FOTO: Dynamo v utkání s lídrem soutěže předvedlo vynikající výkon a plzeňské viktoriány dlouho drželo zkrátka


Branky


75. P. Bucha
6

Pod reflektory se na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích hrál nadprůměrný ligový zápas, k jehož kvalitě přispěly oba aktéři.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

O sobotním večeru se Dynamo na Střeleckém ostrově utkalo s lídrem soutěže Viktorií Plzeň. Velký aspirant na titul ze silné trojky přijel pod nasvícený stadión s pokorou, neboť již před utkání trenér Bílek upozorňoval na dobrou formu Dynama a zejména jeho vzestup tabulkou.

 

Dynamáci hodili za hlavu veškeré problémy, které v týdnu zmítali klubem a hráli od začátku s favoritem vyrovnaný souboj. Zejména v prvním poločase byli hráči ze Střeleckého ostrova lepší, ale název střelecký pro domácí kanonýry jako by neplatil. Celý první poločas byl tým domácích jednomu z favoritů na titul těžkým soupeřem a v této fázi utkání i lepší. Dynamo nastoupilo bez Čoliče a Hory kteří měli stop za karty a Mihálik nemohl hrát kvůli dohodě klubů. V základu se objevil po delší době Novák a na svém postu po rekonvalescenci nezklamal.

 

Dynamo se proti favoritu vrhlo do zápasu bez respektu a brzy po prvním dotyku s míčem musel ukázat kvalitu brankář Staněk, když po Skovajsově centru musel řešit gólovku domácího hráče.  Po chvíli šla do Plzeňské obrany další akce, a po Van Burenově šanci obrana Viktorky odvracela na první rohový kop. Po jeho rozehrání musel Staněk zasahovat po hlavičce Valenty. Největší šance přišla po 25. minutách Michal Škoda se nedíval napravo ani nalevo a z 20 metrů napálil míč levačkou a po jeho tvrdé střele se zaklepalo břevno nad již překonaným gólmanem Staňkem. Do poločasu plzeňští srovnali hru, ale aktivnější byli domácí, jenže koncovka se nedařila a tak po poločase svítily na ukazateli skóre dvě nuly.

 

 

Po přestávce zvýšili aktivitu hosté začali mít převahu a prvních dvacet minut této části hry bylo v jejich režii a Vorel si v zachytal.  Rovněž domácí gólman ukázal, kvalitu a domácí tým podržel. Plzeň zatápěla a zejména trojka Kopic, Bucha a Kalvas zle zatápěla domácí obraně. Když po hodině hry zahrál Škoda na úrovni vápna rukou  kopal se přímý kop z hranice vápna, ale naštěstí Kalvach trefil jen zeď před sebou a bylo po tlaku. Dynamo tuto dobu přežilo a nadechovalo se pomalu k závěrečnému náporu. Hra se vyrovnala a bylo jasné, že kdo dá gól bude brát vítězství. Vývoj utkání spěl k nerozhodnému výsledku, když o výsledku utkání. To ale, odmítli hráči Viktorky a čtvrthodiny před koncem rozhodla Viktorka. Mosquera našel centrem na chvíli nehlídaného Buchu a jeho hlavička se otřela o tyč zapadla do branky za bezmocného Vorla.

 

Domácí dřeli až do konce, a vytvářeli si šance, ale Buren, Škoda ani Mršič neproměnili. V nastaveném čase měl po rohovém kopu vyloženou šanci vyrovnat střídající Tolno, který tvrdou střelou našel jen dobře postaveného Staňka v brance, ten vytasil bravurní zákrok a plzni tak uhájil tři cenné body.

 

 

Autor článku: Ladislav BERAN



Ohlasy k zápasu


SK Dynamo České Budějovice
Ladislav Beran, fanoušek: Na Střeleckém ostrově se hrál před kamerami O2 TV sport vynikající zápas, ve kterém domácí i hostující hráči ze sebe vydali hodně sil. Dynamo mělo smůlu v koncovce a Viktorka si zkušeně počkala a šťastným gólem vyhrála. V zápase tak vyhrál šťastnější celek a Plzeňští to také po zápase netajili.

FC Viktoria Plzeň
Michal Bílek, trenér: Dnes jsme hráli proti velice těžkému soupeři. Hlavně v první půli byli domácí lepší, měli lepší pohyb a měli dost šancí, nás podržel brankář Staněk.



Sestavy


SK Dynamo České Budějovice
V. Vorel [-] - M. Mršič [-] (80. J. Vais [-] ) , L. Skovajsa [-] , M. Valenta [-] , P. Brandner [-] (66. P. Hellebrand [-] ) , P. Čavoš [-] (80. E. Tolno [-] ) , M. Škoda [-] , M. Van Buren [-] , P. Novák [-] (88. D. Hais [-] ) , M. Králik [-] , L. Havel [-]

FC Viktoria Plzeň
J. Staněk [-] - F. Kaša [-] , M. Havel [-] - J. Sýkora [-] (90. M. Káčer [-] ) , L. Kalvach [-] , P. Bucha [-] , R. Mosquera [-] , J. Kopic [-] (94. R. Potočný [-] ) , A. Čermák [-] (46. L. Holík [-] ) - T. Chorý [-] (76. J. Beauguel [-] ) - L. Hejda [-]

ŽK: 53. P. Novák , 86. P. Hellebrand - 46. L. Kalvach , 74. L. Holík .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
23. 2. 2022 10:15
Hodnocení zápasu

Tip: remíza

Tip: výhra hostů






Tabulka Z Skóre B
1 AC Sparta Praha 28 62:22 70
2 SK Slavia Praha 28 58:20 68
3 FC Viktoria Plzeň 28 63:32 58
4 FC Baník Ostrava 28 43:33 44
5 FK Mladá Boleslav 28 47:44 40
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Pavel Šulc 15
2 Václav Jurečka 15
3 Veljko Birmančevič 12
4 Mojmír Chytil 12
5 Lukáš Juliš 11
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Karel Chovánek 122 55,7% 0
2 Peter Harčarik 116 52,7% 0
3 Venca Likeš 116 51,8% 0
4 jaroslav rychal 103 48,8% 0
5 Jiří Klik 102 53,1% 0
Zobrazit celou tabulku