šance a v ní opět Ondřej Černoch, který ale znovu nepřekonal skvěle reagujícího Marka Dvořáka. Hosté oplatili kolmicí na Ondřeje Dvořáka. Ač tísněn obráncem, dokázal vystřelit, ale pouze do gólmana Rácika. V dalších minutách byl v Suchdole k vidění rychlý a útočný fotbal s maximálním nasazením. Oběma týmům skvěle fungovala defenzíva a ofenzivní hráči se těžko prosazovali do gólových pozic.

 

Těsně před přestávkou ještě zahrozili hosté, když se po pěkné kombinaci v pokutovém území domácích drze prosmýkl kolem obránců Jaroslav Hruška. Jeho střela ale jen vyprášila rukavice suchdolskému gólmanovi. Po následném na krátko rozehraném rohu pak předvedl podobný průnik do vápna Tomáš Hindy, jeho střílený centr pokutovým územím si však nikdo z hostů nenašel. Do šaten i tak odcházeli spokojenější hosté.

V druhém poločase přidali hosté další branku

Druhý poločas začal ve stejném tempu a nasazení jako první, ani jeden tým neubral na pohybu. V 50. minutě přišel po pohotovém přistrčení Ondřeje Dvořáka únik Jaroslava Hrušky a ten z pravé strany servíroval střílenou přihrávku do velkého vápna na Martina Dušáka. Toho ale stihl v poslední chvíli doběhnout jeden z obránců a znepříjemnit mu zakončení, které tak šlo z první nad břevno domácí branky.

 

V 52. minutě hosté odvraceli v tísni pro rychlém kontru domácích na roh. A z něho mohl vyrovnat Michal Heřman, který se parádně pověsil do vzduchu. Balón z jeho hlavy ale přeletěl neplachovskou bránu. Minutu na to Neplachov oplatil stejnou mincí a rychlý výpad středem hřiště mohl přetavit v uklidňující druhý gól Martin Dušák. Ani z tohoto samostatného nájezdu Michala Rácika nepřekonal.

 

V těchto minutách se hrál skvělý fotbal nahoru dolů. 55. minuta a domácí Martin Dunaj byl na konci svižné kombinace kolem vápna hostů. Jeho dělovka ke smůle domácích skončila jen na spojnici Dvořákovy brány. Nádherná střela.

 

V 57. minutě přišla nejlepší odpověď na zvýšenou aktivitu domácích. Patrik Mohamed rychle rozehrál na Martina Dušáka a ten chytrou přihrávkou mezi obránce našel v náběhu Ondřeje Dvořáka. Michal Rácik se sice snažil vyběhnout a rozhodit tak neplachovského útočníka. Ten si ale počínal jako zkušený mazák a rutinérsky poslal balón kolem gólmana do sítě – 0:2.

 

Domácí však ani po druhém gólu nic nezabalili a zvyšovali otáčky, kam to jen šlo. 60. minuta a další roh Suchdola. A domácí se opět prosadili a opět nad. Tentokrát to byl Karel Trmal, který se pak v druhé půli neúnavně pokoušel najít skulinu v hostující defenzivě a stejně tak i rychlostně vybavený Štěpán Kubašta, který lítal po levé straně a zle zatápěl neplachovskému Ondřeji Čadovi.

 

V 67. minutě domácí sehráli parádní akci kolem vápna. Ondřej Černoch pak patou našel Martina Dunaje a ten opět přinutil nebezpečnou střelou Marka Dvořáka ke skvělému zákroku. Hosté pak také zvýšili aktivitu a otupili snahu Suchdola o vstřelení kontaktního gólu. Nicméně v 79. minutě přišel nedovolený zákrok několik metrů před pokutovým územím a domácí měli možnost přímého volného kopu z nebezpečné vzdálenosti. K exekuci se připravovali Ondřej Černoch i kapitán Lukáš Kuchyňka. Druhý jmenovaný ho pak trefil náramně a doslova projektil domácího kapitána mířil do šibenice neplachovské branky. Jenže v neděli měl svůj den Marek Dvořák a parádní robinzonádou zhatil Kuchyňkovi gólovou radost.

 

A i Neplachov předvedl krásnou akci. Po kombinaci ve středu hřiště přenesli hosté hru na levou stranu, kde přihrávkou z první vyzval Jaroslav Hruška Patrika Mohameda. Kapitán Neplachova předvedl efektní zasekávačku, a chtěl uklízet balón do branky. V poslední chvíli však přišel obětavý zákrok a blok jednoho z domácích obránců.

 

Domácí ke konci utkání přeci jen zatlačili hosty, ale vytěžili jen další přímák. Nebezpečný střílený centr na zadní tyč nikdo netrefil, ale i tak po odskoku směřoval do brány. A znovu skvěle zasáhl hostující gólman Dvořák, když v poslední chvíli balón vyškrábl na roh. Ten už hosté ubránili a poslední minuty už domácí do šance už nepustili.

 

Report sepsal: Lukáš Blažek, redakčně upraveno



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Neplachov
Lukáš Blažek: "Povedlo se nám hned od začátku zařadit vyšší rychlostní stupeň a vyrovnat se tak v pohybu a aktivitě domácím. A ten kluci udrželi až do konce. I když jsme zrovna na tenhle těžký mač v Suchdole nebyli kompletní, tak to všichni zvládli na jedničku a povedlo se nám vydřít další 3 body. Utkání bylo vyrovnané a myslím, že rozhodl první gól a parádní zákroky Marka Dvořáka. Diváci se určitě náramně bavili, utkání bylo plné nasazení, soubojů, útočných akcí a skvělých zákroků brankářů. Nás při gólovkách domácích vždy podržel Mára. Předvedl skvělý reflex i výběr místa. Opět bych chtěl poděkovat početné skupině fans, kteří za námi přijeli a pomohli nám uspět v opravdu náročném utkání. A ještě bych se také rád zmínil o trojici delegovaných rozhodčích, kteří v čele s hlavním rozhodčím p. Kollárikem měli utkání od začátku až do konce pod kontrolou a řídili ho s velkým přehledem a citem pro hru."



Sestavy


Sokol Suchdol nad Lužnicí
M. Rácik [-] - O. Černoch [-] , L. Kuchyňka [-] , J. Záruba [-] , D. Trmal [-] , M. Heřman [-] , T. Kamiš [-] (66. T. Koranda [-] ) , Š. Kubašta [-] , M. Dunaj [-] , M. Březina [-] (21. K. Trmal [-] ) , T. Záruba [-]

TJ Sokol Neplachov
M. Dvořák [-] - M. Dušák [-] (81. P. Švec [-] ) , O. Dvořák [-] , T. Hindy [-] , O. Šíma [-] (87. P. Dušák [-] ) , P. Mohamed [-] , J. Hruška [-] , O. Čada [-] , J. Láník [-] , J. Švec [-] , L. Svobodný [-]

ŽK: 62. J. Záruba - 63. J. Hruška .
Hráči zápasu: M. Rácik - M. Dvořák .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: KOLLÁRIK Vojtěch - KŘÍŽOVSKÝ Jiří, KOŘÍNEK Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - TJ Lokomotiva České Velenice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: remíza

Tady věřím, že Suchdol by mohl favorita doma potrápit.

Tip: remíza

Tady by se mohla narodit remízka.