J. Moravec 20. (p.)
T. Lorenc 47. (p.)
2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.08.2021 17:00

3.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Vodňany udolaly Kaplici díky brankám z penalt


Branky


20. J. Moravec (p.) , 47. T. Lorenc (p.) - 55. F. Štěpánek
25

 Ve třetím kole se Kapličtí představili ve Vodňanech, kde loni schytali debakl 6:1. Po výhrách ve Vimperku a doma s Mirovicemi pomýšleli na bodový zisk i v tomto střetnutí. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

A začali aktivně. Výsledkem toho byla desátá minuta a šance Pastiera po uvolnění od Gondeka, ale zakončení z levé strany bylo nepřesné. V dalších minutách naopak začali přebírat inciativu Vodňanští. Ve dvanácté minutě se po rozhodčím dožadovali odpískání pokutového kopu po obranném zákroku Daniela na Kuklu, ale rozhodčí jejich přání nevyslyšel a zahrával se pouze rohový kop.

 

Vzápětí právě Kukla se z pravé strany dostal do šestnáctky, ale jeho pokus mezi tři tyče nesměřoval. Pokutový kop se nakonec přece jenom pískal, a to po dvaceti minutách hry, kdy se do vápna dostal z pravé strany Benedikt, těsně bráněný Pastierem upadl a v tomto případě píšťalka hlavního arbitra němá nezůstala. K provedení pokutového kopu se postavil zkušený Jan Moravec, na přízemní ránu si gólman Schneider sáhl, přesto míč skončil v brance a Vodňany šly do vedení – 1:0.

 

Hosté v prvním poločase vážněji zahrozili již jen jednou. Ve 25. minutě zahrával trestný kop z levé strany Gutheis, na prudký přízemní centr nikdo z nabíhajících hráčů nedosáhl a gólman Ondřej Kadlec se štěstím míč dokázal vyrazit. Na druhé straně pak po rohovém kopu rozehraném po zemi na Lorence, střílel exjihlavský útočník z hranice velkého vápna, se střelou po zemi si Schneider poradil. Po půlhodině hry pokoušel střeleckou štěstěnu stejný hráč, hostující gólman zasahovat nemusel, míč minul pravou tyč. V prvním poločase se hostům prakticky nic nedařilo, ztráceli balóny po ledabylých přihrávkách, naopak byli aktivní, dá se říci, více hladoví a po prvním poločase zaslouženě vedli. 

Druhý poločas

 Nástup do druhého dějství byl v režii Vodňanských. Nejprve tvrdě pálil Lorenc, Schneider balón vyboxoval. Vzápětí si to do vápna namířil z pravé strany Benedikt, bránící Vaniš jej zastavil nedovoleně a další penalta byla na světě. K jejímu provedení se postavil Tomáš Lorenc a s přehledem proměnil – 2:0.

 

V 51. minutě po Kuklově průniku a zpětné přihrávce musel Schneider zasahovat proti střele Lorence, nadvakrát dokázal míč zachytit. Na druhé straně se za vápnem dostal ke střele Gutheis, střela po zemi se mezi tři vodňanské tyče nevešla. V 55. minutě se podařilo hostům vstřelit kontaktní branku. Z levé strany centroval Gondek, od Gutheise se míč dostal ke střídajícímu Filipu Štěpánkovi, jenž dokázal prostřelit gólmana Kadlece – 2:1.

 

Až od tohoto momentu se jazýček na miskách vah otočil. Spartakovci převzali iniciativu, byli od tohoto momentu lepším týmem. Domácí se soustředili více na obranu. Po hodině hry se k odraženému míči dostal Divoký, bránu soupeře však netrefil. Klid do domácích řad mohl vnést přímý kop v podání Lorence, ale technický pokus bránu Spartaku jen těsně minul. V 71. minutě se po Gondekově centru dostal k hlavičce střídající Jan Smolen, bohužel mířil jen do míst, kde byla připravená Kadlecova náruč. Spolupráce stejných hráčů zafungovala i o pár minut později. Centroval Gondek, v zakončení se ocitl Smolen, ale míč mu nesedl ideálně a Kadlec díky tomu neměl problém balón chytit.

 

Deset minut před koncem měli Spartakovci výhodu standardní situace z velmi dobré palebné pozice. K míči se postavil Gutheis, ale bránu soupeře minul. Neujala se krátce před koncem ani Divokého střela nad bránu. Už v nastaveném čase byli Kapličtí asi nejblíže k vyrovnání. Vanišův centr z pravé strany propadl až na zadní tyč, kam si naběhl Gondek, ale na dlouho nohu poslal míč zblízka nad bránu. Zápas tak skončil těsnou výhrou domácích. Kapličtí začali hrát až příliš pozdě, prohospodařená hodina utkání je stála bodový zisk.

 

Autor: Libor Granec



Ohlasy k zápasu


FK Vodňany
Jaromír Plocek (trenér): V našem dalším domácím utkání náš čekal tým z Kaplice. My jsem věděli a správně jsme tušili, že tento tým má svou kvalitu a hlavně, že se snaží hrát vše fotbalově a má velmi šikovné hráče. Do toho utkání jsme šli s vědomím, že máme proti sobě velmi dobrého a kvalitního soupeře a proto jsme malinko změnili naši taktiku a strategii na toto utkání. Bylo to také dáno naší marodkou, která nás velmi mrzí. K tomuto utkání jsme neměli stabilní hráče základní sestavy a to je vždy zásah. Chyběl nám zkušený Milan Brož, pak Ondřej Benedikt, který byl sice na lavičce, ale nemohl nastoupit od začátku a Jakub Píša sice nastoupil, ale následně musel být střídán. Vůbec se nechceme na tento stav nějak vymlouvat, protože je to fotbal a ten tyto situace přináší. Na druhou stranu je to příležitost pro naše další hráče, kteří tolik nezasáhli do hry a dostali možnost hrát a zvládli to na jedničku. Musím říci, že tým z Kaplice měl více míč na svých kopačkách a my jsme se soustředili na držení bloku a následného vyrážení do rychlých protiútoků. Po naší akci po pravé straně, kdy to skvěle sehráli Karel Kuklů s Láďou Benediktem, došlo k faulu v pokutovém území a kopala se penalta v náš prospěch, kterou proměnil náš v tomto utkání levý obránce Jan Moravec a my jsem šli do vedení, které bylo pro nás velmi důležité a dalo nám sebedůvěru do dalších minut tohoto těžkého utkání. Do poločasového stavu jsme odcházeli pro nás za příznivého stavu 1:0. V poločase jsme klukům kladli na srdce, ať pokračují v tomto systému hry a pojetí, jak se prezentovali v prvním poločase a věřili, že se dostaví úspěch. Tušili jsme, že Kaplice se vrhne ve druhém poločase do velkého tlaku a to se také potvrdilo. My jsem se soustředili na dobrou defenzívu a snažili se využívat rychle protiútoky, které nám vycházely v prvním poločase. Po další pěkné přihrávce za obranu od našeho stopera Hudáčka se opět prosadil Láďa Benedikt, na kterého byl opět faul v pokutovém území a my jsme dostali možnost kopat v tomto utkání druhou penaltu, ke které se postavil Tomáš Lorenc a proměnil a to nám dalo malinko klid do žil a vedení 2:0. Konec utkání jsem dobře ubránili i po obdržené brance se nám podařilo utkání dohrát do výhry, které si moc ceníme a jsme nadšený a vážíme si těchto se silným soupeřem. Chtěl bych pochválit náš celý tým za jejich přístup, srdíčko a plnění taktických úkolů, které jsme si před utkáním řekli. Je krásné vidět pak v kabině tu radost a proto fotbal děláme my všichni. Toto utkání nebyl z naši stránky nějak fotbalové, ale spíše bojovné, ale v naší situaci a proti tak silnému soupeři, jakým tým z Kaplice je, jsou tyto body strašně cenné a pro naše kluky, kteří nastoupili a hráli, dávají další chuť do dalších utkání a tréninků. Moc si těchto bodů vážíme a s pokorou se připravujeme na další těžké utkání, které nás čeká příští sobotu v Trhových Svinech. Také bych chtěl poděkovat fanouškům, za pěknou atmosféru a povzbuzování.




Sestavy


FK Vodňany
O. Kadlec [-] - F. Bína [-] (83. A. Iljushkin [-] ) , J. Moravec [-] (57. A. Krygel [-] ) , J. Píša [-] (13. D. Roučka [-] ) , L. Benedikt [-] , J. Volmut [-] , K. Kukla [-] , T. Lorenc [-] , O. Hudák [-] , D. Bečvář [-] , J. Chalupský [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] , O. Janoušek [-] (64. D. Pál [-] ) , V. Aibl [-] (68. V. Kuchař [-] ) , T. Faltus [-] , P. Gutheis [-] , E. Pastier [-] (59. J. Smolen [-] ) , R. Daniel [-] (46. F. Štěpánek [-] ) , J. Divoký [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-]

ŽK: 23. O. Hudák , 40. T. Lorenc , 69. S. Želízko - 15. R. Daniel , 19. V. Aibl , 81. F. Schneider , 83. F. Štěpánek , 90. T. Faltus .
Hráči zápasu: L. Benedikt .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: CIGÁŇ Roman - VICAN Miroslav, ŠIMEK Milan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Roman Žurek
Tip experta: výhra hostů

Znovu těžko tipovat. Oba týmy mají svojí kvalitu a budou chtít hrát v tabulce nahoře. Nebude to pro hosty nic jednoduchého, ale v tomto zápase jim věřím více než domácím.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Ve Voňanech se letos bude těžko vyhrávat a v zajímavém souboji zůstanou body městě rybářů.

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích