Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.09.2021 16:30

6.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Meteor Tábor doma opět plně bodoval


Branky


12

V 6.kole 1. A třídy sehráli meteorští fotbalisté zápas proti poslednímu celku tabulky, Slavii ČB. Na hřišti v Čekanicích si domácí neodpustili překvapení a dokráčeli si ke třem bodům za vítězství 4:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Meteor nastřílel v prvním poločase čtyři góly

První poločas odstartovala šance Slavie, když se po zisku míče ve středu hřiště dostal do šance Snížek, kterého ale dobrým zákrokem vychytal Šedivý. Další šance zápasu byla k vidění ve 13. minutě a byla z toho akce gólová. Lachout prudce nacentroval míč do pokutového území, kde se dobře zorientoval Kollárik, který střelou k tyči nezaváhal. Druhá branka přišla už o minutu později a znovu udeřil domácí tým. Hned po rozehrávce se Meteoru podařilo zmocnit se míče, dostat ho do vápna hostů, kterým se nepodařil odkop a Širokému stačilo pouze nastavit nohu - 2:0. Poté se hrál celkem vyrovnaný fotbal s mírnou převahou Meteoru. Do další vážnější šance se ale dostala Slavie, které se povedla brejková situace, nikoli však zakončení, které se nevešlo mezi tři tyče. Ve 30. minutě mohli udeřit opět domácí, kteří dobře sehráli rohový kop, po kterém Fiala na zadní tyči vracel hlavou míč na volné dva spoluhráče před bránu. Lofflerovi i Mrázkovi ale chyběla větší touha a důraz k zakončení, a tak vážná situace nakonec zůstala nevyužita. Ve 42. minutě už ale trojka u skóre domácích na tabuli svítila. Lachout našel volného Širokého, který si poradil v úniku sám proti gólmanovi a vstřelil tak svůj druhý gól. To od táborských ještě nebylo vše. Gólově vydařený poločas korunoval po kombinaci s Kollárikem čtvrtou brankou v síti hostů Lachout. Do šaten se tedy šlo ve výrazně odlišném rozpoložení.

Slavii se podařilo snížit náskok domácích, ale na dělbu bodů to nestačilo

Druhý poločas mohl hned po minutě načít brankou Loffler, jemuž naservíroval míč před bránu skvěle hrající Lachout, ale střelu meteorského záložníka se gólmanovi podařilo vyrazit. O tři minuty později už ovšem branka padla. Po přímém kopu se prosadil hostující Bravenec, který snížil manko svého týmu na rozdíl třech branek. V 60. minutě měl stoprocentní šanci Kollárik, který dobře přečetl rozehrávku slávistické obrany a postupoval tak sám na brankáře. Toho si položil, ale střelu nasměroval o kousek vedle. Opravdu trestuhodné naložení s šancí. V další příležitosti se o pár minut později ocitl po centru Mrázka nikým nehlídaný Lachout, ale jeho hlavičku z pozice penalty brankář vyrazil na roh. Za další tři minuty byla k vidění opět gólová šance v podání domácího družstva. Přímý kop z hranice vápna však Fiala přestřelil a další příležitost, která následovala po minutě skončila také nevyužita, když Mrázek nedokázal usměrnit do sítě centr Širokého, jenž směřoval na malé vápno. Nemohlo tedy následovat nic jiného než trest a ten také přišel. V 69. minutě se po chybě ve středu hřiště dostali do šance také slávisté. Po pěkné průnikové přihrávce se dokázal prosadit Hosnedl, který tak ještě vykřesal naději na bodový zisk. Meteor však nedopustil blamáž a zápas už dovedl zdárně do vítězného konce. Zisk tří bodů posunul táborský tým na druhou pozici, naopak Slavia se stále nedokázala odpoutat ode dna tabulky. Příští kolo Meteor vyráží k zápasu do Českých Budějovic, kde se utká s Lokomotivou v sobotu v 10:15 a Slavia přivítá na svém hřišti v derby Nemanice.

 

Vojta Kollárik



Ohlasy k zápasu



SK Slavia České Budějovice
Matěj Bohůnek: Opět jsme lepili sestavu a museli jsme se obejít bez pár klíčových hráčů. To se projevilo ve výsledné hře. Doplatili jsme však na nedůraz ve vlastním vápně a lehké ztráty na vlastní polovině hřiště. Tři góly jsme domácím vlastně darovali a s tím se jednoduše vyhrávat ani bodovat nedá. Začínáme lehce ztrácet půdu pod nohama a vyvíjet na sebe zbytečný tlak. V příštím zápase hostíme na svém hřišti Nemanice, se kterými musíme bezpodmínečně vyhrát.



Sestavy


FK METEOR Tábor
J. Šedivý [-] - P. Lachout [-] (82. L. Klestil [-] ) , V. Kollárik [-] , F. Široký [-] , J. Mrázek [-] (75. T. Syrovátka [-] ) , D. Fiala [-] , M. Mrzena [-] , M. Löffler [-] , J. Pípal [-] (63. P. Hořejší [-] ) , M. Pecka [-] (55. F. Štrincl [-] ) , P. Štumfol [-]

SK Slavia České Budějovice
D. Maruška [-] - R. Toman [-] , P. Snížek [-] (69. P. Hajný [-] ) , P. Kindermann [-] , V. Bravenec [-] , J. Pinc [-] (17. M. Hosnedl [-] ) , T. Wejskrab [-] , P. Lhoták [-] (60. J. Korbel [-] ) , J. Voldán [-] , J. Klíma [-] (66. T. Dzietonický [-] ) , M. Bohůnek [-]

ŽK: 61. D. Fiala .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: BOČEK Petr - HERZOG Radek, KŘÍŽ Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Dana Bendová

Expert: Petr Kandl
Tip experta: výhra domácích

Meteor se posledními výsledky asi chytil, zato Slavii se vůbec nedaří. Zde tipuji výhru domácích.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích