2:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.09.2020 15:30

1.kolo, ČFL A, 2020-2021


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Béčko Sparty během utkání v Domažlicích opustilo hřiště, mladý Gabriel dal soupeři pěstí


Branky


13

Domažlice porazily v dohrávce 1. kola ČFL Spartu B 2:0. Hosté prohráli poprvé v soutěži a během utkání opustili po bitce hřiště.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí se dostali do dvoubrankového vedení

Obě mužstva mají nyní dobrou formu, a tak se od zápasu hodně očekávalo. Co se ale během středečního odpoledne v Domažlicích dělo, to nečekal snad nikdo. První šanci utkání si vypracovali domácí, když v 5. minutě po centru ze strany hlavičkoval Dvořák, trefil však jen náruč hostujícího brankáře Čtvrtečky. Domácí i hosté vysoko napadali a obrany neměly klid na rozehrávku. Dlouho se čekalo na další šanci. Ve 25. minutě se do ní dostali domácí přízemní centr do vápna Čtvrtečka vyrazil pouze před sebe ale dorážka domácích mířila do středu branky. Hostující brankář jí tak dokázal vyrazit. Ve 27. minutě centroval z přímého kopu domácí kapitán Mužík a míč nebezpečně proletěl vedle tyče sparťanské branky. Ve 29. minutě zahrávali hosté přímý kop z nebezpečné vzdálenosti, Patrák ale trefil pouze zeď a domácí Vůch se vydal do rychlého protiútoku. Domažliční situace umě vykombinovali a Petr Došlý sám před brankářem nezaváhal, 1:0. Ve 38. minutě se domácí opět dostali do brejku a sám na brankáře postupoval ze strany Egon Vůch, který dokázal dostat míč do sítě a zvýšit na 2:0. (dle zápisu dal branku Mlynařík) Ve 41. minutě už se domácí fanoušci radovali z třetí branky, ale ta nebyla kvůli offsidu uznána. Domažlice byly v této části utkání na koni, Vůchovu přihrávku nedokázal usměrnit do sítě Dvořák. 

Bitka a odchod Sparty ze hřiště

Domácí i ve druhém poločase neustále presovali sparťanskou rozehrávku a hráli na hranici tvrdosti. To se hostujícím mladíkům příliš nezamlouvalo. Sparťané se snažili o vstřelení branky, ale jejich útočná snaha narážela na konsolidovanou domácí obranu. Nabuzení domácí hráči z přemíry snahy při agresivním napadání často faulovali a někteří hostující hráči na to začali reagovat podrážděně. V 59. minutě se Domažlice dostaly do brejku, Vůch ve skluzu z malého vápna ale překopnul branku. Hru stále více začaly kouskovat tvrdé zákroky na obou stranách. Domácí fanoušci začali urážlivě skandovat proti Spartě. V 71. minutě nejprve přišel dlouhý míč hostů za obranu, domácí stoper uklouzl a Flak upadnul po souboji s gólmanem, který byl dle sudího u míče dříve. Hra se otočila na druhou stranu, hosté chybovali v rozehrávce a Mužík byl sám před gólmanem Čtvrtečkou, svým zakončením ale branku ve vyložené šanci minul. V 73. minutě chtěl faulovat skluzem zezadu Adam Gabriel Petra Došlého, ten se jeho nebezpečnému zákroku vyhnul a na soupeře se slovně obořil a strčil do něj . Syn bývalého reprezentačního beka Petra Gabriela ovšem ihned vstal a kapitána domácích Petra Mužíka na oplátku udeřil pěstí do obličeje, pravý hák jako z učebnice boxu. Na hřišti se strhla obrovská strkanice snad patnácti hráčů, do které z domácí střídačky nepochopitlně přiletěl trenér brankářů Míčka, který se vrhl na Gabriela a ránu pěstí dostal i sparťanský bek. S Míčkou si poté ještě chtěl vyřídit účty Filip Panák, ale hráči obou celků oba kohouty odtrhli od sebe. V situaci nesměl chybět ani známý bouřlivák Lukáš Vácha, který si došel konflikt vyříkat až na domažlickou střídačku přímo s hlavním trenérem Vaiglem. Adam Gabriel dostal od rozhodčího za ránu pěstí červenou kartu. Trenér Míčka situaci odnesl také červenou kartou za ránu pěstí a shozenou kšiltovkou z hlavy. Sparťané se poté sešli u své střídačky, odkud vyletěl na hřiště tréninkový kužel. Po dlouhé debatě hosté vyklidili svou střídačku a odešli předčasně do kabiny. Po necelé čtvrthodině se hosté ale ze šatny vrátili a utkání pokračovalo dále. Hosty v doprovodu dvou můžů s bundami security přivítal pískot a hanlivé skandování domácích fandů. Poté se již utkání celkem v klidu dohrálo. Oslabení hosté se snažili vstřelit branku, ale to bylo nad jejich síly. Domácí si výhru nad dosavadní suverénem soutěže pohlídali až do konce tohoto podivuhodného utkání.

 

Názory trenéra a hráčů Domažlic:



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Ohlasy zveřejníme později:




Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
L. Brych [-] - M. Bauer [-] , F. Dvořák [-] , D. Fišer [-] (76. J. Teršl [-] ) , P. Došlý [-] (89. R. Kropáček [-] ) , M. Hrubý [-] , M. Rychnovský [-] , T. Kuhajda [-] (76. D. Černý [-] ) , E. Vůch [-] (89. D. Brabec [-] ) , P. Mužík [-] , M. Mlynařík [-] (68. K. Pavlík [-] )

AC Sparta Praha B
J. Čtvrtečka [-] - M. Piško [-] (80. I. Gelashvili [-] ) , M. Ryneš [-] , A. Gabriel [-] , P. Pudhorocký [-] (46. K. Flak [-] ) , T. Jonáš [-] , Y. Dao [-] (46. L. Vácha [-] ) , F. Panák [-] , M. Ambler [-] (46. V. Dudl [-] ) , V. Chervak [-] , V. Patrák [-] (80. K. Tvaroh [-] )

ŽK: 61. T. Kuhajda - 52. L. Vácha , 64. F. Panák . ČK: 75. A. Gabriel .
Hráči zápasu: E. Vůch .
Počet diváků: 510. Rozhodčí: Benedikt Ladislav - TUPÝ Petr, MATYŠ Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tomáš Janovský

Expert: David Tetour
Tip experta: výhra domácích

Záleží, kdy se toto utkání nakonec odehraje, ale myslím si, že Sparta doplatí na tréninkové a zápasové manko způsobené nařízenou karanténou.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů