5:4p.
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.08.2020 17:00

2.kolo, Středočeský | Krajský přebor , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: V málo vídané přestřelce mezi Poděbrady a Nespeky padlo osm gólů, které poslaly zápas do penalt, ve kterých se rozhodlo až v deváté sérii


Branky


10. O. Bora , 68. M. Peterka (p.) , 78. K. Mareš , 85. M. Bodlák - 62. J. Bredler , 66. M. Kučaba , 75. F. Iheanacho , 81. M. Večera
7

Poděbrady - Domácí chtěli očinit prohru z prvního kola, ale proti byl těžký soupeř z Nespek. V zápase padlo hned osm gólů, přitom sedm jich padlo v posledních třiceti minutách.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nešťastný vlastní gól Buriana

Úvod zápasu nenasvědčoval tomu, že by se dala očekávat gólová přestřelka. V 10. minutě po faulu na Nováka zahrával přímý kop Bora a jeho prudký a ostrý centr prodloužil do brány hostující kapitán Burian - 1:0. Zvýšit mohl Peterka po individuální akci Mareše, ale pálil těsně vedle. Už se zdálo, že se do další šance dostane Knobloch, ale Drážek byl venku včas. Ve 26. minutě byli Nespečtí blízko vyrovnání. Braný posunul na Maršouna, ten vzápětí na Klauze až po Kučabu, ten ale netrefil prázdnou domácí bránu. 

 

A tak mohlo zafungovat klasické pravidlo nedáš - dostaneš. Agilní Novák našel přesný ma prudkým míčem nabíhajícího Bodláka, ale proti němu se blýskl pohotovým zákrokem Drážek a ránu vyrazil. Své umění poté mohl znovu prokázat z přímého kopu Bora, ale tentokrát mířil pár centimetrů nad horní tyč. 

Za třicet minut padlo sedm gólů

Ve dvou šancí se jako první ocitl po centrech Knoblocha Novák, ale ani v jednom případě nezakončil ideálně. Po hodině hry se poprvé výraznějším způsobem předvedl hostující Petlička, ale zasáhl jen náruč Kafky. Poté se začaly dít velké věci. V 62. minutě našel petlička Iheanacha, jehož pokus ještě zblokovala obrana, ale Bredler na zadní tyči ve skluzu poslal míč do sítě - 1:1. O pět minut později již navíc hosté vedli. Do hry se stále více dostával Petlička, Hněvsa ve snaze o zablokování nasměroval míč k osamocenému Kučabovi a dokonal rychlý obrat - 1:2.

 

Z vedení se ale hosté radovali pouze minutu. Po Vobořilově nahrávce si do vápna míč navedl Mareš a vymodlil si faul od bránícího Kučaby. Následnou penaltu proměnil Peterka a začínalo se od nuly - 2:2. Jenže v 75. minutě přišla velká chyba obrany Poděbrad a namazali Klauzovi, který si vychytnul zbytek obrany a vybídl k zakončení Kučabu, jehož střelu ještě na brankové čáře doklepl Iheanacho - 2:3. Vedení hostí ale bylo znovu jepičí. V 78. minutě našel Knobloch Mareše a ten poslal Drážka na druhou stranu svou technickou střelou - 3:3.

 

Hned po rozehrávce viděl Kučaba daleko vyběhnuvšího Kafku, ale míč skončil vedle. Branka mohla padnout i na druhé straně, ale Peterka hlavou trkl míč tšsně vedle brány. V 81. minutě vedli znovu hosté, když na Klauzův rohový kop naskočil Večera a poslal Nespeky znovu do vedení - 3:4. Ani potřetí však vedení nevydrželo příliš dlouho. V 85. minutě totiž připravil Peterka míč Bodlákovi a ten propáli brankáře - 4:4. O dvě minuty později navíc orazítkoval Peterka břevno a dorážku zastavil Drážek. A tak se po neskutečné poslední půl hodině šlo do penalt.

Rozhodla až devátá série

V prvních pěti sériích byli úspěšní všichni střelci. V šesté pak mareše vychytal Drážek, ale rozhodčí nechal penaltu pro předčasný pohyb hostující brankáře opakovat a na podruhé mareš uspěl. na straně hostí nedal Kučaba, ale i tentokrát se penalta opakovala a reparát exekutor proměnil. V osmé sérii přestřelil domácí Hněvsa, ale Bredlera vychytal kafka. Domácí Uher v deváté sérii proměnil a poté Kafka lapil pokus Konopiského.



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Poděbrady
Roman Myška, vedoucí mužstva: "Byla to hodně divoká přestřelka. Směrem dozadu jsme udělali dost chyb, na druhou stranu v ofenzivě jsme předvedli hodně pohledných akcí. Stejně jako v prvním kole jsme dojeli na zahozené šance. Za stavu jedna nula jsme měli tři loženky. Mužstvo se ale dokázalo třikrát zvednout."

TJ Sokol Nespeky
Jaroslav Tesař, trenér: "Odehráli jsme dobré utkání, v první půli to bylo vyrovnané, bohužel my jsme nevyužili největší šanci celého utkání, když Kučaba netrefil prázdnou bránu. O poločase jsme udělali změnu, posílili jsme střed zálohy a posunuli Fimbu dopředu. Myslím, že to prospěl, vytvářeli jsme si šance, které jsme i proměňovali. Bohužel, když jsme otočili z 0:1 na 2:1, tak jsme vedení nikdy neudrželi dlouho. Je škoda, že se nám nepodařilo z některých těch možností odskočit na rozdíl dvou branek, abychom soupeře dostali pod větší tlak. Když jsme v 84. minutě dali na 4:3, tak jsme to už měli udržet. Je škoda, že se nám to nepodařilo, protože si myslím, že jsme na vítězství měli. V letošní sezóně hrajeme nový systém, který se teprve učíme a z toho pramení ty chyby, ale já jsem se vstupem do sezóny spokojen. Máme za sebou dva těžké zápasy, zatím jsme neprohráli, máme vítězství a remízu, navíc padá hodně gólů, což je pro lidi určitě zajímavější."



Sestavy


FK Bohemia Poděbrady
F. Kafka [-] - M. Bodlák [-] , K. Mareš [-] , M. Novák [-] (79. J. Voříšek [-] ) , V. Uher [-] , O. Bora [-] , P. Vobořil [-] , M. Peterka [-] , J. Knobloch [-] , O. Hněvsa [-] , T. Moudrý [-]

TJ Sokol Nespeky
V. Drážek [-] - L. Maršoun [-] (46. F. Iheanacho [-] ) , J. Petlička [-] , M. Kučaba [-] , J. Makovec [-] (84. A. Konopisky [-] ) , J. Bredler [-] , M. Klauz [-] , M. Burian [-] (71. M. Večera [-] ) , L. Braný [-] , L. Hronek [-] , O. Komárek [-]

ŽK: 63. O. Bora , 78. M. Bodlák - 37. O. Komárek , 67. M. Kučaba , 75. F. Iheanacho , 86. L. Hronek .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Chovanec Petr - LOUDA Tomáš, ŠESTÁK Vojtěch.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Petr Huttr

Expert: David Miškovský
Tip experta: remíza

Těžko předvídat, zápas bez favorita.

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Fanoušek - FK Slovan Lysá | Středočeský | Nymburk

Tip: výhra hostů