FOTO: Strunkovice doma umí, pocítila to Kaplice


Branky


27

Na zápase fotil fotograf Jan Klein - prohlédněte si jeho fotky v galerii, stejně tak své fotky vložil Miroslav Mottl a snímky zaslal i Libor Granec. Blaník vstoupil do zápasu hodně svižně a v 10. minutě zavěsil Gažík po předložené přihrávce Žurkem. Po chvíli trefil břevno Páník a vzápětí Žurek obešel vše i brankáře a poslal míč do kaplické branky a nikdo neví, jak to dokázal, ale vracející se obránce dostat míč mimo tyče. Potom se hra vyrovnala, šancí bylo poskrovnu a Kapličtí se osmělovali a skórovat jim zabránily jen vynikající zákroky domácího brankáře Z.Vojtíška i dobrý výkon stopérů M.Dvořáka a J.Broma. Po vyloučení dvou hráčů se hosté tlačili do vyrovnání, na rohový kop šel i brankář, míč se ale dostal ke Kadlecovi, který přesně našel nabíhajícího Žurka a ten dovedl míč do sítě -  2:0. (zaslal Miroslav Mottl)

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Poslední říjnovou neděli zavítali Kapličtí fotbalisté do Strunkovic. K řadě absencí se nově přidal i Ondřej Janoušek. Přesto chtěli hosté navázat na povedený první poločas v utkání z Plané. Jenomže úvodní polovina prvního dějství patřila domácím. V desáté minutě si gólman Schneider pohlídal Žurkovu střelu z přímého kopu. Krátce na to se domácí radovali. Autové vhazování na polovině hřiště Kuneš prodloužil na rozběhnutého Žurka, ten se protáhl z levé strany do vápna, přesnou přihrávkou našel na zadní tyči nabíhajícího Jakuba Gažíka, a ten poslal balón nekompromisně pod břevno – 1:0.

 

Vstřelený gól Strunkovické ještě více povzbudil. Po centru z pravé strany si na zadní tyči míč zpracoval Koloušek, uvolnil se, pálil však nad bránu Spartaku. V šestnácté minutě mohli domácí své vedení zdvojnásobit. Křížnou střelu Kolouška dokázal Schneider vyrazit, ke gólové dorážce se dostal Žurek, ale místo toho aby trefil odkrytou svatyni, napálil balón do břevna. Další příležitost pak fotbalisté Blaníku měli v minutě dvacáté. Brejk táhl Žurek, pronikl až do vápna, kličkou se dostal i za brankáře, ale střelu směřující do brány stačil odkopnout vrátivší se Kuchař. Až poté se začali více do hry dostávat i hosté a netrvalo dlouho a mohli domácí za neproměněné příležitosti tvrdě ztrestat.

 

Ve 26. minutě Janura ve středu hřiště posunul míč Gutheisovi, ten jej přistrčil Divokému, který kolmicí našel vlevo ve vápně nabíhajícího Vaniše, jenž sice dokázal Vojtíška propálit, ale ten dokázal míč dostat do boční sítě. Krátce po uplynutí půlhodiny hry vyvezl míč středem Janura, před vápnem jej přihrál Gutheisovi, který si našel prostor ke střele, ale přízemní pokus těsně minul pravou tyč. Strunkovičtí poté zahrozili střelou z přímého kopu, ale i díky jemné teči gólmana Schneidera skončila rána Gažíka mimo branku. 

Druhý poločas

I do druhého dějství lépe vstoupili domácí. Střelu Kadlece Schneider bez větších obtíží kryl. Chvíli na to po centru z pravé strany hlavičkoval mimo Gažík. V 63. minutě domácí zahrávali standardní situaci z levé strany. Koloušek se pokusil kaplického brankáře překvapit technickou střelou pod břevno, ten byl však pozorný a míč dostal na rohový kop. Po následném centru od rohového praporku hlavičkoval i za přispění bránících soupeřů Páník mimo. Další roh z druhé strany, centr a Bromova hlavička nad bránu. V polovině druhé půle došlo po dvou tvrdých zákrocích domácích hráčů na polovině hřiště ke strkanici, po které musel předčasně pod sprchy domácí Koloušek a hostující Janura. Od tohoto momentu byli lepším týmem Spartakovci. Gutheisovu střelu k pravé tyči vytáhl Vojtíšek na rohový kop.

 

Kapličtí měli míč častěji na svých kopačkách, Blaničtí se snažili o pozorné bránění jednogólového náskoku. Deset minut před koncem si Vojtíšek pohlídal i Pastierovu střelu zpoza vápna. Domácí se dostávali do brejků do otevřené Kaplické obrany. Po jednom z nich a přihrávce Pravdy zakončoval Gažík, křížný pokus se mezi tři tyče nevešel. V devadesáté minutě pokoušel střelecké štěstí hostující Kuchař, se skákavou ranou měl Vojtíšek problémy, ale čisté konto uhájil. V samotném závěru pak při rohovém kopu Spartakovců podpořil své spoluhráče v šestnáctce soupeře gólman Schneider, ale k míči se dostali Strunkovičtí a Roman Žurek sólem na prázdnou branku ztvrdil výhru svého celku – 2:0. Podzimní část sezóny Kapličtí zakončí v sobotu dopoledne zápasem proti lídrovi tabulky z Trhových Svinů.

 

 

AUTOR: LIBOR GRANEC 



Počet diváků: 100. Rozhodčí: LEIŠ Filip - KOVAŘÍK Zdeněk, NOVOTNÝ Ctibor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
31. 10. 2021 18:52
Hodnocení zápasu
31. 10. 2021 18:24
Hodnocení zápasu
Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2021 08:42
Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 22:35

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 18:05

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 06:59

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2021 23:57

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2021 18:54
Michal Špírek

Expert: Martin Vlk
Tip experta: výhra domácích

Domácí čeká těžké utkání, které ovšem zvládnou za 3.

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2021 14:52

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2021 22:11

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2021 09:17
Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2021 21:41

Tip: výhra domácích

Domácí hrají doma dobře a po prohře v Nové Vsi potřebují bodovat aby udrželi kontakt se špičkou. Bude to těžký zápas, očekávám 2:1 pro domácí.

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2021 20:45

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2021 19:40

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2021 15:35
Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2021 06:15

Tip: výhra domácích