0:1
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.09.2021 14:00

7.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Velešín vzdoroval, Kaplice si připsala nejtěsnější možnou výhru


Branky


23

Jediné nedělní utkání oblastní I. A třídy skupiny A se odehrálo ve Velešíně, kam zavítala Kaplice. V tradičním derby utkání chtěli bodovat oba dva týmy. Hrálo se takříkajíc o šest bodů. Přece jenom více favorizováni byli hosté, ale jak se říká, derby nemá favorita. Hráči Velešína se na tento zápas vždy dokáží dobře připravit. Na bodový zisk pomýšleli i hosté, kteří po čtyřech prohrách v řadě již také potřebovali připsat na své konto mistrovské body. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Hosté mohli bezbrankové skóre změnit hned v první minutě. Trestný kop z pravé strany zahrával Vaniš, v gólové pozici hlavičkoval Štrbačka, ale míč mezi tři tyče nenasměroval. Nedlouho poté pronikl z pravé strany do vápna Daniel, jeho přihrávka prolétla napříč malým vápnem, ale žádného adresáta nenalezla. Poté chtěli domácí příznivci červenou pro faulujícího Štrbačku, ale hlavní arbitr ocenil jeho nedovolený zákrok žlutou. Z následného přímého kopu Velešínští bránu Spartaku neohrozili. Pohříchu asi jediná povedená akce v minutě šestnácté přinesla jediný gól celého střetnutí. Pastier prodloužil přihrávku na rozběhnutého Daniela, jenž z pravé strany zatáhl míč až do vápna, zpětnou přihrávkou našel nepokrytého Petra Gutheise a ten umístěnou ranou bez přípravy překonal brankáře Čulíka – 0:1. Povedený vstup do zápasu však hosté nedokázali využít ve zbývajícím průběhu hry. A mohli být potrestáni. Ve 26 minutě zahrávali rohový kop, do přečíslení se ale dostali domácí, kteří se řítili na branku Spartaku v přečíslení čtyř na jednoho, ale ve finální fázi Šálek nepřihrál Fišerovi ideálně, takže ani jeho zakončení nebylo standardní a Schneider míč raději poslal na rohový kop. Po jeho rozehrání se za velkým vápnem dostal k míči Šálek, jeho přízemní střelu Schneider pouze vyrazil a vyrovnání měl na své kopačce z levé strany zakončující Zimek, pálil tvrdě, hosty zachránilo břevno, od kterého se míč odrazil do zámezí. Jinak první poločas přítomným divákům příliš fotbalové krásy nenabídl a ti tak mohli jen doufat, že dějství druhé bude z tohoto pohledu lepší. 

Druhý poločas

Bohužel, nedočkali se. V úvodu druhého dějství sice dvakrát pálil z dobrých střeleckých pozic hostující Gutheis, ale v obou případech míč skončil nad břevnem domácí svatyně. V 54 minutě po Gutheisově přihrávce pálil zpoza vápna přesněji Divoký, Čulík si dokázal z jeho ranou poradit. Hra se však odehrávala převážně ve středu hřiště s velkým počtem nepřesností na obou stranách. Fotbalovosti k vidění příliš nebylo, byl to spíš boj. V polovině druhé dějství po akci aktivního Daniela a jeho zpětné přihrávce střílel z hranice velkého vápna Divoký, bohužel pro hosty, mířil jen nad břevno. Ani domácí se do vyložených gólových šancí nedostávali, ale naproti hostům, neměli ani střelecké pokusy, které by vyvedli z klidu hostujícího gólmana Schneidera. Až snad v 82 minutě, kdy se na dostřel dostal Šálek, střela po zemi však snad ani nemohla kaplického brankáře překvapit. Na druhé straně si Čulík pro změnu pohlídal tečovanou střelu Divokého. Více vzruchu přinesl snad již jen samotný závěr zápasu, kdy centr Fišera z pravé strany likvidoval Schneider s pomocí břevna. Brankář Spartaku Filip Schneider tak v den svých dvaadvacátých narozeni vychytal první čisté konto v sezóně. Utkání jako takové příliš fotbalovosti neukázalo, spokojení tak snad mohli být jen fanoušci Spartaku, a to se ziskem tří bodů. V dané chvíli je pro hosty důležitější výhra, než předvedená hra, ale nutno říci, že Velešín byl asi zatím nejslabším soupeřem, se kterým se v této sezoně Spartakovci potkali. V dalších zápasech by předvedený výkon na body patrně nestačil.     

 AUTOR: LIBOR GRANEC

 



Sestavy


FC Velešín
T. Čulík [-] - M. Kučera [-] (52. P. Zeman [-] ) , M. Špát [-] (81. J. Smolík [-] ) , T. Jirský [-] , S. Šálek [-] , P. Fišer [-] , F. Zimek [-] , K. Zatloukal [-] , D. Přibyl [-] , J. Šváb [-] , M. Vaclík [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] , O. Janoušek [-] , T. Faltus [-] , P. Gutheis [-] (75. F. Štěpánek [-] ) , E. Pastier [-] (90. J. Smolen [-] ) , R. Daniel [-] , J. Divoký [-] , V. Kuchař [-] , J. Gondek [-] (62. D. Pál [-] ) , J. Štrbačka [-]

ŽK: 5. J. Štrbačka , 24. T. Faltus , 88. J. Divoký , 89. R. Daniel , 90. D. Pál .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: NOVOTNÝ Ctibor - PEČENKA Miroslav, HUČÍK Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Michal Špírek

Expert: Jakub Varyš
Tip experta: výhra hostů

Kaplice určitě nezaváhá a ve Velešíně jednoznačně vyhraje. 0:4.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Kaplice bude chtít napravit domácí zaváhání a ve Velešíně vyhraje

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů