M. Hron 76. (p.)
1:2p.
(0:0)
61. S. Marek (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.10.2020 16:00

5.kolo, Karlovarský | 1.A třída , 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Po penaltách bere druhý bod Kynšperk


Branky


76. M. Hron (p.) - 61. S. Marek (p.)
12

Do Květnové, kde má domácí hřiště rezerva FK Ostrov, zajížděl v rámci 5.kola 1.A třídy Karlovarského kraje tým TJ Slavoj Kynšperk nad Ohří. Ostrov měl po šesti kolech sedm bodů, hlavně díky zlepšenému hernímu projevu v posledních třech utkáních, Kynšperk měl po šesti kolech o pouhý bod méně a prezentoval se sympatickými výkony, na které chtěl navázat i v dnešním utkání. Domácí však měli hned čtyři posily z prvního mužstva a chtěli si do tabulky za každou cenu připsat tři body. 50 diváků si přišlo naposledy na několik týdnů vychutnat atmosféru fotbalového utkání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ostrov byl aktivnější, ale bez gólového efektu

Od úvodního hvizdu byli domácí silnější na balónu a mnohem aktivnější, přítomnost posil z A týmu byla velice znát a Kynšperským svým herním stylem a bojovností dělali veliké potíže. V první půl hodině se hosté téměř k ničemu nedostali a převážně se jen bránili, Ostrovští však svou převahu přetavit v branku nedokázali. Posledních 15 minut první půle byl obraz hry poměrně vyrovnaný, Kynšperk se herně zvedl a domácím byl rovnocenným soupeřem. Oba týmy si do poločasu vytvořily několik velice slibných příležitostí, ale ani z jedné ke změně stavu nedošlo. Ostrovu se podařilo vstřelit branku ve 40. minutě po přímém kopu, pomezní rozhodčí ale odmával ofsajd a gól neplatil. Do kabin se šlo tedy za nerozhodného a bezbrankového stavu.

Dvě penalty, dvě branky

Do druhé půle vstoupili překvapivě o něco aktivněji hosté, hned ve 49. minutě se téměř prosadil Miroslav Vágner, ale jeho pokus orazítkoval břevno. Přišla 61. minuta a byl u toho znovu Miroslav Vágner. S míčem se dostal až do vápna domácích a následně byl faulován. Hlavní sudí nemohl jinak, než nařídit pokutový kop. Na starost si ho vzal kapitán hostů Stanislav Marek a ten nedal brankáři Josífkovi šanci, hosté vedli 1:0. O několik chvil později měl vyrovnání doslova na hlavě Michal Karbula, zamířil ale těsně vedle pravé tyče. V 70. minutě se hosté opět radovali, po centru ze strany si míč zpracoval Libor Nováček a podél domácího brankáře poslal míč do sítě. Radost hostů ale netrvala dlouho, pomezní rozhodčí totiž již podruhé v utkání zrušil branku pro postavení mimo hru, tentokrát na straně Kynšperských. Nováček byl v 76. minutě v akci i na straně druhé, ve vlastním vápně totiž po centru strčil do protihráče, což neuniklo pozornosti sudího Jana Makovce a ten nařídil druhý pokutový kop v utkání. K jeho exekuci se postavil Matyáš Hron, který mimo jiné prošel i mládeží v SK Slavia Praha, a s přehledem poslal míč do branky, čímž srovnal stav utkání na 1:1. A do třetice Nováček, tentokrát opět v útočné akci, kdy mohl vrátit vedení svému týmu, ale hlavou poslal míč těsně vedle. Do konce utkání byl vidět především Jakub Kostka, jeden ze stabilních hráčů Ostrovského A týmu, jehož pokus z 84. minuty skvěle zlikvidoval hostující gólman Jiří Urbánek a v úplném závěru utkání vyslal Kostka nadějnou střelu, která ale netrefila branku. Základní hrací doba skončila za stavu 1:1 a o vítězi tak musely rozhodnout pokutové kopy.

Jedna chycená penalta stačila

Napínavý penaltový souboj trval celý pět základních sérií. Začali domácí, jako první šel nejjistější exekutor a kapitán domácích Filip Tomáň, který bezpečně proměnil, po něm se trefil Martin Lhota, pak Matyáš Hron i Daniel Packert a pak si míč postavil Nikolas Hrůza, kterého vychytal hostující Urbánek. Poté už se žádný z exekutorů nemýlil, trefili se jmenovitě Jakub Marek, Jakub Kostka, Stanislav Marek, Michal Blafka a Libor Nováček, který tak proměnil pátý z pěti pokusů hostů a ti si tak po vítězství 5:4 v pokutových kopech připisují do tabulky důležité dva body.



Ohlasy k zápasu



TJ Slavoj Kynšperk nad Ohří
Karel Bayer: Do zápasu s rezervou divizního Ostrova jsme šli s tím, že bychom chtěli nějaké body uhrát. Počítali jsme s tím, že budou mít několik posil a ze začátku utkání nás přehrávali, ale postupně jsme se soupeři vyrovnali a za dva body jsme ve finále rádi.



Sestavy


FK Ostrov, z.s. B
A. Josífko [-] - L. Kunz [-] , J. Zedníček [-] (79. M. Denčev [-] ) , F. Tomáň [-] , M. Hron [-] , J. Kostka [-] , M. Karbula [-] (62. Z. Vlasák [-] ) , M. Blafka [-] , D. Groh [-] (46. N. Hrůza [-] ) , J. Toth [-] , P. Veselý [-]

TJ Slavoj Kynšperk nad Ohří
J. Semotam [-] - R. Kolov [-] (62. M. Najman [-] ) , K. Sommer [-] , L. Nováček [-] , F. Hanzlíček [-] , M. Vágner [-] (75. F. Šefl [-] ) , S. Marek [-] , J. Marek [-] , M. Lhota [-] , D. Packert [-] , M. Carda [-]

ŽK: 34. L. Kunz , 51. M. Karbula , 82. M. Denčev - 73. M. Carda .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: MAKOVEC Jan - FURIŠ Adam, MAKOVEC Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

David Křížek

Expert: Vladislav "Tevez" Remža
Tip experta: remíza

Kynšperk namlsán třemi body v derby se Skalnou pojede do Ostrova pro nějaké body. Domácí jsou ale na svém trávníku silní a očekávám plichtu po devadesáti minutách. Penalty ty už budou loterie, ale myslím, že druhý bod uzmou domácí.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů