Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.08.2021 17:00

2.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Meteor si odvezl z Dačic tři body


Branky


9

V sobotu se na dačickém trávníku střetly dva už tradiční celky 1.A třídy, do Dačic totiž přijel táborský Meteor. Poslední vzájemné zápasy bývají velice zajímavé do posledních minut a ani teď tomu nebylo jinak, když kluci od Lužnice zvítězili po urputné bitvě 4:3.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas patřil domácím

Do zápasu výrazně lépe vstoupili domácí, kteří se už v páté minutě dostali do vedení zásluhou Peňáze, jenž se dostal nejrychleji k přihrávce za obranu a tváří v tvář brankáři Šedivému nezaváhal. Hosté se ani po inkasované brance nesrovnali a nechávali hrát více na balónu dačické. O chvíli později se Meteoru vůbec nepovedla rozehrávka, kterou vystihl domácí útočník Křivánek, ale míč poslal jen do tyče, balón se mu ale odrazil zpět na nohu a Křivánek našel ve 100% šanci Votavu, ten ale selhal, když sám před bránou napálil míč do stopera Pecky. Od 20. minuty se do hry začal dostávat také Meteor, ale finální fáze drhla. O chvíli později ovšem mohlo být srovnáno, ale střela Kollárika, jemuž přihrál do dobré šance Lachout skončila jen na tyči. Potom měl dobrou šanci hostů i Štumfol, kterému v poslední chvíli sáhl do míče domácí obránce a odvrátil tak nebezpečí. Ve 34. minutě se už ale skóre měnilo, jenomže k nelibosti Meteoru opět skórovali domácí. Krásnou branku z přímého kopu zaznamenal zkušený Beneš - 2:0. Poslední šance poločasu patřila Meteoru, jenomže Lachout nezamířil mezi tři tyče.

Hosté otočili zápas

Do druhého poločasu vstoupil Meteor úplně jinak, než jak si počínal v dosavadním průběhu. Hned ve 46. minutě nabídl Kollárik míč do šance Lachoutovi, který mohl jít sám, ale střelu, která šla nakonec opět mimo uspěchal. O 3 minuty později se na zadní tyči dostal do příležitosti Syrovátka, ale ani on nenašel přesný cíl a bránu přestřelil. V 54. minutě už se ale Meteor mohl radovat. Souhra dvou útočníků, kdy Lachout vytvořil Sedláčkovi prostor ve vápně, vyústila až v branku - 2:1. Neuběhlo ani pět minut a Sedláček se hnal opět sám na brankáře, ale při zakončení byl podražen. Rozhodčímu tak nezbylo nic jiného než nařídit pokutový kop. Ten si vzal na starosti Kollárik a přesnou střelou vyrovnal na 2:2. V tu chvíli bylo jasně vidět, kdo na hřišti vévodí. Hosté byli všude dřív a hýřili vysokou aktivitou, za kterou byli odměněni v 70. minutě, když se po vyhraném hlavičkovém souboji na polovině hřiště dostal míč k Sedláčkovi, který ho jen přiťukl do běhu Kolářovi a ten už si ve vápně věděl rady - 2:3. Hned po chvíli mohl definitivně pohřbít naděje domácích opět Sedláček, ale v úniku sám na gólmana Zejdu selhal, když mu brankář přečetl úmysl a kličku táborského útočníka vyhmátl. V 80. minutě mohl srovnat domácí Beneš, jehož nebezpečný přímý kop skočil před Šedivým, ale ten dobře zasáhl a míč vyrazil. O pár minut později se dalekým skluzem po trávníku rozjel Hořejší a skvěle zastavil domácí v útoku a ještě následně dokázal rozjet útočnou akci pro svůj tým. V 86. minutě se do identické šance, jako před pár minutami, dostal znovu Sedláček, který šel opět do kličky, ale tentokrát už to pro něho dobře dopadlo. Čtvrtá branka v domácí síti se nakonec ukázala jako vítězná, protože Dačice krátce před závěrečným hvizdem ještě korigovaly na 3:4, konkrétně se pod tento gól podepsal Votava. Meteor tedy dokázal poprvé v sezóně zvítězit a příští kolo bude chtít potvrdit 3 body v domácím prostředí proti Veselí nad Lužnicí. Dačice po prvním kole, kdy otočily zápas v Nové Včelnici a vyhrály 4:3, tentokrát poznaly opačnou situaci a příští kolo se určitě budou chtít dostat opět na vítěznou vlnu v zápase s českobudějovickou Slavií, která zatím působí dost nejistým dojmem.

 

Vojta Kollárik



Ohlasy k zápasu


FK Dačice
Jan Beneš (trenér): Utkání se hrálo ve svižném tempu, oba týmy vysoko napadaly a nutily soupeře k chybám. Nám tato taktika přinesla ovoce v první půli, kdy jsme dali dva góly, které vstřelil Peňáz po průnikové přihrávce a já ze standardky zpoza velkého vápna, ale bohužel jsme nepřidali uklidňující třetí trefu. Druhý poločas se pro změnu nesl v režii hostů, kteří z tlaku vytěžili více šancí a gólů než my v úvodním dějství a obrátili výsledek na 2:4. Snížili jsme až minutu před koncem zásluhou Votavy, takže na vyrovnání už nám nezbyl čas. Vzhledem k tomu, že v první půli jsme byli lepší my a ve druhé Meteor, spravedlivější by byla remíza, ale nedá se nic dělat.




Sestavy


FK Dačice
V. Zejda [-] - M. Moučka [-] , D. Křivánek [-] (66. D. Lovětínský [-] ) , T. Zejda [-] , J. Brtník [-] , M. Votava [-] , J. Chyška [-] , J. Beneš [-] , J. Peňáz [-] (60. J. Vítkovský [-] ) , R. Přikryl [-] (55. M. Šlápota [-] ) , R. Máša [-] (46. V. Moučka [-] )

FK METEOR Tábor
J. Šedivý [-] - P. Lachout [-] , T. Syrovátka [-] (63. M. Kolář [-] ) , V. Kollárik [-] , V. Sedláček [-] , F. Široký [-] , P. Štumfol [-] , P. Hořejší [-] , P. Janošík [-] , F. Štrincl [-] (46. J. Pípal [-] ) , M. Pecka [-]

ŽK: 58. J. Chyška - 83. M. Pecka , 88. M. Kolář .
Počet diváků: 87. Rozhodčí: PEČENKA Miroslav - KOVAŘÍK Zdeněk, SYROVÁTKA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Dana Bendová

Expert: Martin Zítek
Tip experta: remíza

Oba týmy mají poměrně dost mladý kádr a dle mého názoru bude mít Meteor více ze hry, ale zápas skončí remízou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích