Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.09.2021 16:30

6.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

7.0

Nápoje

8.0

Jídlo

--

Hrací plocha

9.0

Zázemí

9.0

FOTO: Čkyně poprvé vyhrála venku, poradila si s Kaplicí. Pochvalu si vysloužila sudí Průchová


Branky


76. J. Vaniš - 20. J. Fiedler , 89. J. Rataj
26

V šestém kole hostili Kapličtí nováčka ze Čkyně a po třech bodově nevydařených duelech pomýšleli v domácím prostředí na body. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Také to byli oni, kdo si dokázal vypracovat první nebezpečnější příležitost. V desáté minutě Kuchař přesnou kolmicí oslovil Štěpánka, ale ten tvrdou ranou vyprášil pouze rukavice gólmana Miklase. Hosté se připomněli v minutě osmnácté. Na pas za obranu si naběhl Fiedler, před vybíhajícím gólmanem Schneiderem stihl zakončit, ale balón minul levou tyč.

 

Patrně klíčový moment celého střetnutí byl k vidění ve dvacáté minutě zápasu. Kuchař vyslal do přečíslení Gutheise, ten předložil míč ideálně do gólové pozice Pastierovi, jenomže ten sám před odkrytou branou trestuhodně minul. Z následného protiútoku se naopak radovali hosté, když Josef Fiedler ustál souboj s Kuchařem a střelou kolem brankáře poslal Čkyni do vedení – 0:1. V polovině prvního dějství propadl centrovaný balón v domácí šestnáctce až k čkyňskému Novotnému, ale Schneider zasahovat nemusel. Po půlhodině hry zahrávali Spartakovci standardní situaci z pravé strany. Po centru Divokého hlavičkoval Gutheis nad branku.

 

Kapličtí se v těchto chvílích zápasu dostávali do častého zakončení, ale v koncovce se jim nedařilo. Po autovém vhazování Divoký sklepnul míč Faltusovi, s přízemní střelou zpoza velkého vápna si Miklas poradil. Ve 33 minutě měli domácí výhodu přímého kopu z velmi dobré střelecké pozice. Exekuce se ujal Gutheis, technický pokus se svezl po břevně. Posléze byl hostující gólman opět v permanenci. Z pravé strany střílel přes obránce Vaniš, přízemní tečovaná rána směřovala k bližší pravé tyči, Miklas stačil míč vyrazit na rohový kop. Ten rozehrál Vaniš na Divokého, ten však mířil pouze nad břevno čkyňské svatyně. Po prvním poločase byli tedy o gól spokojenější hosté, ale rozhodně se nedá říci, že by domácí neměli možnosti ke skórování, ale ta koncovka… 

Druhý poločas

Po obrátce jako první zahrozili Kapličtí a nebyla to jen tak nějaká šance, ale přímo vyložená. Po ideální přihrávce do vápna od Divokého za obránce naběhl Vaniš, ale křížný pokus se mezi tři tyče nevešel. Poté se delší časový úsek ani jeden z týmů do nebezpečných situací nedostával. Až v 65 minutě pokoušel střelecké štěstí hostující Novotný, mířil ale mimo bránu. O chvíli později měl přesnější mušku Král, ale Schneider si jeho pokus pohlídal. Na druhé straně Miklas kryl střelu Gutheise. Kapličtí v dalších minutách znovu začali více dobývat hostující obranu.

 

Dvacet minut před koncem se po rohovém kopu dostal k odraženému míči střídající Smolen, první pokus skončil na hradbě bránících soupeřů, druhý pokus už cestu mezi nimi proklestil, Miklas stačil ránu vyrazit. Hned v následující minutě standardka pro Spartakovce. Centr do vápna poslal Gutheis, na zadní tyči na míč ve skluzu nedosáhl kapitán Gondek. Zaslouženého vyrovnání se Kapličtí dočkali v 76 minutě střetnutí. Střídající Pál posunul míč doprava do vápna Jakubu Vanišovi a ten ranou pod břevno na přední tyč dokázal Miklase překonat – 1:1.

 

Domácí mohli navíc nedlouho poté dokonat obrat ve vývoji skóre. Po rohovém kopu Vaniše se k hlavičce dostal Pál, bohužel křížný pokus těsně minul levou tyč. A přišel trest minutu před koncem. Jan Rataj dostal po dlouhém balónu dostatek prostoru, dokázal se uvolnit přes bránícího soupeře a přízemní střelou prostřelil Schneidera – 1:2. Spartakovci v nastaveném čase ještě mohli utkání vyrovnat. Po Gondekově centru ovšem osamocený Jan Smolen hlavičkoval v gólové pozici nepřesně. Poslední zakončení si pak krátce na to připsal Gutheis, jenž střílel z hranice velkého vápna nad bránu Čkyně. Spartakovci opět doplatili na mizernou koncovku, když s řady možností dokázali využít pouze jednu jedinou. A tak si tři body za šťastné vítězství připsal na své konto soupeř ze Čkyně.

 

autor: Libor Granec (KAP)

 



Ohlasy k zápasu



SK Čkyně
Jan Děd (trenér): Konečně vezeme tři body z venkovního utkání. Kaplice byla více na míči a lépe kombinovala, ale hrozili jsme z rychlých brejků. V prvním poločase se prosadil Josef Fiedler, který se tělem dostal před stopera a zakončil kolem gólmana. Půlka tak skončila 0:1. Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí, ale naše obrana bránila výborně. Až do 75. minuty když se trefil domácí Vaniš z velkého úhlu - 1:1. Utkání ovšem rozhodl Honza Rataj v 89. minutě kdy se prosadil důrazně ve vápně a podél gólmana zařídil tři body. Domácí měli sice více ze hry, ale obrana dnes fungovala výborně a zaslouží pochvalu. Utkání řídila výborně sudí Průchová. Odčinili jsme tak domácí prohru s Planou. Další utkání hrajeme v sobotu od 13h s Trhovými Sviny.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] , O. Janoušek [-] (76. D. Pál [-] ) , V. Aibl [-] (76. J. Štrbačka [-] ) , T. Faltus [-] , F. Štěpánek [-] , P. Gutheis [-] , E. Pastier [-] (63. R. Daniel [-] ) , J. Divoký [-] (63. J. Smolen [-] ) , V. Kuchař [-] , J. Gondek [-]

SK Čkyně
P. Miklas [-] - M. Novotný [-] (83. M. Štrobl [-] ) , M. Klíma [-] (72. M. Gerold [-] ) , J. Král [-] , J. Rataj [-] , J. Fiedler [-] (87. M. Kuta [-] ) , J. Pešl [-] , M. Chalupa [-] , J. Děd [-] , V. Turek [-] , Š. Friedl [-]

ŽK: 51. J. Král , 63. J. Rataj , 66. J. Pešl , 92. P. Miklas .
Hráči zápasu: T. Faltus - P. Miklas , M. Novotný .
Počet diváků: 168. Rozhodčí: Průchová Nikola - NOVOTNÝ Ctibor, FRANTÍK Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
19. 9. 2021 21:43
Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Kaplice tři kola nebodovala a myslím, že urvou tři body. Mají široký kádr a i kvalitní.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích